Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wiara jest kompletnie bezużyteczna. Jednak to z ludźmi jest problem i niezaprzeczalnym faktem jest że każdy wierzący to debil, EOT.
Gdyby jeszcze dało się jakoś zakryć te urządzenie .
Wiara ma wiele pozytywnych aspektów zarówno kulturowych jak i społecznych. Tylko totalny ignorant/idiota nie jest w stanie tego zauważyć.
Pozytywne aspekty społeczne? Spierdolenie umysłowe to dla Ciebie pozytyw?
Nazywasz mnie ignorantem a daję uciąć rękę, że nie znasz swojej wiary nawet w połowie pajacu. Idź coś robić pożyteczniejszego, pasić krowy, ogórki zbierać, a myślenie zostaw mądrzejszym.
"W Aleksandrii w roku 291 chrześcijanie spalili największą na świecie bibliotekę, w której przechowywano około 700 tysięcy starożytnych zwojów. Zniszczono wszystkie dzieła gnostyka Bazylidesa, 36 tomów dzieł Porfiriusza, 270 tysięcy starożytnych dokumentów zebranych przez Ptolemeusza II Filadelfosa"
Niewiedza przeradza się w ignorancję. Religie od początku istnienia cywilizacji cofały rozwój kultury i nauki poprzez konflikty i próby zdominowania świata. Nie jesteś świadom tego jak bardzo przez religię jesteśmy opóźnieni w rozwoju. Współczesnym tego przykładem jest islam, który odmóżdża kompletnie wierzących. Kiedyś tę rolę odgrywał kościół katolicki. Teraz katolicy uważają się za bardziej cywilizowaną religię, ponieważ nie stosują przemocy wobec innych wierzeń, a to co było kiedyś zamiatają pod dywan. Pamiętamy, że te "kiedyś" było tym, co nazywamy "teraz" dla ludzi żyjących w czasach agresji ortodoksyjnych chrześcijan. Owszem, religie posiadają pozytywne aspekty, jednak mam wrażenie, że przeplatają się one z niewiedzą o historii ludzkości.
Ciekawe co zrobisz, jak Twoja przyszła żona będzie chciała ślubu kościelnego, bo tradycja, albo rodzina tak chce.
Wątpię, żebyś tego dla niej nie zrobił. A oczywiście jest możliwy ślub kościelny mimo, iż jedna osoba jest totalnym ateistą.
@BlckSn
"W Aleksandrii w roku 291 chrześcijanie spalili największą na świecie bibliotekę, w której przechowywano około 700 tysięcy starożytnych zwojów. Zniszczono wszystkie dzieła gnostyka Bazylidesa, 36 tomów dzieł Porfiriusza, 270 tysięcy starożytnych dokumentów zebranych przez Ptolemeusza II Filadelfosa"
Niewiedza przeradza się w ignorancję. Religie od początku istnienia cywilizacji cofały rozwój kultury i nauki poprzez konflikty i próby zdominowania świata. Nie jesteś świadom tego jak bardzo przez religię jesteśmy opóźnieni w rozwoju. Współczesnym tego przykładem jest islam, który odmóżdża kompletnie wierzących. Kiedyś tę rolę odgrywał kościół katolicki. Teraz katolicy uważają się za bardziej cywilizowaną religię, ponieważ nie stosują przemocy wobec innych wierzeń, a to co było kiedyś zamiatają pod dywan. Pamiętamy, że te "kiedyś" było tym, co nazywamy "teraz" dla ludzi żyjących w czasach agresji ortodoksyjnych chrześcijan. Owszem, religie posiadają pozytywne aspekty, jednak mam wrażenie, że przeplatają się one z niewiedzą o historii ludzkości.
Trzeba dodać jednak, że religie są skutkiem głupoty panującej o ludzi, a nie głupota jest skutkiem religii (oczywiście istnieje niestety pewien związek). Nie należy mylić przyczyny ze skutkami.
Obciągasz księżu?
kurwa co za debil ja pierdole co za debil... ? ja pierdole lol analfabeta, we wrzesniu nie opuszczaj lekcji w gimnazjum, bo ich potzrebujesz
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów