Śmiać mi się chcę trochę, jak słucham tego gościa... Kolejny film z cyklu "jest źle, będzie gorzej".
Widać, że pojęcia nie ma o zmianach, do których dochodzi na jego własnym podwórku.
Bo dla prostych ludzi liczy się tylko to, ile każdy z osobna "ma", a to co się dzieje dookoła, to sprawa podrzędna. Nie mieszkam na codzień w Polsce, ale za to mam punkt odniesienia. Krótko mówiąc - Wiem jak było kilka lat temu, wiem jak jest teraz i na przykładzie Krakowa, mogę śmiało porównać warunki życia, do tych za granicą.
W ostatnich latach sytuacja poprawiła się znacząco, pod względem infrastruktury.
W Krakowie bywam 2-3 razy do roku, za każdym razem, coś nowego mnie zaskakuje, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Zadłużenie, to sprawa normalna w sytuacji, gdy państwo chce się zacząć rozwijać.
Gdy budujesz dom, a nie masz kapitału, to nie chodzisz 20lat głodny, aż uzbierasz kase, tylko idziesz do banku. A później spłacasz kredyt, bo za darmo to jedynie wpierdol można chwycić.
Dlatego wkurwia mnie pierdolone narzekanie typu "bedziemy spłacać zadłużenie, głupi Tusk". Tak będziemy kurwa spłacać zadłużenie, bo nie chcemy żyć w syfie przez następne 40lat. I skończ chłopie narzekać, na chujowe państwowe emerytury, bo każdy tępy łeb wie już, że trzeba sobie prywatne składki opłacać, żeby jako tako żyć. I nie ma znaczenia czy wiek emerytalny będzie 60,65,67 czy 70lat, państwowe emerytury i tak będą chujowe.
Zamiast marnować czas nagrywając takie chuja warte propagandowe gówno, zrób filmik o prywatnych funduszach emerytalnych i wyjaśnij na jakich zasadach działąją.
Następnym razem nagraj film "jest źle, ale zrób to, żeby było Ci lepiej", bo narzekać każdy potrafi.
A tak na marginesie lumpy zbierający puszki, przyczyniają się więcej do poprawy sytuacji w kraju, niż ty swoim nędznym pierdoleniem.
Tyle.