📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
🔥
Uważaj, on ma nóż!
- teraz popularne
mógłby ktoś podać link na harda jak wygląda ciapaty po tym kurestwie? zawsze mnie to ciekawiło
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Jak wygląda ciapaty, to nie wiem, ale z transportera opancerzonego robi durszlak.
Postrach czołgów, o transporterach nie wspominając. Mam na płycie około godzinny materiał o tym samolocie. Gdyby kilka osób bardzo chciało, to wydaje mi się, że będę mógł wrzucić
bo ja wiem żeby 30' przebijała 10cm stali niemcy dojebali armate 75mm w samolocie teraz US ma nie wiem herkulesa czy coś takiego z 120mm działem z boku przy strzale odsuwa fure o 10m w bok i jak na odrzutowiec to powolny jest ten tunderbolt II
Nie daj Boże jeden silnik niesprawny, ten samolot musi wracać do bazy albo strzelając będzie hamował w powietrzu
A-10 atakuje górny pancerz, który jest słabszy niż boczny i przedni. W dzisiejszych czasach czołgi są kanciate przypominające jeżdżące pudełka masła roślinnego a i systemy namierzania i celowania są kilkaset razy lepsze niż te z II WŚ. 75 mm wprowadzono bo Niemcy posiadali tylko sztukasa do ataku nurkowego (gdzie trafienie nawet najmniejsza bombą w górny pancerz kończyło się rozdupceniem czołgu), a nowe czołgi ciężkie śmiały się z poprzednich działek, dlatego potrzebne było porządne pierdolnięcie w bok w postaci 75mm w locie koszącym na Hs-129
A-10 atakuje górny pancerz, który jest słabszy niż boczny i przedni. W dzisiejszych czasach czołgi są kanciate przypominające jeżdżące pudełka masła roślinnego a i systemy namierzania i celowania są kilkaset razy lepsze niż te z II WŚ. 75 mm wprowadzono bo Niemcy posiadali tylko sztukasa do ataku nurkowego (gdzie trafienie nawet najmniejsza bombą w górny pancerz kończyło się rozdupceniem czołgu), a nowe czołgi ciężkie śmiały się z poprzednich działek, dlatego potrzebne było porządne pierdolnięcie w bok w postaci 75mm w locie koszącym na Hs-129
Rosjanie mają swoje SU-25, które w latach 1979-1989 robiły większe spustoszenie w Afganistanie, niż cała armia USA dziś
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów