Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co do samego sokołowa, warto zacytować:
"A ja, jako przyszły "truciciel" społeczeństwa, czyli technolog żywności powiem tak:
1. Tatar jest daniem. Jego pierwotna wersja faktycznie była samym mięsem wołowym, ale nie można postawić znaku równości między tatarem a mięsem wołowym. Tatar jako danie ma prawo zawierać dodatki.
2. Nietypowa barwa po usmażeniu wynika z dodatku do mięsa azotanów, które mają za zadanie zapewnić tzw. bezpieczeństwo botulinowe. Toksyna botulinowa czyli inaczej jad kiełbasiany, jest najostrzejszą toksyną pochodzenia spożywczego, wytwarzaną przez Clostridium botulinum. Zatrucie często prowadzi do śmierci. Ubocznym efektem dodania azotanów jest wpływanie na barwę. Poprzez szereg przemian, tlenek azotu łączy się z mioglobiną tworząc tzw. nitrozomioglobinę, która potocznie jest nazywana czerwienią peklowniczą. Powoduje to bardziej intensywną barwę mięsa surowego i zachowanie różowego odcieniu po obróbce termicznej. Dodatek azotanów nie jest niczym nowym, bo peklowanie to proces znany od wielu lat.
3. Struktura mięsa po usmażeniu, określona przez tego kucharzynę jako mortadella, wynika z bardzo wysokiego stopnia rozdrobnienia mięsa w tatarze firmy Sokołów. Tego typu produkty są kutrowane, czyli bardzo drobno "rozcierane", aby zapewnić odpowiednią smarowność. Podczas procesu kutrowania (tworzenie homogenicznej masy) dochodzi do uszkodzenia struktur komórkowych i dokładnego rozprowadzenia białek tkanki łącznej w masie mięsnej. Powoduje to uzyskany efekt gumowatości, ponieważ rozpad białek kolagenowych następuje w środowisku wodnym podczas długiego obgotowywania i nie można pozbyć się takiej struktury przy krótkotrwałym smażeniu.
Nie bronię firmy Sokołów, ponieważ sam z wielu powodów niezbyt chętnie kupuję jej produkty. Jednak irytuje mnie gdy takie buraki jak Pan Piotruś rozpowiadają nieprawdę i ogłupiają społeczeństwo nastawiając je przeciwko. Jeśli byłby osobą obiektywną to postarałby się przeanalizować skład tego tatara i spróbował wytłumaczyć skąd wziął się nieporządany efekt, zwłaszcza że produkt nie był przeznaczony do smażenia.
Wydaje mi się że firma Sokołów zareagowała nieco zbyt ostro na krytykę jej produktu, jednak wydaje mi się że za własną niewiedzę i wynikającą z tego "zniewagę" Sokołowa, vloger powinien odpowiedzieć - 150 tys. zł to jednak za duża kwota. "
- wypowiedź pana galaxy.ngc stąd: sadistic.pl/cala-prawda-o-sokolow-sa-vt225264,15.htm2454017
I tutaj kolego chujowo trafiłeś, bo mój ojciec pracuje w zakładzie masarskim Więc wiem jak wygląda to od środka, wiem co kupować i zdaję sobie sprawę że czasem warto zapłacić więcej i jeść rzeczy, których pochodzenia jesteś pewien Więc nie pierdol mi tu internetowy "znafco" jak wygląda przemysł mięsny w Polsce i co ja jem
A "nauczka w internecie" potrafi taką firmę baaaardzo zaboleć. Przykład ? Między innymi nc+ dostało po dupie dzięki internetowi, adidas zamalowując swoją reklamą ścianę w Warszawie, na której były całkiem niezłe graffiti dostał za to, za pośrednictwem internetu tak po dupie, że później musiał przepraszać, co by klienci się od niego nie odwrócili Uwierz mi przez internet można niezłego syfu niejednej firmie narobić, a Sokołów podając tego ziomka do sądu sam sobie strzelił w kolano
Poza tym powtarzam Ci po raz drugi, gimbusy nie są większą częścią widowni "Kocham Gotować".
Twoja wypowiedź nie trzyma się kupy ani dupy i nic nowego nie wnosi. Wzruszyła mnie Twoja historia o ojcu rzeźniku. i rzeczywiście tylko Ciebie uprawnia do posiadania wiedzy, na temat tego że we wszystkich artykułach spożywczych jest chemia. I uważaj żeby Ci się cholesterol nie podniósł od tego zdrowego mięska co Ci tatuś na obiadek przynosi. I może mi powiesz że u niego w zakładach gówna w mięso nie pakują? Nie powiesz, chyba żeś kompletny debil, bo nawet z tego co mówisz wynika że jednak ja mam rację, gdyż sam twierdzisz że wiesz "co należy kupować" czyli w domyśle nie wszystko jest dobre a a nawet zdecydowana większość. A ta dygresja to tylko osobista wycieczka w moim kierunku mająca na celu udowodnić jaki Ty to świadom jesteś i czego Ty to nie wiesz. Ale nie zmienia to faktu że kupę ludzi kupuje to mięso które Ty omijasz i jest one wątpliwej jakości, i pochodzi ze 100 innych źródeł niż sokołów. I to jest pierdolony problem, a nie to że sokołów pozwał jakiegoś gości z internetu, i mało istotne jest to jaki to wpływ bęzie miało na funkcjonowanie tej firmy.
A co do NC+ to nie wiem czy pan wszechwiedzący wie że nie chodziło o jakieś tam grafitii tylko o to że były krzywe akcje z umowami na świadczenie usług. Firma dokonała fuzji z innymi platformami i ludzie którzy wcześniej korzystali z usług Cyfry + itp. automatycznie przechodzili na usługi NC+, przy tym zostali zmuszani do płacenia więcej przy czym zmieniała się na niekorzyść ilość dostępnych dla nich kanałów. Więc to nie był twój ulubiony rodzaj wojny internet vs firma, tylko najzwyklejsze walenie w chuja przez firmę. Więc Twoje porównanie nie ma sensu w tym przypadku?
Z twojego gadania wynika że jak już internet ukrzyżuje sokołów to będzie żyło się lepiej a jakość tego co jemy zmieni się diametralnie tak? Jaki to ma sens dla dobra sprawy. Niesamowitym jest podejście ludzi do tematu w tym szeregowym reprezentantem jesteś Ty. Bo reszta firm oczywiście ma o niebo lepsze produkty i to jest tylko i wyłącznie przewinienie sokołowa. Internauci są w Tym przypadku jak konie z klapkami na oczach aby do przodu, jeden cel, a dookoła niech się dzieje co chce. I chuj z Tym sokołowem, sól drogowa w mięsie itp. itd. ale nie zamiast podejść do problemu jako całokształtu, znajdźmy kozła ofiarnego i go ukrzyżujmy, a reszta niech będzie jak do tej pory bo to tak cholernie coś zmieni jak ten sokołów dostanie po dupie.
Twoja wypowiedź nie trzyma się kupy ani dupy i nic nowego nie wnosi. Wzruszyła mnie Twoja historia o ojcu rzeźniku. i rzeczywiście tylko Ciebie uprawnia do posiadania wiedzy, na temat tego że we wszystkich artykułach spożywczych jest chemia. I uważaj żeby Ci się cholesterol nie podniósł od tego zdrowego mięska co Ci tatuś na obiadek przynosi. I może mi powiesz że u niego w zakładach gówna w mięso nie pakują? Nie powiesz, chyba żeś kompletny debil, bo nawet z tego co mówisz wynika że jednak ja mam rację, gdyż sam twierdzisz że wiesz "co należy kupować" czyli w domyśle nie wszystko jest dobre a a nawet zdecydowana większość. A ta dygresja to tylko osobista wycieczka w moim kierunku mająca na celu udowodnić jaki Ty to świadom jesteś i czego Ty to nie wiesz. Ale nie zmienia to faktu że kupę ludzi kupuje to mięso które Ty omijasz i jest one wątpliwej jakości, i pochodzi ze 100 innych źródeł niż sokołów. I to jest pierdolony problem, a nie to że sokołów pozwał jakiegoś gości z internetu, i mało istotne jest to jaki to wpływ bęzie miało na funkcjonowanie tej firmy.
A co do NC+ to nie wiem czy pan wszechwiedzący wie że nie chodziło o jakieś tam grafitii tylko o to że były krzywe akcje z umowami na świadczenie usług. Firma dokonała fuzji z innymi platformami i ludzie którzy wcześniej korzystali z usług Cyfry + itp. automatycznie przechodzili na usługi NC+, przy tym zostali zmuszani do płacenia więcej przy czym zmieniała się na niekorzyść ilość dostępnych dla nich kanałów. Więc to nie był twój ulubiony rodzaj wojny internet vs firma, tylko najzwyklejsze walenie w chuja przez firmę. Więc Twoje porównanie nie ma sensu w tym przypadku?
Z twojego gadania wynika że jak już internet ukrzyżuje sokołów to będzie żyło się lepiej a jakość tego co jemy zmieni się diametralnie tak? Jaki to ma sens dla dobra sprawy. Niesamowitym jest podejście ludzi do tematu w tym szeregowym reprezentantem jesteś Ty. Bo reszta firm oczywiście ma o niebo lepsze produkty i to jest tylko i wyłącznie przewinienie sokołowa. Internauci są w Tym przypadku jak konie z klapkami na oczach aby do przodu, jeden cel, a dookoła niech się dzieje co chce. I chuj z Tym sokołowem, sól drogowa w mięsie itp. itd. ale nie zamiast podejść do problemu jako całokształtu, znajdźmy kozła ofiarnego i go ukrzyżujmy, a reszta niech będzie jak do tej pory bo to tak cholernie coś zmieni jak ten sokołów dostanie po dupie.
Dygresja o moim ojcu była z tego powodu, że zacząłeś pierdolić, że osoby pracujące w zakładach mięsnych mięsa ze sklepu nie ruszą i że dotyczy to CAŁEGO przemysłu, co na przykładzie mojego ojca i jego znajomych jest totalną bzdurą. Wiadomo że dużo firm faszeruje mięcho różną chemią (i tutaj po części przyznaję Ci rację) ale nie oznacza to, że robią to wszyscy. Poza tym jest to usprawiedliwienie w stylu "Sokołów jest chujowy ale inni są gorsi".
Co do NC+, jak byś dokładnie czytał, to dowiedziałbyś się że akcja z graffiti dotyczyła ADIDASA. Wiem o co chodziło z NC+, chciałem tylko zwrócić uwagę, że m.i. NC+ dostało po dupie dzięki społeczności internetowej, która pisała w jaki sposób firma chciała urządzić swoich abonentów. Przykładowo ja dowiedziałem się o całej akcji z internetu. Pisząc to chciałem zwrócić uwagę, że internet jest potężną bronią, a robiłem to ze względu na Twoją wypowiedź "O kolejny "Intelygent" co daje rzeźnikowi nauczkę w internecie". Taka "nauczka" może firmę bardzo zaboleć.
I na koniec. Nie kurwa, nie uważam że ukrzyżowanie Sokołowa sprawi że będzie żyło się lepiej. Włączając się do dyskusji chciałem Ci zwrócić uwagę że Sokołów pierdolnął sobie PR-owskiego samobója pozywając ziomka do sądu. Ty napisałeś
Aj głupi wy wszyscy głupi jak but. Jaka klapa PR-u? Zadajmy sobie pytanie kto statystycznie kupuje mięso? Gimbus który 90% czasu traci na oglądanie swoich "idoli" w ich vlogach czy ich matki, ojcowie, babki i dziadkowie którzy nie słyszeli o tym kolesiu od gotowania z internetu, tym bardziej nie widzieli jego filmików.
I chciałem zauważyć że:
- teraźniejszy gimbus to przyszły klient,
- wystarczy że będziesz chujowo kojarzył dany produkt (nawet nie pamiętając czemu) i prawdopodobnie go nie kupisz,
- i na koniec najważniejsze, gimbusy to mała grupa oglądająca "Kocham Gotować", większość widzów stanowią ludzie interesujący się gotowaniem, a więc też kupujący artykuły spożywcze.
Sokołów pozywając ziomka do sądu jeszcze bardziej naświetlił całą sprawę, czym ściągnął na siebie dodatkowy lincz internautów (skoro sprawa dotarła na sadola to jest już grubo) i tym samym zniechęcił jeszcze większą rzeszę ludzi do swoich produktów.
I właśnie to chciałem Ci uświadomić, gdy pisałem pierwszy post.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów