Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jest tak głupi że, nawet nie wie jak poprawnie nosi się okulary
Ja osobiście mam w dupie te maseczki i ich działanie, nie znam osoby zakażonej i nie znam nikogo, kto zna kogoś zakażonego (a przecież jest tyle tysięcy chorych)
Ale jak mam się na każdym kroku użerać z idiotami, cieciami w sklepach i tłumaczyć swoje poglądy wszystkim po kolei, to wolę założyć to gówno zrobić zakupy, zatankować i zdjąć to zaraz przy drzwiach. Jechać do domu, tam gdzie wszyscy mają takie samo podejście jak ja do tej ściemy i wiedzieć swoje nie tracąc czasu i życia.
Część Polaków jest już tak ogłupiona, że entuzjastycznie przyklaskuje działaniom ministra Szumowskiego i rzuca się do gardła każdemu, kto go krytykuje. Oni wierzą, że minister broni ich przed śmiertelnym zagrożeniem, a maseczka to przejaw szacunku dla drugiego człowieka, bo „moja maska chroni ciebie, twoja maska chroni mnie”. Szanowni Państwo, to jest gówno prawda. Wirus jest tak maleńki, że bez problemów śmiga przez maseczkę w tę i z powrotem. Maseczka tak samo zatrzymuje wirusy, jak siatka ogrodowa komary.
Rządzący doskonale o tym wiedzą. Gdyby wierzyli w moc maseczek, to policja i sanepid szalałyby na wiecach wyborczych wlepiając na lewo i prawo mandaty za brak maseczek. Nic takiego nie miało miejsca. Premier Morawiecki (bez maseczki) radośnie obwieszczał, że nie ma się czego bać. Prezydent Duda (bez maseczki) radośnie ściskał się z uczestnikami wieców. Uczestnicy wieców (bez maseczek) kotłowali się w tłumie i było super. Jak to możliwe, że po tym eksperymencie nie ma tysięcy trupów zabitych przez śmiertelny koronawirus? Jak to możliwe, że w szpitalach nie leżą setki pacjentów pod respiratorami?
Prosty test do przeprowadzenia w domu (nawet przez przedszkolaka).
1. Weź maseczkę w lewą rękę.
2. Weź jakikolwiek spryskiwacz w prawą rękę (może być po pronto) i ustaw dobę rozpylanie a najlepiej mgiełkę, nie strumień ciągły (mówiąc, kaszląc czy nawet kichając nie tryskasz śliną).
3. Psiknij spryskiwaczem przez maseczkę oddaloną od spryskiwacza o ok. 5mm (milimetrów) na kartkę papieru oddaloną o 1m (metr) od maseczki.
4. Powtórz krok 3 bez maseczki i z nową (suchą) kartką papieru.
5. Porównaj stopień nawilżenia obu kartek.
Ad1. Dla leworęcznych zamienić ręce w kroku 1 i 2 (aby było wygodniej).
Ad2. Pamiętaj aby zamienić Pronto na wodę (szkoda Pronto).
Ad2.1. Tak, woda jest bardziej rzadka od ludzkiej śliny, ale na cele tego eksperymentu użyjemy wody aby był łatwy do przeprowadzenia w warunkach stodoły.
Jeśli nie widzisz różnicy, to jesteś debilem i powinieneś poddać się utylizacji.
Gość jest tak przekonujący, że prawie zacząłem wierzyć w jego idee mógłby doradzać Kaczyńskiemu.
Jest tak głupi że, nawet nie wie jak poprawnie nosi się okulary
Ja osobiście mam w dupie te maseczki i ich działanie, nie znam osoby zakażonej i nie znam nikogo, kto zna kogoś zakażonego (a przecież jest tyle tysięcy chorych)
Ale jak mam się na każdym kroku użerać z idiotami, cieciami w sklepach i tłumaczyć swoje poglądy wszystkim po kolei, to wolę założyć to gówno zrobić zakupy, zatankować i zdjąć to zaraz przy drzwiach. Jechać do domu, tam gdzie wszyscy mają takie samo podejście jak ja do tej ściemy i wiedzieć swoje nie tracąc czasu i życia.
O! I to jest wlasciwe podejcie a nie tworzenie elaboratow o statystykach czy innych "dowodach", respiratorach, testach, itp.
Dalbym nie tylko jedno piwko, ale jakby sie dalo to skrzynke. Za normalne podejscie do tematu.
Część Polaków jest już tak ogłupiona, że entuzjastycznie przyklaskuje działaniom ministra Szumowskiego i rzuca się do gardła każdemu, kto go krytykuje. Oni wierzą, że minister broni ich przed śmiertelnym zagrożeniem, a maseczka to przejaw szacunku dla drugiego człowieka, bo „moja maska chroni ciebie, twoja maska chroni mnie”. Szanowni Państwo, to jest gówno prawda. Wirus jest tak maleńki, że bez problemów śmiga przez maseczkę w tę i z powrotem. Maseczka tak samo zatrzymuje wirusy, jak siatka ogrodowa komary.
Rządzący doskonale o tym wiedzą. Gdyby wierzyli w moc maseczek, to policja i sanepid szalałyby na wiecach wyborczych wlepiając na lewo i prawo mandaty za brak maseczek. Nic takiego nie miało miejsca. Premier Morawiecki (bez maseczki) radośnie obwieszczał, że nie ma się czego bać. Prezydent Duda (bez maseczki) radośnie ściskał się z uczestnikami wieców. Uczestnicy wieców (bez maseczek) kotłowali się w tłumie i było super. Jak to możliwe, że po tym eksperymencie nie ma tysięcy trupów zabitych przez śmiertelny koronawirus? Jak to możliwe, że w szpitalach nie leżą setki pacjentów pod respiratorami?
Fajnie napisane, przydałby się link do źródła i na przykład cudzysłów, że to cytat...
Ooo i jest bibula.com/?p=115956
Jak to możliwe, że w szpitalach nie leżą setki pacjentów pod respiratorami?
Nie ma tyle respiratorów (:
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów