Piotr B. zostaje zaatakowany w swoim domu przez trzech napastników, którzy chcą go obrabować. Atakują go nożami. W obronie własnej zabija ich z broni, na którą jako żołnierz jednostek specjalnych ma pozwolenie. Podczas głośnego procesu cała opinia publiczna jest po jego stronie. Mimo to zostaje skazany na 25 lat więzienia.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Kogoś to jeszcze dziwi?
Przecież w tym kraju zamykają niewinnych i płotki.
Idziesz ulicą, widzisz jakiegoś skurwysyna który gwałci kobietę. napierdolisz go (ze skutkiem śmiertelnym) i ty dostaniesz 25 lat on dostanie odszkodowanie.
Posadzisz krzaka dostajesz 3 lata, zgwałcisz dziewczynkę wychodzisz za kaucją.
Polska kraj absurdów i kolesiostwa!
Przecież w tym kraju zamykają niewinnych i płotki.
Idziesz ulicą, widzisz jakiegoś skurwysyna który gwałci kobietę. napierdolisz go (ze skutkiem śmiertelnym) i ty dostaniesz 25 lat on dostanie odszkodowanie.
Posadzisz krzaka dostajesz 3 lata, zgwałcisz dziewczynkę wychodzisz za kaucją.
Polska kraj absurdów i kolesiostwa!
No w sumie fajnie to w tych hejtowanym usa mają z "mój dom, moją twierdzą"(wiem że to nie do końca tak wygląda ale i tak jest o niebo lepiej niż u nas)
W momencie kiedy ktoś siłą przekracza próg Twojego domu i stanowi zagrożenie dla Ciebie lub Twojej rodziny, powinieneś mieć możliwość użycia WSZELKICH środków aby odeprzeć atak. Broni palnej, noża, czegokolwiek.
Polskie prawo chroni bandytów !!!! Dlatego Tusk dalej sobie spokojnie kradnie
a kurwa kilka dni wczesniej jakiegos jebanego ciapatego skurwysyna saudyjskiego uniewinnili za to że pchnął pare razy nożem rodaka, wtedy to obrona własna, jebane stronnicze sądy !
Pamiętam sytuacje , ojciec został dziewczynkę na placu zabaw i poszedł gdzieś na chwilkę , wrócił dziewczynki nie było po chwilce szukania zobaczył ja w krzakach z starym dziadem jak ją obmacywał , ojciec zareagował prawidłowo i go pobił do nieprzytmoności , został skazany na 10 lat i zabrali mu prawa rodzicielskie , dziewczynka poszła do domu dziecka .
To się wkurwiłem... Koleś jest bardzo inteligenty to widać i słychać szkoda, że się marnuje w pierdlu.
alchemsit napisał/a:
To się wkurwiłem... Koleś jest bardzo inteligenty to widać i słychać szkoda, że się marnuje w pierdlu.
Ale na takich przynajmniej nie szkoda kasy w tym więzieniu.
A jak dla mnie powinien po wyjściu zażądać ponownego rozpatrzenia sprawy oraz miliardowego odszkodowania.
Jak nie w naszych sądach to w Strasburgu.
No już kurwa bez jaj aby we własnym domu być napadniętym i za obronę własną dostać 25 lat.
Temu sędziemu który wydał ten wyrok powinni wjebać się na chatę i zajebać całą rodzinę i to tak żeby na to patrzył i nie mógł nic zrobić!
"młody prokurator, który potrzebował wygranej głośnej medialnej sprawy". No chuj mnie strzeli. Jaką pizdą i niedojebaną kurwą trzeba być, żeby w imię kariery spierdolić komuś życie!? Jakiś kurwa chłoptaś po studiach udaje kurwa mądrego i silnego, wydaje się smarkowi, że jak ma za sobą paragrafy, to może wszystko.
"młody prokurator, który potrzebował wygranej głośnej medialnej sprawy". No chuj mnie strzeli. Jaką pizdą i niedojebaną kurwą trzeba być, żeby w imię kariery spierdolić komuś życie!? Jakiś kurwa chłoptaś po studiach udaje kurwa mądrego i silnego, wydaje się smarkowi, że jak ma za sobą paragrafy, to może wszystko.
TO jest wyrok sprzed prawie ćwierć wieku. Niestety res iudicata obowiązuje... To jest wyrok z okresu przemian ustrojowych, ogólnego chaosu i zamieszania tak w prawie, jak i w społeczeństwie. Nie, nie napiszę, że teraz jest lepiej, ale nie wnioskowałbym nic na temat ewentualnego przekroczenia granic obrony koniecznej w dniu dzisiejszym na podstawie akurat tego wyroku. Linia orzecznicza zmienia się z roku na rok - z tego co wiem od sędziów sądów karnych - w porównaniu do sytuacji sprzed kilku lat jest już duużo lepiej i normalniej. prawda jest taka, że od czasu do czasu usłyszy się o sytuacji gdy komuś podkleją przekroczenie granic obrony koniecznej, ale wierzcie lub nie - to są sytuacje wyjątkowe, nagłaśniane w mediach. Niemniej z paranoją "2 lata za krzaka a kaucja za gwałt" zgadzam się w 100%.
No i jak to mawiają: Lepiej, żeby mnie 3 sądziło, niż 4 niosło...
No i jak to mawiają: Lepiej, żeby mnie 3 sądziło, niż 4 niosło...
Dzions napisał/a:
a kurwa kilka dni wczesniej jakiegos jebanego ciapatego skurwysyna saudyjskiego uniewinnili za to że pchnął pare razy nożem rodaka, wtedy to obrona własna, jebane stronnicze sądy !
Naszego rodaka i bardzo dobrze, że został uniewinniony. Sprawiedliwość i wolność w Polsce nie istnieje. Jesteśmy obciążeni najgorszymy możliwymi podatkami - od pracy, przedsiębiorcy (którzy napędzają naszą gospodarkę) są niszczeni kontrolami skarbowymi, wolność słowa nie istnieje. Nie wolno Ci się bronić, nie wolno narzekać, masz pracować, nie odzywać się i umrzeć w momencie przejścia na emeryturę.
Jestem ogromnym przeciwnikiem tej partii, nigdy w życiu na nich nie zagłosowałem i nie zagłosuję, czołowych polityków tej formacji uważam za oszołomów, ale... przychodzi mi to z dużą trudnością... za pisu było lepiej.
Jedyną opcją polityczną, na którą mógłbym teraz zagłosować jest Korwin. Nie dlatego, że miażdży lewaków i jest popularny w internetach, a dlatego, że xx lat ma te same poglądy, których się trzyma i w które wierzy. Nie zgadzam się z nim w 100%, ale uważam, że sprawdziłby się na najwyższym stołku.
No i ruszyłem politykę... wybaczcie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów