Infografika na temat najciekawszych dokonań naszych skrzydlatych jeźdźców, czyli husarii - najlepszej (i chyba zarazem najpiękniejszej) ciężkiej kawalerii wszech czasów.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
27 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
opusative ty chyba portale pomyliłeś pajacu. Wyśmiewać i krytykować piękną polską historię, do tego szydzić z rodaków nią zafascynowanych to jak pluć na własną rodzinę... Twoja mamuśka musi być z Ciebie dumna
1683 z tym Wiedniem do nie do końca wiadomo jak to było, każde państwo uważa, że to dzięki ich armii wygrano tą bitwę, taka propaganda.
Ahhh te sadolowe wspomnienia Husarii, marzenia o Wielkiej Polsce. To trochę jak bicie konia w kiblu myśląc o ex-dziewczynie.
@up Nie, bo waleczna krew Husarii płynie też w naszych żyłach i z tego trzeba być dumnym. A ex-dziewczynie to najwyżej płynie spust po twarzy
Roboty nie ma , bieda w całym kraju, wszyscy wyjeżdżają, ale Husarie to mieliśmy kozacka. Polaczków tępaki
Lepiej zróbmy coś jako naród żeby o tym mówiło sie za kolejne 500 lat a nie podnietka husarią
opusative po prostu po raz kolejny chce usilnie udowodnić, że jest ograniczony nie tylko jeśli chodzi o muzykę.
wiesiors4 napisał/a:
opusative po prostu po raz kolejny chce usilnie udowodnić, że jest ograniczony nie tylko jeśli chodzi o muzykę.
nie słucham techna, jestem ograniczony
Spartanie mogą się schować...
BTW Dlaczego wszystko co dobre to się skończyło hmmm? T-72 przestarzałe - no to kupiliśmy leopardy OOO NIEEE!! "pszeciesz moglismy zaprojektowac i zbudowac swuj wlasny!?!!?!" To nic ze pochłoneło by to 5x więcej kasy, to nic że większość technologii i tak musiała by być zakupiona za granicą a czołg mielibyśmy dopiero za 20 lat.
A zakup F-16? "pszeciesz eurofajtery/gripeny lepsze!! zapszedalismy sie amerykańcom!! f16 sie psujom!!" To nic że media wszędzie szukają afery, to nic że jako pod słowami usterka kryję się jakaś drobna sprawa...
Z rosomakami nie było takich afer choć pojawiały się głosy że z tyłu zmieści się tylko 3 żołnierzy a pancerz przebije zwykła pistoletowa kula...
BTW Dlaczego wszystko co dobre to się skończyło hmmm? T-72 przestarzałe - no to kupiliśmy leopardy OOO NIEEE!! "pszeciesz moglismy zaprojektowac i zbudowac swuj wlasny!?!!?!" To nic ze pochłoneło by to 5x więcej kasy, to nic że większość technologii i tak musiała by być zakupiona za granicą a czołg mielibyśmy dopiero za 20 lat.
A zakup F-16? "pszeciesz eurofajtery/gripeny lepsze!! zapszedalismy sie amerykańcom!! f16 sie psujom!!" To nic że media wszędzie szukają afery, to nic że jako pod słowami usterka kryję się jakaś drobna sprawa...
Z rosomakami nie było takich afer choć pojawiały się głosy że z tyłu zmieści się tylko 3 żołnierzy a pancerz przebije zwykła pistoletowa kula...
A wystarczy wybić ludziom z głów głosowanie na partie pokazywane w tesrałfenie
Tak, nowa moda. Plucie na Ojczyznę i rodaków
Istny sport narodowy
Tak zeżarła was ta nowokulturalna propaganda którą wdrażają organy państwowe.
Istny sport narodowy
Tak zeżarła was ta nowokulturalna propaganda którą wdrażają organy państwowe.
Bez różnicy na kogo zagłosujecie to i tak od góry jest już ustawione, czy to będzie tusk czy inny chuj głosy się nie liczą tyle wam powiem...
Do tego za jakiś czas będą głosowania elektroniczne, więc tylko coś się zmieni w kodzie i chuj z głosowania będzie....
Do tego za jakiś czas będą głosowania elektroniczne, więc tylko coś się zmieni w kodzie i chuj z głosowania będzie....
W ogole co to jest za kretynizm wyzywania od "polaczkow" chyba nic słabszego byc nie moze.
Pierdolenie i plucie na przodkow, polacy sobie powinni przypomniec wlasnie, że nie są pachołkami.
Kłócać się wszyscy realizują plan tych, którzy chcą żeby naród był słaby, bo naród podzielony to naród słaby.
I mam troche wrazenie, ze cos w tym jest o czym Max mowil, choc wydawalo mnie sie nieprawdopodobne...
"Revision of Yalta - Czy możliwa jest rewizja polskich granic - Max Kolonko MaxTV"
youtu(dot)be /3a-PN4n0USs
Pierdolenie i plucie na przodkow, polacy sobie powinni przypomniec wlasnie, że nie są pachołkami.
Kłócać się wszyscy realizują plan tych, którzy chcą żeby naród był słaby, bo naród podzielony to naród słaby.
I mam troche wrazenie, ze cos w tym jest o czym Max mowil, choc wydawalo mnie sie nieprawdopodobne...
"Revision of Yalta - Czy możliwa jest rewizja polskich granic - Max Kolonko MaxTV"
youtu(dot)be /3a-PN4n0USs
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów