Coś z innej beczki
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
żydzi się za plewili jak musile. Na żyda zalazł się mocny to i na musilow się znajdzie .
FAKE!!! Świat był wtedy czarno-biały !
Po 1 Żyd piszę się z dużej analfabeci.
Po 2 jak Żyd, który potrafi się zasymilować i w przedwojennej Polsce był traktowany i czuł się jak Polak jest przez was porównywany do Muzułmanina o.0
PS jak czytam te antysemickie posty mam wrażenie że carska Rosja z XIX w. dalej manipuluje polskim głupim społeczeństwem...
Po 2 jak Żyd, który potrafi się zasymilować i w przedwojennej Polsce był traktowany i czuł się jak Polak jest przez was porównywany do Muzułmanina o.0
PS jak czytam te antysemickie posty mam wrażenie że carska Rosja z XIX w. dalej manipuluje polskim głupim społeczeństwem...
Dobra nuta, dobry filmik. Leci piwko.
swipe napisał/a:
Po 1 Żyd piszę się z dużej analfabeci.
Sam kurwa jesteś analfabeta i to do potęgi.
Po pierwsze nie "z dużej litery" tylko "dużą literą" lub "wielką"
Po drugie Żyd lub żyd pisze się w dużą lub małą literą w zależności od tego czy piszesz o narodowości czy o wyznawcy judaizmu.
Muzułmanin pisze się małą literą tak samo jak katolik czy buddysta.
Nie udzielaj więcej porad językowych.
@swipe, nie każdy Żyd się asymilował, robiła to nikła część, albo tacy co tylko matkę żydówkę mieli (wg. prawa po ojcu żydem nie jesteś). A z całą pewnością nie asymilowali się ci, którzy wołali nasze kamienice, wasze ulice. Dane z Kresów, gdzie indziej jak było to nie wiem.
Sa takie tematy na sadisticu ze trzeba odstawic glupie komentarze i napisac cos madrego, wladnie to jest jeden z nich. Jak ktos wczesniej wspomnial, to byli nasi zydzi, byli kultularni nie odcinali glow tasakami nasza religia i ich religia istnialy obok siebie wszechobecna byla tolerancja, na pewno kazdy slyszal od dziadkow lub wyczytal w podrecznikach jak polacy pomagali im w czasie II wojny, ukrywajac ich we wlasnych domach, czesto kosztem zycia. Wtedy musialo to cos znaczyc, a teraz gdyby wybuchla wojna z ciapatymi to sobie jakos takich sytuacji nie moge wyobrazic. To jest moje zdanie w tej sprawie, temat dodam do ulubionych zeby sledzic komentarze i pewnie nieraz bede do niego wracal.
jacekmatys napisał/a:
Przedwojenni żydzi byli bardziej ulegli...Teraz to im się w dupach poprzewracało od obrobytu
Nie bardzo to byli biedni żydzi, podczas II Wojny Światowej ofiarami padali zazwyczaj najbiedniejsi. Kto miał kasę albo szczególne umiejętności mógł się udać w inne miejsce gdzie holokaust nie był prowadzony na tak dużą skalę. A Warszawa ładna ale niestety
jej urok już nigdy nie wróci.
Jest jeden plus tej wojny. Wszelakie ścierwo spierdoliło albo tam gdzie jest ich miejsce albo poszli z dymem. Szkoda mi jedynie tych żydów, którzy czuli przynależność do naszej ojczyzny, a cała reszta, która chciała się tylko dorobić powinna spłonąć!
froqer napisał/a:
@up, zjebany jesteś czy trollujesz?
Zjebany jestem? Ty masz 19 lat i dalej wierzysz w pierdolone bajeczki, które wciskają ci w szkole? Wyjdź, bo masz mózg wyprany.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów