📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Oby ludzie z naszego pokolenia tyle dożywali. Inny materiał genetyczny. Zdrowe jedzenie. Zdrowy styl życia. Moja rodzina też jest długowieczna. I pamiętam jeszcze prababkę. Szanujmy takich ludzi. Żyli i żyją w niesamowitej epoce.
Verbatim369 napisał/a:
Żyli i żyją w niesamowitej epoce.
epoka jak epoka... ale czasy przejebane, po 2 wojnie to mozna powiedziec ze trafil z deszczu pod rynne.
Bardzo żałuję, że nie nagrałem nigdy swojego dziadka, kiedy opowiadał o swojej barwnej historii życia. W wieku 16 lat walczył w powstaniu Warszawskim, a pod koniec wojny wylądował w obozie w Sachsenhausen.
Na szczęście dziadek Henryk wiedział, że jego historia jest nietuzinkowa i wszystko co pamiętał spisał w zeszytach. Świetna sprawa.
Na szczęście dziadek Henryk wiedział, że jego historia jest nietuzinkowa i wszystko co pamiętał spisał w zeszytach. Świetna sprawa.
Mój nieżyjący dziadek opowiedział mi kiedyś historie o tym co robił niemiaszką w czasie wojny.
Otóż zapraszał ich dyskretnie na wódkę ,spijał do nieprzytomności ,dusił a potem ciała wrzucał do gnojówki.
Udało mu się w ten sposób załatwić 3 :jednego cywilnego i dwóch żołnierzy.
Pamiętam że kiedy mi to opowiadał był autentycznie dumny z tego co robił ,śmiał się "durni niczego się nie spodziewali a jak ich dusiłem to oczy mieli takie -OO ,hehe durni"
Potem już musiał uciekać do lasu bo ktoś go podkablował że jest NSZ i niemcy skojarzyli fakty.
Otóż zapraszał ich dyskretnie na wódkę ,spijał do nieprzytomności ,dusił a potem ciała wrzucał do gnojówki.
Udało mu się w ten sposób załatwić 3 :jednego cywilnego i dwóch żołnierzy.
Pamiętam że kiedy mi to opowiadał był autentycznie dumny z tego co robił ,śmiał się "durni niczego się nie spodziewali a jak ich dusiłem to oczy mieli takie -OO ,hehe durni"
Potem już musiał uciekać do lasu bo ktoś go podkablował że jest NSZ i niemcy skojarzyli fakty.
mój nieżyjący dziadek to chyba nie miał nic ciekawego do powiedzenia, za to babka, ta to pierdoliła za trzech
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Uwielbiam rozmowy ze starszymi ludźmi. Ich historie dają dużo do myślenia. I można obalić wszystkie mity o nieskazitelnych partyzantach i wyklętych.
SatanClaus napisał/a:
@UP
Bo może nie dojebie, on jest jego ojcem. No ja pierdole
Skąd się biora tacy kretyni.
Nie dojebie, on do ojca mówił by "taty mama" ? czy może "babcia"?
Nie dojebie Ojciec? To minimum gościu udzielający wywiad miałby 60 lat. Czy po głosie poznajesz niedojebie że koleś ma lat 30? Pozatym na początku mówi "dziadek", więc kurwa jak pytam grzecznie, to czekam na odpowiedz, ale nie od Ciebie bo Ty chuja wiesz jak widać. Wiel stul morde, palancie.
skąd się kurwa biorą tacy kretyni, którzy logicznie pomyśleć niepotrafią?
Nie ma głupich pytań, są tylko niedojebane komentarze, jak tego debila wyżej
wilkoala, Powiem Ci, że w czasie wojny niemcy byli o wiele lepsi od ruskch. historia od prababci. Mieszkała w wiosce niedaleko Kocka (przechodził tam front, wielka bitwa) Mówiła, że wojne słyszała ale z daleka u niej sie nie bili i:
Pewnego razy przez wioske przechodzili niemcy, wpadli do nich do domu 2 młodych szczurów i 1 z jakimś wyższym stopniem młodziaki zaczęły kopac rzeczy ten oficer tylko na nich krzyknał i kazał sie uspokoić, obszukali cały teren po czym kazałi nałożyć sobie jedzenia, babka podała im obiad, zjedli, wstali i wychodzili juz z domu po czym oficer kazał młodym wrócić i zapłacic za obiac, sam tez rzuci drobne i poszli.
Później wpadli tam ruscy, pozabijali wszytskei zwierzęta, dziadkowi najebali, wyżerli wszystko co się dało i pozabierali zapasy i poszli....
Co do tematu, sam chciałem nagrac taki film z pradziadkiem, zbierałem się dośc długo i niestety nie udało mi się, naczszczęście kazałem mu napisac życiorys na kartkach, jest ich kilkadziesiąt więc i tak dobra pamiątka
Pewnego razy przez wioske przechodzili niemcy, wpadli do nich do domu 2 młodych szczurów i 1 z jakimś wyższym stopniem młodziaki zaczęły kopac rzeczy ten oficer tylko na nich krzyknał i kazał sie uspokoić, obszukali cały teren po czym kazałi nałożyć sobie jedzenia, babka podała im obiad, zjedli, wstali i wychodzili juz z domu po czym oficer kazał młodym wrócić i zapłacic za obiac, sam tez rzuci drobne i poszli.
Później wpadli tam ruscy, pozabijali wszytskei zwierzęta, dziadkowi najebali, wyżerli wszystko co się dało i pozabierali zapasy i poszli....
Co do tematu, sam chciałem nagrac taki film z pradziadkiem, zbierałem się dośc długo i niestety nie udało mi się, naczszczęście kazałem mu napisac życiorys na kartkach, jest ich kilkadziesiąt więc i tak dobra pamiątka
cz1. czyli nie zmarł na wizji, więc nie ma co oglądać
No dziadek pamiętał jeszcze jak ruscy wracali za 1 wojny światowej, w tym materiale mój ojciec (~50lat) pyta dziadka (mojego) więc spokojnie Panowie, nie o tym materiał, jak będzie odzew to mogę kolejne części wrzucić (w sumie 4).
Co do wieku, moja prababcia zmarła ja miała 99lat, parę tygodni i by setke trzeliła! A pradziadka pod własnym domem banda UPA zastrzeliła w wieku ~50 lat, na oczach całej jego bliskiej rodziny...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów