18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 7 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
Po obejrzeniu filmiku z karmieniem pająka szybkiego bila który do szybki dobiega w 0.000001s stwierdziłem, że też się pochwalę i pokaże jak jada mój zwierzak. Filmiki są nieco zmontowane gdzie nic się nie dzieje zostały przyspieszone Na pierwszy ogień szarańcza jako guma do żucia później drewnojad.

Dla tych którzy myślą że coś wiedzą i chcą się wymądrzać z góry mówię tak zwierzak jest na chipsach kokosowych a nie na piasku ponieważ to nie jest zwierzak typowo pustynny i piasku za wiele to nie widzi choć wielu hodowców tak uważa i dlatego są w wielkim błędzie. Po drugie tak jest gotowa na szarańcze te mniejsze oczywiście i po 3 drewnojad miał zmiażdżoną głowę

Kolejnym mitem jest to że muszą mieć pustynne warunki gówno prawda !!! Zraszanie terra co jakiś czas obowiązkowe przecież musi coś pić ?! Agama pochłania wilgoć z powietrza poprzez skórę, można też je kąpać jak temat się przyjmie też wrzuce jak radzi sobie w wodzie no ale filmiki :

PS. Ogon ma inny kolor ponieważ Stich przechodzi wylinkę odmiana Letherback . Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć więcej o Agamach śmiało pisać na PRV chętnie swoją wiedzę przekażę dalej a dla lubiących czytać polecam dobrą stronkę :
Klik
Zgłoś
srasshole 2015-01-29, 18:46
ale głupia jaszczurka. co by się stało jakby włożyć do niej penisa?
Zgłoś
TypowyPolak 2015-01-29, 19:05 4
up. Właściel podzieliłby Twój mózg siekierą na dwie części czy cuś
Zgłoś
Brzytwa 2015-01-29, 19:07 3
Spoko fajna sprawa takie zwierzątko
Zgłoś
Tenkmaku 2015-01-29, 19:50
Z tego co mi na studiach(weterynaria) tłumaczono to chipsy kokosowe nadają się głównie do stawonogów a nie do kręgowców ale jak tam uważasz.
Zgłoś
maveric666 2015-01-29, 19:54
nie lubie gadów wole bobry,ale temat ok
Zgłoś
TypowyPolak 2015-01-29, 20:06
@Tenkmaku jak najbardziej tak tłumaczą na studiach sam jestem na Uniwerku Przyrodniczym w Poznaniu i sam doskonale wiesz, że czasem wiedza którą nam przekazują nijako ma się do rzeczywistości Ta ściółka ma jednak jedną ogromną wadę jak Brodacz nie zdąży unicestwić np Świerszcza to się w niej schowa no i jak nie trafi a się pomyli może połknąć ale wiadomo karmi się pod nadzorem a nie masz 15 świerszczy siema !
Zgłoś
Spy201 2015-01-29, 20:11
"dyby ktoś chciał się dowiedzieć więcej o Agamach śmiało pisać na PRV chętnie swoją wiedzę przekażę dalej"...

Panie, najpierw to sam siebie doucz. Czipsy kokosowe dla brodacza? I nikt Ci nie mówi żeby używać piasku (to też głupi pomysł)! Duże drewienka bukowe najlepsze. I ścianka z korka? Zarówno podłoże jak i ścianka pyli jak cholera. Będziesz miał materiał na główną jak Ci zdechnie leatherback za jakiś czas. I tak, jestem ekspertem a nie hodowcą amatorem.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów