18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 31 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
Akcja z autobusu
typo • 2013-10-31, 17:36
Niedawna akcja z autobusu (nie musicie szukać, nie było).

Kompletnie parszywy dzień, nie dosyć, że skurwił mi się samochód rano to jeszcze zapomniałem karty do bankomatu. W robocie kompletnie zjebane rzeczy, połowa źle poszła generalnie typowy dzień po którym chce się jak najszybciej znaleźć w domu z browarem w łapie.

Wracam autobusem zastępczym T2 w Poznaniu - każdy kto bywa w Poznaniu wie jakie to gówno jest i tego co wymyślił remont dwóch kluczowych węzłów komunikacyjnych w tej części miasta w tym samym czasie powinien zawisnąć jajami na Ratuszu i niech go kozły trykają w jaja codziennie, aż zdechnie - oczywiście bez biletu bo skąd wziąłbym kurwa pekiel na niego.

Ostatnie co by mi przyszło do głowy to że w autobusie, który nie ma rozkładu (!) i jeździ tak nieregularnie (teoretycznie co 5 minut jeden, ale w rzeczywistości może z 5 na godzinę, w nierównych odstępach) będą sprawdzać bilety. A jednak, zagapiony w telefon słyszę:

Kasowniki zostały zablokowane, proszę przygotować bilety do kontroli.

Nosz kurwa jego mać. Podnoszę wzrok z telefonu, przede mną stoi jakiś rom w czapce, białej puchowej kurtce i brudnych jeansach, stara babcia z balkonikiem i jakiś 50 letni chudy typek z licznikiem od gazu w ręce.

To był kanar (jednak nie licznik od gazu), a z drugiej strony autobusu od strony kierowcy stara gruba kanarowa. Dobrze w chuj, tylko 2, czyli jedne drzwi wolne, do przystanku może z 20 m więc może do mnie nie dojdzie, a stoję mnie więcej po środku odległości między środkowymi a ostatnimi drzwiami. Jakieś 4 osoby do przepytania.

Kanar podchodzi do pierwszego, a gostek się burzy, że w takiej gównianej linii sprawdzają i w ogóle. Bardzo dobrze, wydłuża czas, ale kanarowa w tępie ekspresowym przeszła przez gimnazjalistów wyposażonych w bilety miesięczne. Zatem kanar przekazał problemowatego typka kanarowej i uderzył do cygana.

A ten do niego:

- Jadę z babcią - i klepie staruszkę po ramieniu.
- I co z tego?
- No jest niepełnosprawna - rom wskazuje na balkonik
- Jakiś dokument
- Już, już - i zaczyna szukać w siatkach na ziemi, koło tej babci, która chyba zasnęła.

Dojeżdzamy do przystanku, ale jakiś pedał się zatrzymał samochodem tak, że nie można wypuścić pasażerów, a ze korek no to stoimi. Obracam się powoli w stronę drzwi i kanar podbija do mnie.

- Pana bilet też chce widzieć

No to udaję, że szukam, ale kanar sprytnie krzyknął do kierowcy żeby zablokował tylne drzwi. CZyli można tylko przejśc koło kanara. Chuj nie będę się przepychał, już chcę się przyznać i nagle:

- Niech mnie pan puści, ja pana nie znam - staruszka krzyknęła do roma który zaczął ją pchać do drzwi, żeby wyjść.

Kanar z kanarową zdębieli, drzwi się otworzyły i na czysto spierdoliłem. Jebany cygan też, tak że gruba baba się nawet nie puściła, kanar wyszedł i pogroził palcem tylko.

Haha, rozjebał system cygan pierdolony.
Zgłoś
Zarammoth 2013-11-01, 16:47 5
Amraith napisał/a:

Kto nigdy nie jechał bez biletu niech pierwszy rzuci kamień.

<rzuca kamieniem>

Jeśli tak wam nie odpowiada całe to MPK, chujowe autobusy i niepunktualność to na chuj się tam pakujecie za darmo jak złodzieje i jeszcze płaczecie, że mają czelność was kontrolować?

Czy jak wam jakieś jedzenie nie smakuje to je kradniecie i wpierdalacie, bo płacić nie zamierzacie?

I to tak wiele osób na tym forum gardzi złodziejami i cyganami, a komentarze w stylu "uciąć łapy przy samej dupie" zdobywają najwięcej piw... Co za bagno.

PS: I nie jestem pracownikiem MPK (jak mi wielu biedaków umysłowych zarzuci), a autobusem ostatni raz jechałem pięć lat temu, jak tylko zdobyłem prawo jazdy to się przerzuciłem na auto, bo właśnie mnie tak samo wkurzało stanie na przystankach, tłok oraz syf i chamstwo bijący od ludzi.

Zgłoś
ward 2013-11-01, 17:03
a ze korek to stoi ci? hehe zwyrodek...
Zgłoś
typo 2013-11-01, 17:12 3
@Zarammoth:

A Ty jak Ci jedzenie nie smakuje w restauracji to wszystko ok? - albo inaczej:

Wyobraź sobie, że jesz w restauracji przez 3 lata codziennie. Nie jest może super cacy, ale da się zjeść. Jesteś w stanie przeżyć, że przez ostatnie 5 lat ceny żarcia wzrosły o ponad 200%. Aż tu nagle:

Płacisz za cały miesiąc z góry i nagle w połowie miesiąca zamiast obiadu dostajesz czajnik z zimną wodą i kostkę rosołową.

Płacisz?! A raczej żądasz zwrotu pieniędzy? Myślący człowiek tak robi, ja tak uczyniłem i spotkałem się z wyśmianiem.

Bo tak to w Pozku wygląda. W ogóle nie jest mi żal, że nie dałem im zarobić.

A tak w ogóle to taki kurwa prawy jesteś? Jak przechodzisz na czerwonym to też dzwonisz na policję, żeby Ci mandat wystawili?! Jak jedziesz w mieście 60m/h a jest ograniczenie do 50, też dzwonisz po patrol?

Czy nigdy nie przechodzisz na czerwonym i nigdy nie przekraczasz prędkości?

Gratuluję bycia wypraną owieczką kapitalistycznego systemu - dawać się ruchać i jeszcze za to płacić.

To właśnie dzięki takim "prawym i sprawiedliwym" wprowadzają wszelkiego rodzaju gówniane ustawy i państwowe firmy (lub prywatne tylko w teorii) oferują chujowy serwis. W końcu ludzie i tak to zaakceptują, bo takie jest prawo.

Łykaj dalej jak pelikan chłopaku, rząd takich lubi.
Zgłoś
Zarammoth 2013-11-01, 17:44 2
@typo: Kurwa, o jakich światłach mówisz? Co innego niepraktyczne przepisy drogowe, a co innego zapłata za usługę, przewóz. To tak jakbym wsiadał ci do samochodu bez słowa, woziłbyś mnie do pracy i grosza bym ci nie dał, bo przecież "bieda", "a ostatnio to jesteś niepunktualny i nie podoba mi się, twój nowy odświeżacz w aucie". Jeżeli kupujesz bilet z góry na miesiąc to dlaczego mają ci zwracać połowę? Prowadzisz własną działalność? Wiesz jak działa przepływ pieniędzy? Wydatki stałe, koszty. Oni już sobie to policzyli i wydali dawno na różne rzeczy w tym wypłaty. I jeszcze raz przykład jedzenia - jak zjem połowę porcji to nie oddaje jej i żądam zwrotu pieniędzy. Jak mnie wkurwia jak ludzie biorą za darmo i narzekają, że coś jest chujowe jeszcze na dodatek. Jak pobieranie gier z torrentów i pisanie o biedzie. Jak cię nie stać to nie korzystaj. I chuj ma do tego rząd, wielki anarchisto? Jak będą inne rządy to będzie wszystko za darmo? Najpierw najazdy na socjalizm, teraz na kapitalizm, nigdy ludziom nie dogodzisz...

Zgłoś
typo 2013-11-01, 18:52
@Zarammoth:

A właśnie, że prowadzę własną działalność i to jest dla mnie kurwa nie pojęte co oni robią. Ale dobra, bo zaczynamy schodzić na jakieś przezywanie się, ja rozumiem co Ty piszesz. We większości sytuacji przyznałbym Ci rację. Ale nie w tej jebanej konkretnej. A jako mały, bo mały przedsiębiorca mogę Ci wymienić 10 innych rzeczy dla których nie lubię władz lokalnych i rządu.

Jeżeli ja zrobiłbym tłumaczenie, za które ktoś mi zapłacił z góry, a ja się spóźniłem 3 dni i zrobiłem je chujowo to oczywiście, że oddałbym pieniądze, albo zrobił kolejne za darmo.

Zresztą nie będę się tłumaczył, ot zabawna historia, a jak ktoś myśli, że ZDM zbiedniało bo nie wjebali mi mandatu to trudno. Nic nie poradzę.
Zgłoś
misiekkk 2013-11-01, 18:55
kazdy by spierdalal, chyab ze nie amsz co z hajsem robic
Zgłoś
mikes92 2013-11-01, 19:16
A dam już ci to piwo bo też mnie wkurwiają te remonty w i zajebana linia T2.
Mózgowcom remontującym Teatralke w październiku (tak kurwa październiku, kiedy zjeżdża się do Poznania najwięcej bydła) wielki czarny chuj w dupe.
Dziękuje dobranoc.
Zgłoś
Yanuha 2013-11-02, 0:18
nie wiem co gorsze że "spierdolił jak cygan",czy że cygan pomógł mu spierdolić?
Zgłoś
karbon1992 2013-11-02, 1:21
skomentuje te wasze narzekania na remont mostu teatralnego z perspektywy osoby mieszkającej w P-ń od urodzenia.

Czy wyście się wszyscy z chujem na łby pozamieniali? Czy jeździliście tamtędy jeszcze przed remontem? Zapomnieliście w jakim stanie było torowisko tramwajowe? Remont był konieczności żeby dalej można było tamtędy bezpieczne ludzi wozić. Grobelny palcem by tego nie tknął w czasie remontu kaponiery gdyż obecnie kasa miejska jest raczej pusta.

Po drugie zachowujecie się jak typowe narzekające mendy, przed remontem zwłaszcza zimą ludzie narzekali strasznie że nic tym nie robią bla bla bla... zdarzały się częste awarie torowisk i tramwaje stały w miejscu. Jak jest remont to narzekają że remontują.... No Kurwa! I przestańcie pierdolić że inny termin były by lepszy bo tak samo byście narzekali.

Zamiast hejtować cieszcie się coś się dzieje i że inwestują. pzdr.
Zgłoś
korskidegenerat 2013-11-03, 3:01
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów