możesz wszystko______________
@Talpy: Ja się dziwię jak funkcjonują tacy ludzie wszędzie widzący aluzję do polityki. Ciekawe czy jak otwierasz lodówkę to czy produkty spożywcze kojarzą ci się z poszczególnymi politykami czy opcjami politycznymi.
Tak
Dzieci nie są jakieś specjalnie inne tylko ich po prostu nie ma tyle co kiedyś.
Ja swoich sąsiadów na piętrze w bloku pierwszy raz zobaczyłem po jakiś 4 miesiącach mieszkania więc analogicznie szanse, że akurat dzieciaki będą się bawić tam gdzie idziesz, czy jak wyglądasz przez okno też nie są jakieś wielkie.
@Zarammoth
Jest demokracja. Polityka kształtuje w obecnym systemie to ile będziesz zarabiać, ile wydasz, czego będą uczyć się Twoje dzieci w szkole (bądź Ty), czy będzie miał Cię kto leczyć, gdzie będziesz pracować itd...
Właściwie to chyba nie ma dziedziny na którą przynajmniej pośrednio nie wpływa więc powiem odwrotnie: ludzie nieodpowiedzialni się polityką nie interesują. Jak się czymś poważnie interesujesz to będziesz wszędzie widział nawiązania do tego tematu.
Jest demokracja. Polityka kształtuje w obecnym systemie to ile będziesz zarabiać, ile wydasz, czego będą uczyć się Twoje dzieci w szkole (bądź Ty), czy będzie miał Cię kto leczyć, gdzie będziesz pracować itd...
Właściwie to chyba nie ma dziedziny na którą przynajmniej pośrednio nie wpływa więc powiem odwrotnie: ludzie nieodpowiedzialni się polityką nie interesują. Jak się czymś poważnie interesujesz to będziesz wszędzie widział nawiązania do tego tematu.
Racja, ale to już paranoja, jakieś dziwne skrzywienie umysłowe. Ludzi interesuje prognoza pogody, bo chcą wiedzieć jak będzie jutro, pojutrze, by ułożyć plany, ale nie dostrzegają w pajęczynie frontu atmosferycznego czy zmian biometeo. A jeżeli ktoś nie może przestać myśleć o polityce 24h/dobę to może sam powinien zostać politykiem i coś zrobić, a nie wklejać zdjęcia Tuska nawet pod tematem o chorobie odbytnicy...
Zresztą pisał już o tym Nihilista w moim temacie:
sadistic.pl/plonaca-zapalka-ultra-slow-motion-vt264744.htm2891042
(nawet palenie się zapałki kojarzy się ludziom z polityką )