Ach ta pomysłowośc.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
HEhehe komiks w 100%. Dziadek był z "bratnią pomocą" w Egipcie w latach 70. I Rosjanie dokładnie tak robili. Uczyli ciapatych rzeczy i taktyk, które na pustyni były tak przydatne jak kurtka puchowa.
Tabernak napisał/a:
HEhehe komiks w 100%. Dziadek był z "bratnią pomocą" w Egipcie w latach 70. I Rosjanie dokładnie tak robili. Uczyli ciapatych rzeczy i taktyk, które na pustyni były tak przydatne jak kurtka puchowa.
Widzisz, jakbyś uważał na geografii, to wiedziałbyś, że w nocy na pustyni kurtka puchowa jak najbardziej przyda się, gdyż nocą temperatury spadają w tamtych rejonach nawet do 0 stopni Celsjusza
@up do tego nic cie nie osloni przed wiatrem,bo pustynie są stosunkowo równe
Nie rozumiem ale dam piwko, niech się cieszą Ci co znają się na historii wojnie czy czym tam jeszcze. Idę dalej zmywać.
Jestem ekspertę. Bolszewik udziela rad Egiptowi jak wygrać wojnę z Izraelem. Radzi mu żeby pozwolił wojskom izraelskim wejść wgłąb terytorium Egiptu i potem tylko czekać na zwycięstwo... tak samo jak robiła to Rosja w wojnie z Napoleonem czy w II wojnie światowej gdy zaatakowali ich Niemcy. Wtedy też pozwolili obcym wojskom wejść wgłąb Rosji... i zaczęła się wykurwista zima, która wymroziła obce wojska, a ruskie zaczęły potem tylko wykańczać niedobitków. To samo w tym komiksie miał zrobić Egipt, tylko że... w Egipcie nie ma wykurwistej zimy
Tabernak napisał/a:
Twój dziadek to kolejny fantasta opowiadacz. Ciekawe, czy opowiadał ci jak był na Księżycu.
odnosi się zapewne do wojny 6 dniowej z 1967, państwa układu warszawskiego - nie tylko ruskie, my też - trzymaliśmy rację i udzielaliśmy pomocy stronie arabskiej na mocy deklaracji solidarności. niestety materialne a zgoła nie ideologiczne pobudki kierujące największą stroną układu warszawskiego czyli zsrr miały na celu nie tyle pomaganie co destabilizację i przejęcie wpływów. niefortunnie, takie działania pomogły w utrzymaniu istnienia państwa izrael, choć w tym okresie był czas okoliczności miejsce i wystarczająca liczba zaangażowanych państw by sprawę na świeżo od razu zakończyć...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów