Bo jedno pierdnięcie wulkanu uwalnia więcej syfu niż wszystkie auta od początku motoryzacji, geniuszu.
Wulkany uwalniają ogromne ilości siarki nie dwutlenku węgla panie uczony, de facto wybuch wulkanu w minimalnym stopniu ochładza klimat
Wulkany uwalniają ogromne ilości siarki nie dwutlenku węgla panie uczony, de facto wybuch wulkanu w minimalnym stopniu ochładza klimat
Kto ci tak powiedział?
Bo jedno pierdnięcie wulkanu uwalnia więcej syfu niż wszystkie auta od początku motoryzacji, geniuszu.
Kto tu jest geniuszem to nie wiem.
Jeżeli to jest chmura piroklastyczna to o ludziach widocznych na filmie można mówić w czasie przeszłym.
No jest tu też wulkanolog jak przystało na Polaka. Ja niestety ze swoim zawodem torreadora u Nas w kraju kariery zrobić nie mogę.
Jeżeli to jest chmura piroklastyczna to o ludziach widocznych na filmie można mówić w czasie przeszłym.
No jest tu też wulkanolog jak przystało na Polaka. Ja niestety ze swoim zawodem torreadora u Nas w kraju kariery zrobić nie mogę.
Ale z tego kasy nie zrobisz. Widać nic nie rozumiesz. Chodzi o to aby ratować klimat a nie go uratować.
gówno prawda - mój wujek żyje, pracuje w telewizji
Gdzie jest ten nieuk Greta Thunberg!!!?
Dlaczego nie walczy z wulkanami?
Może, w odróżnieniu od ciebie, nieuku, wie, że wszystkie wulkany na Ziemi produkują rocznie 300-400 milionów ton CO2 a ludzie 30 MILIARDÓW ton (czyli jakieś 100 razy więcej). Won do szkoły.
Najsilniejsza erupcja w ostatnim półwieczu – wulkanu Pinatubo – wyrzuciła 42 miliony ton CO2 [Gerlach i in. 1996]. To niewiele ponad 0,1% naszych rocznych emisji ze spalania paliw kopalnych. Ludzie emitują rocznie 100 razy więcej CO2 niż wszystkie wulkany na całej Ziemi.
A teraz skończ pisać na forum prawackie brednie i won do szkoły.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów