18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (10) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
WytreX 2011-04-15, 21:41
No więc na dobry początek zdementuję wszystkie wg was "zgrzyty logiczne" podane na obrazku.
1) Obrzezanie jest rytuałem wymyślonym przez ludzi którzy nie potrafili znaleźć jakiegoś sposobu na "oznaczenie się" że są w służbie Jahwe. Nie Bóg kazał im se obcinać napletki, lecz kapłani żydowscy - durny zwyczaj wg mnie

2) Bóg nie narzuca nam swojej woli, lecz sugeruje nam to co dla nas będzie najlepsze. Stawia przed nami wybór. Ostatecznie to do nas należy decyzja czy podążymy ścieżką pana czy ścieżką zła

3) No i stworzył świat dla ludzi, nie chcę nic mówić ale ludzie w tamtych czasach spijali taką wodę jaka aktualnie jest w oceanach, morzach czy też jeziorach.

4) Plan nie powiódł się przez człowieka, a konkretniej to przez takich debili jak wy,

5) Nie rozumiem tego Skoro Bóg jest wszechmocny to może najpierw stworzyć światło a potem je umieścić w jakimś bycie i uczynić je źródłem światła, nie?

6) Co ma wyrozumiałość do perswazji? Tak, to była perswazja. Jeżeli faraon nie chciał ustąpić po siedmiu razach, Bóg użył jednego z mocniejszych środków.

7) Bóg nie stworzył homoseksualistów, ludzie sami się nimi stali - wolna wola

8) On nie rozkazał - on poprosił Adama i Ewę. Gdyby nie kusiciel, ludzie dalej by trzymali się w raju.

9) Dawał dziesiątki dowodów na swoje istnienie. Najważniejszym jest jego wcielenie czyli Jezus Chrystus. Kolejnym jest cud podczas pielgrzymki Jana Pawła II w 1979, kiedy ojciec św. wezwał ducha świętego. Dokładnie 10 lat później walnął system komunistyczny w całym Układzie Warszawskim.

10) Nie zabrania... niby jak?

11) Powtórka z programu - wolna wola człowieka.

12) Przykazania Boże to reguły które czynią cię absolutnie wolnym, bo wolnym od grzechu.

13) Sprawka człowieka.

14) Człowiek sam się stał (przy drobnej pomocy węża) niedoskonałym - wpadka w raju.

15) Nie znam żadnego kapłana który by zaprzeczył Teorii Darwina.

16) Powtórka z programu vol. II - sprawka człowieka. Papieże byli równie zacofanymi ludźmi w tamtych czasach, co pospolite chłopstwo i byli równie tolerancyjni co ateiści wobec katolików. Po prostu uznali że Jerozolima należy do żydów i chrześcijan, i postanowili wygnać stamtąd islamistów.

Więcej na ten temat nie napiszę. Przeczytajcie to i pomyślcie nad tym poważnie
Zgłoś
Hornet 2011-04-17, 0:00
Przeczytałem to i... :
1) To tylko bezsensowny argument tak dla pośmiania się z żydów.
2) To co piszesz jest bez sensu. "ścieżką pana albo zła" bo każda inna droga życia niż ta "pana" jest bee? Chyba masz złe pojęcie o religii jeśli tak uważasz.
3) Nie chcę Cię urazić ale co ty pierdolisz? Jaką wodę? Jakie spijali? To nie są motyle że spijają wodę z liści.
4) Teraz to nas obrażasz. Poza tym skoro jest wszechmocny to mógł to naprawić, a nie ubijać swoje dzieło. Jak dla mnie to tu kościołowi za bardzo zadziałała wyobraźnia.
5) A nie bierzecie pod uwagę że to może być przenośnia czy jeszcze jakaś inna pierdoła która znaczy co innego?
6) Tu z tym jest coś dziwnego. Wychodzą jakieś nieścisłości.
7) To kościół zakazuje homoseksualistów. Nie znasz zdania Boga, jeśli taki istnieje, na ten temat.
8) On ich nie wyprosił ani oni sami nie odeszli tylko zostali wygnani czyli musieli złamać jakieś prawa. Czy prawo nie każe nam czegoś nie robić? Wiec on dał im taki nakaz.
9) W żadnej rozmowie nie przekonasz nikogo argumentem że Jezus był wcieleniem Boga bo to jest niedorzeczne i nikt kto jest ateistą czy ma inne poglądy w to nie uwierzy. To z systemem komunistycznym to też naciągane jest. JP2 fajny człowiek był ale bez przesady. Akurat jakiś czysty zbieg okoliczności. Właśnie na zasadzie zbiegów okoliczności przypisywanych jest większość nadprzyrodzonych mocy.
10) Trudno tu mówić o całkowitym zabronieniu ale mówiąc krótko to jak Kościół zachowuje się w stosunku do logicznego myślenia oddala tylko ludzi od wiary.
11) Bo to trochę bez sensu. Skoro kocha każdego z nas to jeśli istnieje niech pomoże ateistom aby się nawrócili. Jakikolwiek znak który na 100% świadczyłby o jego obecności by wystarczył
12) Akurat 10 przykazań to forma pierwotnego prawa które miało pilnować porządku więc nie mam nic przeciwko
13) Nie ma czegoś takiego jak naród wybrany. Podane w celach humorystycznych i chyba nic więcej.
14) W sumie się nie dziwię. Jeśli miałby stworzyć istotę doskonałą to zakładając że sam jest doskonały musiałby stworzyć drugiego boga, a jeśli jest niedoskonały to coś lepszego od siebie. Wydaje się być oczywiste że kto by chciał być twórcą czegoś nad czym nie miałby władzy.
15) Tu nie o to chodzi. Przez ile lat kościół nie zgadzał się z teorią ewolucji i wszelkie inne próby wytłumaczenia naszego istnienie itp. potępiał bardzo surowo. Zostały one zaakceptowane dopiero kiedy dowiedziono tego naukowo albo kościół sam się z nimi w końcu godził na drodze zmian wewnętrznych.
16) Tu akurat się raczej zgadzam, jednak z tym dodatkiem że oni się chyba wtedy zorientowali że arabusy i ich ślepe podążanie za islamem jest zagrożeniem któremu trzeba stawić czoło.

Sam się sobie dziwię że chciało mi się to pisać. Krótko podsumowując. Jeśli chcesz dyskutować z kimś kto nie wierzy lub ma co do wiary uprzedzenia lepie wyposaż się w lepsze argumenty i otwórz swój umysł na różnice w poglądach. I taka jeszcze mała rada ode mnie. Nie wszystko tego typu jak ten obrazek jest po to by obrazić chrześcijan. To bardziej w celach humorystycznych
Zgłoś
WytreX 2011-04-17, 11:01
'Skoro kocha każdego z nas to jeśli istnieje niech pomoże ateistom aby się nawrócili.' -- Takiego zaprzeczenia w życiu nie słyszałem, jesteś mistrzem. Bóg istnieje, czeka na uboczu aż uwierzysz w niego i jego wszechmoc i wszechmiłość. Nie wpierdala ci się do życia ale czeka aż ty uwierzysz... Tak długo jak nie wierzysz w Boga, on ci nie jest w stanie pomóc dla ciebie nie istnieje.
'A nie bierzecie pod uwagę że to może być przenośnia czy jeszcze jakaś inna pierdoła która znaczy co innego? ' -- Cały opis powstania wszechświata i naszego świata to czysta przenośnia Księga Rodzaju jest po to by uświadomić człowiekowi, kto stworzył to wszystko. I nic więcej.
'W żadnej rozmowie nie przekonasz nikogo argumentem że Jezus był wcieleniem Boga...' -- Ależ nie próbuję, bo to tylko grochem o ścianę. A co do:
'To z systemem komunistycznym to też naciągane jest.' -- Tutaj nie ma zbiegu okoliczności. Duch św zadziałał w tych ludziach którzy słuchali słów papieża w tamtym czasie, i natchnął ich do ruszenia i zniszczenia tego wszystkiego . Ciężko to zrozumieć?
'Tu nie o to chodzi. Przez ile lat kościół nie zgadzał się z teorią ewolucji i wszelkie inne próby wytłumaczenia naszego istnienie itp. potępiał bardzo surowo.' -- To prawda, aż do czasu Soboru Watykańskiego II. Papież i inni kapłani musieli porozważać kilka kwestii na spokojnie, i doszli w końcu do tego że powstanie człowieka i świata nie przebiegło dokładnie tak jak w Biblii. Jednak nie rozumiem czemu księża katoliccy potępiają teorię multiuniversum. Skoro inne wszechświaty mają być tylko na innej czasoprzestrzeni, a Bóg jest ponad wszelkim czasem i przestrzenią to...?
'To kościół zakazuje homoseksualistów. Nie znasz zdania Boga, jeśli taki istnieje, na ten temat.
-- Znam jego zdanie bardzo dobrze. Wystarczy że poczytam opis zniszczenia Sodomy, Gomory, Tyru itp. miast.
'Trudno tu mówić o całkowitym zabronieniu ale mówiąc krótko to jak Kościół zachowuje się w stosunku do logicznego myślenia oddala tylko ludzi od wiary. ' -- Kościół próbuje tylko zwrócić uwagę na to że stwórcą tych wszystkich zasad jest Bóg. A że im to nie wychodzi skutecznie... Mogliby wprowadzić inkwizycję.

A co do tych celów 'humorystycznych...'. Ja czuję się po prostu obrażony. Może ateistów to śmieszy bo ośmieszają coś co dla nich nie istnieje, ale mnie to osobiście obraża i nie mogłem zostać obojętny
Zgłoś
sensi 2011-04-17, 11:17
a ja tak czekam i czekam, aż Bóg coś napisze w tym temacie
Zgłoś
.................. 2011-04-17, 11:26 1
Jestem bogiem, wyobraź to sobie sobie...
Zgłoś
sensi 2011-04-17, 13:58 1
sadistic.pl/hobby-znanych-postaci-vt73819,15.htm628686
Zgłoś
B................g 2011-04-21, 23:28
Hagar napisał/a:

ja tak czekam i czekam, aż Bóg coś napisze w tym temacie

Hm, nie ma sensu, ale zawsze możemy robić offtopic udając fikcyjne małżeństwo
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem