Po używki sięgają nieszczęśliwi na własne życzenie... Tacy, którym dupy się ruszyć nie chce, żeby zapracować sobie na własne szczęście.
Czyli browarów bądź kawy czy herbaty z cukrem pan nie pijasz? Wszak to używki, które, o zgrozo, dają jakieś odczucie "szczęścia" - nie licząc już ich własnych efektów to organizm jeszcze nagradza za ich spożycie wypuszczeniem do mózgu odpowiednich hormonów sprawiając, że czerpiesz większość przyjemność z ich przyjmowania niż w przypadku picia czystej wody.
Narkotyków nie bierze się dla poczucia "szczęścia" czy rekompensaty za jego brak. Przeważnie są to używki rekreacyjne - dla jednorazowej frajdy. To tak jak wybrać się na rollercoaster (tam też karmiony jesteś narkotykiem w postaci adrenaliny).
Nie bądź śmieszny. Herbatę i narkomanów porównujesz?!? Może jeszcze weź się napchaj miksem rtęci, ołowiu i kadmu, co tam. Jak się bawić, to na całego.
A to nie jest plakat jakiś antyszepionkowców czy innego gówna?