Skończy studia w wieku 17-18 lat, znajdzie pracę i będzie w najpiękniejszym wieku do działania 20-25 lat wykształcona i samodzielna finansowo.
Chętnie zamieniłbym się z nią na to piwo i papierosa za szkołą w gimbazie które z perspektywy czasu gówno mi dały.
Mylisz się, większość z tych geniuszy, którzy przed czasem kończą studia itp. nie osiąga ani sukcesu zawodowego ani rodzinnego. Wielu popada w depresję i inne choroby psychiczne. Czytałem kiedyś o takiej dziwczynie, IQ ze 200, która też pokończyła w dzieciństwie wszystko co popadło. I co? I po kilku latach została... prostytutką, bo nie mogła sobie poradzić ze swoim życiem, a za wszystko obwiniała ojca, który nie dał jej być po prostu dzieckiem.
Wielu się wydaje, że tak fajnie jest być geniuszem, tak łatwiej się wszystko w życiu osiąga, a niestety tak nie jest. Im ktoś mądrzejszy tym wyraźniej dostrzega niedoskonałości (delikatnie mówiąc) funkcjonowania świata, w którym żyje i tym trudniej jest się w niego wpasować. Zresztą nie przypadkiem większość ludzi uznaje za najszczęśliwszy okres w swoim życiu dzieciństwo, a więc czas gdy było się najgłupszym i najmniej się rozumiało, co jednak nie przeszkadzało by byle patyk był źródłem olbrzymiej radości.
Mylisz się, większość z tych geniuszy, którzy przed czasem kończą studia itp. nie osiąga ani sukcesu zawodowego ani rodzinnego. Wielu popada w depresję i inne choroby psychiczne. Czytałem kiedyś o takiej dziwczynie, IQ ze 200, która też pokończyła w dzieciństwie wszystko co popadło. I co? I po kilku latach została... prostytutką, bo nie mogła sobie poradzić ze swoim życiem, a za wszystko obwiniała ojca, który nie dał jej być po prostu dzieckiem.
Wielu się wydaje, że tak fajnie jest być geniuszem, tak łatwiej się wszystko w życiu osiąga, a niestety tak nie jest. Im ktoś mądrzejszy tym wyraźniej dostrzega niedoskonałości (delikatnie mówiąc) funkcjonowania świata, w którym żyje i tym trudniej jest się w niego wpasować. Zresztą nie przypadkiem większość ludzi uznaje za najszczęśliwszy okres w swoim życiu dzieciństwo, a więc czas gdy było się najgłupszym i najmniej się rozumiało, co jednak nie przeszkadzało by byle patyk był źródłem olbrzymiej radości.
Będąc tak inteligentnym dzieckiem już ma pozamiatane dzieciństwo bo jej rówieśnicy dla niej są przygłupami. Kwestia tego czy wykorzysta ten potencjał czy pozwoli mu się wypalić. Na etapie kiedy brakuje jej doświadczeń życiowych nie ma rozkmin o względnym pojmowaniu rzeczywistości ale to do niej z czasem przyjdzie.
Ona nigdy nie miałaby "normalnego" życia i to niezależnie od tego czy rodzice ją nakłaniali do nauki czy nie. Przypuszczam, że nie współgrając z rówieśnikami sama miał speeda do książek a reszta poszła sama.
Znam jednego takiego typa co w wieku 16 lat poszedł na studia, skończył je i chociaż faktycznie jakiejś zawrotnej kariery nie zrobił (choć źle mu nie jest) to inna droga życia dla niego nie miałaby szans powodzenia. Miał w szkole opinię nadętego buca bo rodzice widocznie zapomnieli mu przekazać, że mając taki talent trzeba okazywać dużo skromności. Inaczej ludzie Cię znienawidzą i stąd później depresja czy problem z odnalezieniem w życiu.
Tą dziewczynkę widać wychowują z głową.
Przypadek numer jeden. Gostek w wieku trzech lat potrafił czytać, pamiętał kursy walut i notowania na giełdzie. W szkole uczeń szóstkowy uczący się od pół do godziny dziennie. Wybitny w wielu dziedzinach ale co z tego jak gość może Ci zrobić fatality (i to wcale nie jest żart) bo zaczniesz rozmowę która mu nie odpowiada.
Drugi przypadek to mój były nauczyciel. Gość był wykładowcą na UJ a skończył w bardzo średniej szkole ganiając po ławkach, grając z uczniami w baseballa kredą i linijką oraz opowiadając o swoim jachcie i ferrari - którego rzecz jasna nie ma.
ty kurwo ledwo matme zdalem w technikum
Widzisz...nawet liczyć nie umiesz a pewnie szczekasz, że chcesz zarabiać nie wiadomo ile. matmę podstawę zdasz z wiedzą z gimnazjum, jebane 30%
blablabla tekst podpisu
co to do chuja pana jest
poziom niedojebania umysłowego hamerykańców zaskoczył mnie
To jest program satyryczny, stylizowany na telewizję śniadaniową, którą parodiuje. Wszyscy ludzie to zawodowi aktorzy. Nieźli, bo się nabrałeś.
To jest program satyryczny, stylizowany na telewizję śniadaniową, którą parodiuje. Wszyscy ludzie to zawodowi aktorzy. Nieźli, bo się nabrałeś.
Niby nie prawdziwy, a wygląda tak samo. Właściwie jak oglądam te programy od 6:00 do 12:00... włączam telewizor 0 6:00 na TVN24, i co jest? Tolerancja!. Najlepsze w tym że było dla tolerancji dla Afrykanów, czyli manipulacja żeby ludzie chcieli tych bo oni biedni,wojna,nie ma wody,gwałty,zło,dyskryminacja, a jak nie weźmiesz wesprzesz to ty zły człowiek ! boś ty im nie pomógł im !.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów