Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To nie logika tylko twój mały chłopski rozum.
I jest to dowód na to że jesteś kretynem, tyle razy było pisane że jest dokładnie na odwrót ale do debila jak widać nie dotarło.
Ale wiadomo że możesz nie mieć objawów i zakażać, człowiek z połowa mózgu by zrozumiał a dla ciebie to za wiele
Ooo, janusz wirusologii zrobił risercz na fejsbuku i już wie najlepiej co i kiedy trzeba było zrobić
nie no, masz wstukane 37 latek a czuje się jakbym rozmawiał z moją 15 letnią siostrą - brak merytoryki nadrabiają wybuchy emocjonalnej goryczy
skoro nie mam maski, a ktoś ją nosi to chyba się przede mną ochrania więc po co mi nakaz jej noszenia jeśli nie jestem "zakażony" - co jest nieprawidłowego w tym spisaniu? niech sobie chora / chętna osoba nosi, mam to w piździe - niech osoby zdrowe nie będą do tego zmuszane. możesz mi wyjebać argumentem na pysk innym niż insult? miałeś kiedyś bezobiawową sraczkę lub słyszałeś o tym, żeby ktoś miał nowotwór bezobiawowy? bezobjawowy katar, gorączka? (tu ci objaśniam, bo pewnie nie zczaisz - katar / gorączka jest objawem infekcji i to naturalny odruch obronny organizmu, żeby pozbyć się gówna) też ciekawostka, specjalnie dla ciebie: jeśli nie masz objawów HIV nie dostaniesz AIDS! czyli możecie klaskać się bez gumy.
druga ciekawostka: zanim znów mi pociśniesz, przeczytaj se postulaty Kocha - bardzo mało do przeczytania, nie przeraź się
Do puenty: Dopóki ludzie sie nie ogarną (ci z lewej i ci z prawej) chuja się zmieni w tym żałosnym kraju.
P.S News z dzisiaj: Ambasador Polski w Islandii został oskarżony o mobbing (news jest po islandzku, jeśli ktoś chce moge wrzucić link do prasy)
Tyle na temat tych Waszych ukochanych testow.
Ponadto sracie sie tym wirusem jak debile, strach i paranoja. A codziennie palicie fajki, chlejecie alko, bierzecie narkotyki, przekraczacie predkosc w uj samochodami.
Ktos Wam powiedzial, ze Wasi znajomi czy rodzina poumierali na ta chorobe, a co jesli wpisali tak, by miec haj, albo takie byly procedury, ze trzeba i koniec? Jakos przez ostatnie pol roku nawet gorzej sie nie poczulem, a w pracy i na zewnatrz mam do czynienia z dziesiatkami ludzi. Moze nas zabic wiele chorob, innych zdarzen losowych, ale lemingi sie uczepily COVIDA. Debilizm. Choroby byly i beda zawsze i zadne rozporzadzenia szumowin i innych nie powstrzymaja ich. Jakos predzej mimo corocznych sezonow grypy nie popadaliscie w panike, podczas innych strasnych epidemi jak swinska grypa, ptasia grypa i inne tez nie. To czym sie rozni ta epidemia strachu od innych?
Ano tym, ze rzadzacy idealnie napuscili Polakow na siebie. Jeden drugiego pilnuje i jest gotow zabic, bo drugi nie ma maseczki, a rzadzacy licza kolejne miliony na swoich kontach i sie z Was smieja debile.
Maski opadły
Aż chciało by się krzyczeć : Ludzie nie dajmy się zwariować !
Część Polaków jest już tak ogłupiona, że entuzjastycznie przyklaskuje działaniom ministra Szumowskiego i rzuca się do gardła każdemu, kto go krytykuje. Oni wierzą, że minister broni ich przed śmiertelnym zagrożeniem, a maseczka to przejaw szacunku dla drugiego człowieka, bo „moja maska chroni ciebie, twoja maska chroni mnie”. Szanowni Państwo, to jest gówno prawda. Wirus jest tak maleńki, że bez problemów śmiga przez maseczkę w tę i z powrotem. Maseczka tak samo zatrzymuje wirusy, jak siatka ogrodowa komary.
Rządzący doskonale o tym wiedzą. Gdyby wierzyli w moc maseczek, to policja i sanepid szalałyby na wiecach wyborczych wlepiając na lewo i prawo mandaty za brak maseczek. Nic takiego nie miało miejsca. Premier Morawiecki (bez maseczki) radośnie obwieszczał, że nie ma się czego bać. Prezydent Duda (bez maseczki) radośnie ściskał się z uczestnikami wieców. Uczestnicy wieców (bez maseczek) kotłowali się w tłumie i było super. Jak to możliwe, że po tym eksperymencie nie ma tysięcy trupów zabitych przez śmiertelny koronawirus? Jak to możliwe, że w szpitalach nie leżą setki pacjentów pod respiratorami?
Wirusy występują w zawiesinie, czyli są "rozpuszczone" w cieczy. Te małe krople cieczy są na tyle duże, aby nie mogły migrować przez włókninę. Maseczka stanowi barierę dla wydychanego z płuc powietrza i cząstki cieczy w dużej proporcji są hamowane właśnie przez włókninę maski. Na tym polega jej działanie. To nie jest sitko, które odsiewa wirusy bo takie urządzenie nie ma właściwości filtracyjnych. Innym typem masek są maski filtrujące, które w całości wykonane są z włóknin elektretowych (nie mylić z filtrem HEPA) i właśnie one mają właściwości filtracyjne. Podsumowując maski "chirurgiczne" to bariera dla wydychanego powietrza, a maski filtrujące oczyszczają powietrze z cząsteczek wielkości wirusa.
Fajnie napisane, przydałby się link do źródła i na przykład cudzysłów, że to cytat...
Ooo i jest
Masz racje powinienem dodać przynajmniej cudzysłów Wybacz, a wypowiedz skopiowałem ze zmianynaziemi. Kopiuje mądre wypowiedz i przekazuje dalej, muszę dodać cudzysłowy do notatek
Ciekawe co będzie mówił jak się pandemia rozbuja. Czy będzie można takiego debila pozwać?
Jaka pandemia? Ty w to wierzysz? Co za. Ciemnogród...
Część Polaków jest już tak ogłupiona (...)
No tak. Bo takim kretynom trzeba takiej sytuacji, jaką Włosi mieli, żeby cokolwiek zrozumieć. Wszyscy mają prawo, są uprzywilejowani, a obowiązków kurwa żadnych.
Maseczki, odstępy między ludźmi i ograniczenie wychodzenia do konieczności OGRANICZAJĄ roznoszenie tego kurewstwa, ale dla IQ 21 ograniczenie = zatrzymanie i stąd cały kłopot.
Część Polaków jest już tak ogłupiona, że entuzjastycznie przyklaskuje działaniom ministra Szumowskiego i rzuca się do gardła każdemu, kto go krytykuje. Oni wierzą, że minister broni ich przed śmiertelnym zagrożeniem, a maseczka to przejaw szacunku dla drugiego człowieka, bo „moja maska chroni ciebie, twoja maska chroni mnie”. Szanowni Państwo, to jest gówno prawda. Wirus jest tak maleńki, że bez problemów śmiga przez maseczkę w tę i z powrotem. Maseczka tak samo zatrzymuje wirusy, jak siatka ogrodowa komary.
Rządzący doskonale o tym wiedzą. Gdyby wierzyli w moc maseczek, to policja i sanepid szalałyby na wiecach wyborczych wlepiając na lewo i prawo mandaty za brak maseczek. Nic takiego nie miało miejsca. Premier Morawiecki (bez maseczki) radośnie obwieszczał, że nie ma się czego bać. Prezydent Duda (bez maseczki) radośnie ściskał się z uczestnikami wieców. Uczestnicy wieców (bez maseczek) kotłowali się w tłumie i było super. Jak to możliwe, że po tym eksperymencie nie ma tysięcy trupów zabitych przez śmiertelny koronawirus? Jak to możliwe, że w szpitalach nie leżą setki pacjentów pod respiratorami?
Nie będę komentował jakie kto ma podejście, tylko fakt:
Wirusy nie są rozsiewane same, tylko na cząsteczkach wody która jest wydychana. Im bardziej maseczka jest zwilżoną wydychaną wilgocią, tym bardziej blokuje kolejne cząsteczki. Jeśli do kogoś to nie przemawia, czy maseczki pogorszają sytuację epidemiologiczną? Podchodząc do tego rzeczowo, bez generalizacji i osobistych pobudek, im więcej środków sterowania ryzykiem tym lepiej.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów