📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
57 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
Creniu napisał/a:
było............ do piekła z tym
Podeślesz link gdzie to było? Może słabo szukałem...
Hymm z tego co widze to czy z ABS'em czy nie i tak obaj wylądują w wodzie więc co za różnica
Żadna różnica bo hamują na prostej. Teraz się zlecą gimbusy co nie wiedzą jaką funkcje ma ABS
to rozumiem, że na prostej jeden chuj czy się ma ABS czy nie ? 0,o
jeśli możesz to wyjaśnij bo zastanawia mnie Twój komentarz
snik0 napisał/a:
Żadna różnica bo hamują na prostej. Teraz się zlecą gimbusy co nie wiedzą jaką funkcje ma ABS
Ahhh kurwa majster po zawodówce przyleciał !
Jak byś nie skumał to napisałem że co za różnica czy ma ABS czy nie i tak w wodzie wyląduje a nie jaka jest jego funkcja pajacu bez szkoły.
Napisze coś "mądrego" i od gimbusów powyzywam może piwo wpadnie
podoba mi się, piwko
Podstawowym zadaniem ABS jest zachowanie kontroli nad pojazdem podczas hamowania. To czy ABS skróci czy wydłuży drogę hamowania zależy od nawierzchni.
ABS przegrywa jedynie na luźnych nawierzchniach (np. śnieg i piasek) oraz na "brudnym" asfalcie (tj. pokrytym liśćmi lub piaskiem) na którym nieźle głupieje.
ABS przegrywa jedynie na luźnych nawierzchniach (np. śnieg i piasek) oraz na "brudnym" asfalcie (tj. pokrytym liśćmi lub piaskiem) na którym nieźle głupieje.
@up To czy przegrywa na "luźnym" zależy kompletnie od sytuacji, jadąc po asfalcie powiedzmy z 80 kończy się odśnieżona droga, jedziesz 70 po śniegu - nie masz ABS to nie tykaj hamulca bo wylądujesz, licząc od środka drogi, tak daleko na ile miałeś szczęścia. Jak tylko dotkniesz hamulca któreś koło się zablokuje i zdejmie auto w swoją stronę, a z ABS'em możesz chociaż zwolnić do tych "bezpiecznych" 40km/h nie bawiąc się w omijanie kolan łokciami przy kręceniu kierownicą.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów