że motocykliści nie są traktowani na równi z kierowcami...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:59
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
adris napisał/a:
Jak mijają mnie na drodze, to mam ochotę otworzyć drzwi w samochodzie. Nie rozumiem, nie uczyli ich że jak są dwa pasy ruchu, to nawet jeżeli są oddzielone przerywaną linią, to nadal są DWA PASY RUCHU, a nie jak oni sobie robią z dwóch trzy Pasy Ruchu.
To ja, choć nie jeżdżę motocyklem, odpowiem Ci tak:
Zwróć uwagę, że akcję, objął patronatem Prezydent Miasta Krakowa w akcję wspierają Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu oraz Komenda Miejska Policji w Krakowie. Czy uważasz, że oni namawiają do łamania prawa?
A na dwóch pasach ruchu, często zmieści się jeszcze coś co zajmuje 1/4 tego pasa. Poza tym wyprzedzanie przez motocykl w korku a w zasadzie omijanie, nie jest wykroczeniem drogowym
manipiluejsz prawda, ten filmik byl na celu ukazania jak ciapci woza sie w Londynie jakie samochody maja.. dzieci ropy
Dałem piwo, ale nie za durny opis, a za zajebiste fury
Motocyklisci w UK moga korzystac z BUS pasa. Badanie na ten temat:
assets.dft.gov.uk/publications/tal-2-07/tal-2-07.pdf
Nie wszedzie jest takie zjebane prawo jak w polsce. Motocykl na buspasie jest lepiej widoczny, z uwagi na swoj maly rozmiar moze ustapic autobusowi, ktory chcialby go ominac. Ponadto porusza sie duzo zwawiej niz wiekszosc pojazdow, wiec nie generuje korku.
Gosciu z filmiku normalnie sobie smiga i tyle.
assets.dft.gov.uk/publications/tal-2-07/tal-2-07.pdf
Nie wszedzie jest takie zjebane prawo jak w polsce. Motocykl na buspasie jest lepiej widoczny, z uwagi na swoj maly rozmiar moze ustapic autobusowi, ktory chcialby go ominac. Ponadto porusza sie duzo zwawiej niz wiekszosc pojazdow, wiec nie generuje korku.
Gosciu z filmiku normalnie sobie smiga i tyle.
U nich jest tyle supersamochodów, co u nas starych golfów. Inny świat
japierdole, a w Polsce gimbaza sie jara jak ktos passatem przyjedzie... ehh..;/
Już się tak nie jarajcie tymi "super furami" na filmie.
Owszem, było kilka dobrych samochodów ale też sporo zwykłych.
Już nie róbcie z Polski takiej wsi, owszem Anglia to Anglia ale to co na filmie to Londyn i bogata dzielnica w innym mieście będą już Corsy i Golfy.
Aha ktoś pisał że nie było Golfa 3. Był, w 2:28
Owszem, było kilka dobrych samochodów ale też sporo zwykłych.
Już nie róbcie z Polski takiej wsi, owszem Anglia to Anglia ale to co na filmie to Londyn i bogata dzielnica w innym mieście będą już Corsy i Golfy.
Aha ktoś pisał że nie było Golfa 3. Był, w 2:28
Kupa_w_majtkach napisał/a:
Nie rozumiem w czym problem? Któremuś kierowcy przeszkodził w jeździe? Ja nic nie mam do motocyklistów, którzy mnie w korku wyprzedzają...
Problem w tym, że jest napisane jak wół "BUS ONLY". Równie dobrze, to mógł sobie po chodniku jechać. Zakaz to zakaz.
@Samudaripen_Porajmos
Zwykły Golf 3 cabrio.
Zwykły Golf 3 cabrio.
Murekkk napisał/a:
Zazdrość zżera, że stać w korku musicie ? Piękny dźwięk silnika :p
Nie zazdrość tylko przestrzeganie przepisów.
Samochodem też można po bus-pasie czy nawet chodniku albo ścieżce rowerowej a nawet pod prąd wyobraź sobie!
Z Rosji mamy tu wiele filmików jak cwaniaki w samochodach omijają korki i często dostają w pizdę.
Dlaczego motocykliści mają mieć inaczej?
Co? W dupsko parzy w tym pedalskim skórzanym kombinezonie?
Czacha się przegrzewa w tym plastikowym badziewiu?
Sam chciałeś to kurwa cierp.
Mnie tam to jebie co oni robią bo w korku siedzę w chłodnym aucie i nawet im nie utrudniam tych wygibasów, ale wkurwia mnie jak motocykliści płaczą "dlaczego mamy stać w korkach skoro możemy ominąć?" bo jesteście kurwa takim samym użytkownikiem drogi jak samochód! Mnie paliwo kosztuje tyle samo co was (tyle że wasze kosiarki mniej palą).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów