Oni dla rozrywki używają granatów
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
25 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
@up No wiesz, przeważnie jak się robi komuś kawał to trzeba to wcześniej ustalić z innymi, żeby kumali o co chodzi.
Rozmawiałem w kilkoma żołnierzami służącymi na misjach, na temat forestów - wszyscy mieli o nich zdanie że są lekko, wróć, zdrowo pojebani. Z nudów są zdolni podpalić dupę koledze więc jest prawdopodobne, że koleś w sraczu nie wiedział o co come on.
Przecież widać że to fake Koleś jeśli był by "zaskoczony" nie wybiegłby a jak już to by nie zdążył podciągnąć gaci;D po drugie co to za granat co tak szybko wybucha?
OdiDesign napisał/a:
co to za granat co tak szybko wybucha?
ogłuszający kurwa, wybucha po 1.5s, żeby przeciwnik nie wiedział co się dzieje, nie zdążył się zasłonić/schować albo odrzucić
a jak by wrzucili odłamkowy to by było więcej zabawy
Po pierwsze to nie jest ogłuszający granat znawcy pierdoleni. To granat błyskowy m84 flash, ma na celu oślepić przeciwnika.
Flash-bang, czyli błysk i huk, dalej odpowiedzcie sobie co on robi.
mój znajomy miał przyjemność obcować z hamerykańcami w Iraku i ogólnie to mówił że aż strach się do nich tyłem odwrócić, taki poziom, armia czerwona to przy nich arystokracja
Żart żartami, ale na wojnie takich rzeczy się nie robi. Koleś na pewno dostał po psychice niezłego kopa.
Co nie znaczy, że filmik nie był zajebisty
Co nie znaczy, że filmik nie był zajebisty
OdiDesign napisał/a:
Przecież widać że to fake Koleś jeśli był by "zaskoczony" nie wybiegłby a jak już to by nie zdążył podciągnąć gaci;D po drugie co to za granat co tak szybko wybucha?
Ja pierdziele skoro jest na misji i ktoś rzuca granat hukowo błyskowy i raczej nie sądzi iż to są jego koledzy to co ma siedzieć i czekać aż ktoś mu pierdzielnie kule w łeb ?
Pan 'rzucający' wygląda jakby się jeszcze nigdy nie golił .. i tacy jadą mordować.
to od poczatku wiadomo ze hamerykance maj frytki zamiast mozgow
Syncu napisał/a:
Po pierwsze to nie jest ogłuszający granat znawcy pierdoleni. To granat błyskowy m84 flash, ma na celu oślepić przeciwnika.
"Granat ogłuszający M84 (huk-błysk)
Granat został wprowadzony we wczesnych latach 90-tych w ramach programu badawczego, prowadzonego przez TRADOC , mającego na celu zwiększenie możliwości bojowych pododdziałów operujących w rejonach zurbanizowanych. Założeniem konstruktorów było wyposażenie wojsk w sprzęt umożliwiający uzyskanie zaskoczenia podczas walk typu CQB w budynkach i pomieszczeniach w których mogą znajdować się osoby cywilne i/lub zakładnicy lub w innych przypadkach gdy ROE nie zezwalają na stosowanie typowego uzbrojenia, granat ten stosują tez wojskowe siły bezpieczeństwa do obezwładniania przestępców.
Dodatkowym zastosowaniem granatu mogą być pułapki ostrzegające siły własne o wkroczeniu osób niepowołanych na ochraniany teren, głównie w sytuacjach konfliktów o niskiej intensywności lub zadań typu MOOTW.
Budowa
Korpus: stalowy ośmiokątny z otworami na całej wysokości
Zapalnik: M201A1 z dodatkowa zawleczką transportową na dzwigni spustowej zapalnika
Waga: 8,33 uncji
Możliwości bojowe: granat po wrzuceniu do pomieszczenia daje efekt oślepiającego błysku i głośnego huku. Jego waga zapewnia wybicie zwykłej szyby w przypadku wrzucania przez zamknięte okno.
Użycie granatu jako systemu wczesnego ostrzegania jest zabronione na ćwiczeniach ze względu na możliwość uszkodzenia słuchu"
zrodlo: internet
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów