Jebnij z glana techno fanaDobra, ale Pan Specjalista Elektryk Ciapaty mógłby podać jakie natężenie miał ten prąd, wiadomo że w miliamperach bo jakby se podłączył z półtora ampera to z języka by mu został brykiet
jakby "se" podłączył półtora ampera to on cały by się stał brykietem
prąd zmienny f=50Hz
1 mA przepływ ledwo wyczuwalny
2-5 mA lekki ból drętwienie kończyn
5-10 mA dość silny ból ręce można odciągnąć od eletrod
10-30 mA silny ból skurcze w barkach trudności w oddychaniu (śmierć z powodu braku pomocy)
30-75 mA bardzo silny ból zaburzenia pracy serca , utrata przytomności , śmierć
ogólnie to prąd zmienny jest niebezpieczny z powodu iż serce zaczyna bić z f =50Hz (migotanie komór )
a prąd stały jest niebezpieczny z powodu hydrolizy która zachodzi w ciele człowieka po porażeniu
Koleś albo robi sobie jaja tym filmem albo uprawnienia elektryka zdobył na bazarze.
Dobrze, że nie widziałes jak teraz zdobywa się uprawnienia choćby do 1kV. W skrócie - tak można je teraz dostać tak jakby na bazarze. Ale całe szczęście życie weryfikuje idiotów i nie pracują już w zawodzie.
a prąd stały jest niebezpieczny z powodu hydrolizy która zachodzi w ciele człowieka po porażeniu
Blisko ale dokładnie chodziło Ci o elektrolizę Ale piwko się należy i tak za wyjaśnienia.
Dobrze, że nie widziałes jak teraz zdobywa się uprawnienia choćby do 1kV. W skrócie - tak można je teraz dostać tak jakby na bazarze. Ale całe szczęście życie weryfikuje idiotów i nie pracują już w zawodzie.
Ja miałem to szczęście w nieszczęściu że u nas kosili ostro na tym egzaminie i tylko nieliczni zdali. No ale fakt faktem że w innych rejonach mogą lżej wydawać te uprawnienia.
dokładnie jest tak jak piszesz w szkole miałem organizowane różne kursy CNC , 1kV itd itp ale to śmiech na sali a nie kursy wyjebanie unijnej kasy w błoto..
Blisko ale dokładnie chodziło Ci o elektrolizę Ale piwko się należy i tak za wyjaśnienia.
kurwa mać a ja dziś z tego sprawdzian bede pisał
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów