18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
o................n 2014-02-09, 16:59 2
Dymekx, "orzeł obdarty z korony" to herb PRL, nie ma na celu obdzierać, tylko wspominać, że kiedyś mimo wszystko byliśmy potęgą zdolną do pokonania całego zachodu. Herb ZSRR to ukłon do pojebanego kraju, który mimo wszystko był supermocarstwem i była tworzona przez Słowian. Natomiast to trzecie, to herb Serbii - tak wiem, że Jugosławia powinna być, ale nie uznaję tych wszystkich muzułmańskich gównopaństewek jako narody Słowiańskie Co do gardzenia, to nie gardzę powstaniami, ba! Listopadowe i Styczniowe szanuję jak pojebany i rozumiem sens Warszawskiego. Ale kiedy czytam posty typu "hurr 63 dni chwały durr", a pamiętam, że żadnej chwały w tym powstaniu nie było, a była tylko krwawa, brudna walka, to piszę to co myślę o nienazywaniu rzeczy po imieniu.

A nawoływanie do rewolucji i burdelu na ulicach nie ma sensu, ponieważ to tylko i wyłącznie nasza wina jaki mamy rząd - gdyby Polacy korzystali ze swojego prawa do głosu (a nie tak jak teraz, że tylko 41% głosuje) to inaczej by wyglądała nasza polityka. Na dodatek nienawidzisz komunistów, ale to do czego nawołują "prawaki" to przecież typowe działanie komuchów - wszak była już jedna rewolucja. No i pomyśl jak na nas będą patrzeć inne kraje, jak się dowiedzą, że sami uczciwie wybraliśmy władzę, po czym zaczęliśmy powstanie, żeby ją obalić. Niekomputer.

Co do rasy Słowiańskiej to nią jesteśmy (Polacy i Czesi to Słowianie zachodni, Rosjanie i spółka to Słowianie wschodni, a Bałkany to Słowianie południowi). Jest to poprawny zapis. Natomiast rasa aryjska została ukuta na specjalne potrzeby.
Zgłoś
PogromcaDziewic 2014-02-09, 17:33 1
Istotnie istniało coś takiego jak "Rasa Aryjska", ale jako naród. Są różne hipotezy - jedna z nich, że właśnie przywędrowali do Jewropy i właśnie my-Słowianie jesteśmy ich potomkami, z kolei Austriak zrobił wręcz odwrotnie Ale Jestem bardziej skłonny do tego, że system kastowy w Indiach to były pozostałości właśnie po wspomnianych Ariach. Wszak nawet Miciński odwoływał się do tego.

Cytat:

A nawoływanie do rewolucji i burdelu na ulicach nie ma sensu, ponieważ to tylko i wyłącznie nasza wina jaki mamy rząd - gdyby Polacy korzystali ze swojego prawa do głosu (a nie tak jak teraz, że tylko 41% głosuje) to inaczej by wyglądała nasza polityka

Skłaniałbym się w stronę propagandy. To co prezentuje dzisiejsza TV, oraz jak widze wartości młodziezy... To po prostu odechciewa mi się wszystkiego. "Nie idę na wybory bo po co?" "Mój głos i tak nic nie zmieni" "Zagłosuje na Kaczora/Tuska bo mój kandydat i tak się nie dostanie" "Przecież w sondażach pisali, ze PO wygrywa!". Zamiast kierować się swoim umysłem - kształcić go poprzez jakiekolwiek zaintereoswania a już szczególnie historią ślepo wierzą w to co nam dają na ekranie, jako niepodważalny argument. "Przecięż w TV tak mówili....". Dzisiaj osiągnięciem wśród niektóych jest wiedza kto napisał "Pana Tadeusza" (Serio!) Nawet ostatnio dla beki pytałem się maturzystów kto napsał ową kniszke. Odpowiedzi? "Kochanowski, Sienkiewicz. Nawet Prus się znalazł"

"W bieli plam, jak w światła bieli
Tamten świat się nam ukazał.
Nic dziwnego, że się wzięli,
Żeby plamy te wymazać."
Zgłoś
Dymekx 2014-02-09, 17:38
Duma owszem byliśmy wielcy, ładna skorupka wyzyskanego i zniszczonego nardów. ZSRR aby zbudować swą dumną wielką armię zagłodził 10 mln. Ukraińców i wywłaszczał. Co do powstania Warszawskiego i przesadnego gloryfikowania rzezi to się zgadzam. Armia jest po to by bronić bram naszego własnego narodu, ale armia czerwona i nasza PRL-owska broniła bram piekła. Nie chce wymuszonej dumy narodowej ona ma płynąć z prawdziwego szczęścia obywateli. Naród ma osiągnąć szczęście słusznymi dla narodu czynami. Dlatego lubię ducha tych naszych powstań, w słusznej wierze niepłynących z wykorzystania nas samych (co nie znaczy, że nie wykorzystywaliśmy innych). Dlatego jestem zwolennikiem pakt Ribbentrop-Beck to był by ukłon w stronę zła ale Polacy byli by bezpieczni byli by zwycięzcami. Dla dobra narodu czasami trzeba pobrudzić sobie ręce krwią innych, ale nigdy swych bliźnich (co czynił najskuteczniej system czerwonych). Tak jak ty cenisz panslawizm tak ja cenię samolubną pro Polskość, PRL miała silną armię ale była prowincją działająca w celach nie swoich ale innych. Jestem samolubem widzącym tylko mój własny kraj i potencjalnych sojuszników, nie stać mnie na coś wyższego jak panslawizm, sprawiedliwa Unia Europejska. Panslawizm słuszny gest ale nie jesteś wstanie zapewnić czy takiej bratniej współpracy nie wykorzystają ci których uznaliśmy za braci.
Zgłoś
satan696 2014-02-09, 18:04
panslawizm nie byl przywlaszczony przez rosjan ? Neoslawizm byl pozniejszy i chyba bardziej odpowiednia forma(dmowski tez chyba popieral neoslawizm jak sie nie myle). Mogl by ktos porownac oba terminy ?
Zgłoś
SztywnyDrąg 2014-02-09, 18:42
DUST DEVIL napisał/a:

SztywnyDrąg, Po pierwsze sprawdź sobie kim był Lenin, Stalin i wszyscy ministrowie w rządzie... chociaż sam zdradzę ten sekret - wszyscy oni byli żydami. I to z rozkazu tych żydów nie tylko wywożono Polaków, ale i Rosjan. A ilu Ukraińców zginęło z głodu? Dlatego nie myl pojęć i nie podpinaj pod naszych Braci zbrodnie, których oni nie dokonali i przez które wycierpieli znacznie więcej niż Polska...

Żydami znaczy, że urodzili się w okolicach przyszłego izraela czy jak? Bo wydawało mi się że tych dwóch największych zbrodniarzy, przy których hitler to dziecko z piaskownicy było ateistami.
A to że wywozili tych normalniejszych rosjan którzy mieli odwagę im się sprzeciwić ich nie usprawiedliwia. Bo mam wrażenie, że to właśnie chciałeś zrobić.
Wrzucił bym tu jeszcze szmatę zsrr/rosji umazaną gównem ale mi się nie chce. Mógłby ktoś to za mnie zrobić?
Zgłoś
PogromcaDziewic 2014-02-09, 18:49 1
SztywnyDrąg napisał/a:

Wrzucił bym tu jeszcze szmatę zsrr/rosji umazaną gównem ale mi się nie chce. Mógłby ktoś to za mnie zrobić?

Za zrównywanie Rosji z Związkiem Radzieckim chuj w dupe. Od Rosji uprzejmie proszę się odwalić.

"W bieli plam, jak w światła bieli
Tamten świat się nam ukazał.
Nic dziwnego, że się wzięli,
Żeby plamy te wymazać."
Zgłoś
Uve_Kolarz 2014-02-09, 22:40
PogromcaDziewic napisał/a:

Za zrównywanie Rosji z Związkiem Radzieckim chuj w dupe. Od Rosji uprzejmie proszę się odwalić.

No tak bo Rosja Putina a Zwiazek Radziecki to dwie zupełnie inne sprawy...
Zgłoś
SonicBoom 2014-02-09, 23:04
Panowie kłócicie się a przecież jak by kiedyś sytuacja się zaostrzyła i interweniowałyby obce służby (czyt. 1066 podpisany przez ryżego kutasa z PO) i tak byśmy byli po jednej stronie
Zgłoś
Uve_Kolarz 2014-02-10, 0:16
O co tu się kłócić... Połowa debili nie idzie na wybory, część debili głosuje chuj wie kogo (np. na Palikota bo marihuanę chce zalegalizować albo kiedyś usłyszałem, że na Napieralskiego bo "młody, dobrze wygląda to zagłosuję na niego"), część baranów to elektorat PiSu którego nie cierpię, część idiotów jeszcze bąki zbija w ławce szkolnej i ogląda z zaciekawieniem idiotyczne występy szajbusa Mikke. Do tego dochodzą debile, którzy o demokracji nie mają bladego pojęcia i za sytuację gospodarcza obwiniają rząd a nie siebie. Tak- siebie. To wy chodzicie i wy nie chodzicie głosować. Żyjemy w kraju demokratycznym. Jak można wyjść na ulicę, żeby walczyć o... o co tak właściwie? Zastanawialiście się?

Za parę chwil wybory, więc wykopcie z domu babcię, mamę, tatę i szwagra kładącego tynki i posadzki miksokretem do urny wyborczej w Woli Dzbądzkiej i zapierdolcie ten jebany krzyżyk na liście. Ja głosowałem w wyborach prezydenckich w 2010 roku nawet jak pojechałem nad morze (to były wakacje). Jak? A no kurwa dostałem upoważnienie wydane w moim urzędzie gminy. To jest zasrany obowiązek głosować.

Spójrzcie na Szwajcarię. Tam rządzi demokracja. Nie lewactwo. Nie komuna. Demokracja. Tam wszystko co jest uchwalane to jest uchwalane przez naród. Możesz stanąć przy drodze i poruchać legalnie i bezpiecznie a o ciapatego sąsiada trudno. Pomimo moich liberalnych poglądów Szwajcaria jest dla mnie krajem o doskonale rozwiniętym systemie.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów