18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Pierwsze filmy z odgłosami do złudzenie przypominającymi basowe wycie rogu, lub też trąby pojawiły się w sieci kilka tygodni temu. Pochodziły one z Kijowa, a autor nagrań przekonywał, że to nie odgłos żadnego instrumentu czy też przelatującego samolotu. Wkrótce później nastąpił prawdziwy wysyp podobnych zjawisk. Azerbejdżan, Indie, Pakistan, obydwie Ameryki, a nawet Australia.
Sprawa mogła by być internetowym żartem gdyby nie to, że rząd Malezji zajął się nią oficjalnie – wówczas nawet najwięksi sceptycy zaczęli wierzyć, że przynajmniej część z nagrań jest autentyczna.

W internecie zawrzało. Wszystko przez pojawiające się w sieci filmy z dziwnymi tajemniczymi dźwiękami. Nagrania pochodzą z całego świata: Ukrainy, Azerbejdżanu, Malezji, a także z Polski. Co to za tajemnicze odgłosy słyszalne między innymi w Bytomiu? Naukowcy twierdzą, że hałas może mieć związek z większą niż zwykle aktywnością słońca. Internauci wiedzą jednak swoje i przeczuwają przebiegunowanie ziemi, a nawet początek KOŃCA ŚWIATA!

Co to za dźwięki?
Zdania na temat tego skąd pochodzą odgłosy są jak zwykle podzielone. W internecie króluje teoria, że to syndromy przebiegunowania. Równie popularny – choć mniej fantastyczny - jest też wątek dotyczący bardzo płytkich trzęsień ziemi.
A co na to naukowcy? Są w kropce. Żaden z szanujących się instytutów badawczych nie zarejestrował tego zjawiska, ale eksperci skłaniają się do teorii słonecznej. Takie dźwięki mogą powstawać np. w czasie zorzy polarnej. Różne konstrukcje, szczególnie przestrzenne bombardowane cząstkami wyrzuconymi przez słońce mogą wydawać właśnie takie tajemnicze buczenie.

Koniec świata 21.12.2012
Sprawa dziwnych hałasów budzi tak wielkie poruszenie w Internecie nie przypadkowo. Rok 2012 jest przecież wyjątkowy pod względem zjawisk nadprzyrodzonych – głównie dlatego że 21 grudnia ma być datą końca świata. Czy te odgłosy mają coś wspólnego z zapowiadaną przez niektórych apokalipsą?
Nie brakuje głosów, że to biblijne trąby jerychońskie…

Czekam na komentarze "znaffcUw" w tym temacie i trolli krzyczacych, ze to fejk W sumie ciekawa sprawa. Dam znac jak cos uslysze
Zgłoś
i................g 2012-07-22, 19:54 6
Nerfpl napisał/a:

Nie jest bullshit bo już dawno o tym zagraniczne media trąbiły. Tylko polska jak zwykle zacofana.
Jak będzie koniec świata to spoko. Szkoda tylko że u nas będzie rok później niż na świecie...

W media wierz a z domu nie wyjdziesz.
Zgłoś
siwielec29 2012-07-22, 20:30 3
Tander napisał/a:

Anonim91... człowieku tez urodziłem się w styczniu i co ? Może to moje bąki bo ze stycznia ?
Hahahhaa
Po pierwsze na pierwszym filmiku gówno słyszałem, a na każdym inny dźwięki są inne. Wszyscy kurwa wielcy ateiści, agnostycy co nie wierzą w Boga, Pismo Święte (w tym APOKALIPSA ŚW. JANA) a jak usłyszycie bliżej niezidentyfikowany pierd to sracie pod siebie, do kościoła pewnie wszyscy od razu pobiegli błagać pana o wybaczenie ;] Łajzy jebane i lenie wierzące.

a Ty tak kurwa serio ?? czy zesrales sie w pierwszysj minucie, a teraz franka palisz piszac co??

swoja droga dziwne to torszke zjawisko i boli mnie, ze takie w/w polglowki nie maja respektu do praw natury i ze ktoregos dnia jako pierwszy bedzie stal pod kosciolem w obsranych gaciach - koniec swiata nie wszystkim kojarzy sie z biblia i kosciolem baranie, a czysto z unicestwieniem rasy ludzkiej i pewnie wszystkich organizmow. predzej czy pozniej i tak cos w ziemie pierdolnie, a jak nie to i tak sami siebie wykonczymy - do ksiazek apolkoalipso sw. jana...
Zgłoś
piotruniusz 2012-07-22, 20:32 9
Jeśli Jarek, Korwin i Cejrowski to potwierdzą to mamy kurwa koniec świata..
Zgłoś
blasjas 2012-07-22, 21:04 3
była kiedyś podobna kampania, masa ludzi podniecała się nią tym w necie a na końcu okazało się, że to kampania reklamowa - tylko właśnie nie za bardzo już pamiętam czego ;d

@Tander
trolujesz nas czy jesteś naprawdę tak głupi i naiwny?

A co do filmików, przeglądnąłem parę i jak dla mnie to ewidentny fejk - bardzo słaby jak na kampanię reklamową, dlatego bardziej bym obstawiał na psikus internautów.

Oczywiście każdy filmik kręcony na jakimś jebanym odludziu, gdzie nie ma ani jednej osoby oprócz kamerzysty. Jakby to była reklama to mogliby opłacić parunastu stażystów, wrzucić ich na jakąś mniej uczęszczaną ulicę w większym mieście co by wyglądało bardziej realistycznie.

Z drugiej strony jakby to była kampania reklamowa i zatrudniliby stażystów to szybko wyszłoby na jaw, że to fejk.

Poważnie ktoś w to uwierzył? Może czas odłożyć harrego pottera...
Zgłoś
X................8 2012-07-22, 21:16 16
Tripody się przebudzają.
Zgłoś
Bugini 2012-07-22, 21:50 68
Zgłoś
HEILicopter 2012-07-22, 21:56
blasjas napisał/a:

była kiedyś podobna kampania, masa ludzi podniecała się nią tym w necie a na końcu okazało się, że to kampania reklamowa - tylko właśnie nie za bardzo już pamiętam czego ;d

@Tander
trolujesz nas czy jesteś naprawdę tak głupi i naiwny?

A co do filmików, przeglądnąłem parę i jak dla mnie to ewidentny fejk - bardzo słaby jak na kampanię reklamową, dlatego bardziej bym obstawiał na psikus internautów.

Oczywiście każdy filmik kręcony na jakimś jebanym odludziu, gdzie nie ma ani jednej osoby oprócz kamerzysty. Jakby to była reklama to mogliby opłacić parunastu stażystów, wrzucić ich na jakąś mniej uczęszczaną ulicę w większym mieście co by wyglądało bardziej realistycznie.

Z drugiej strony jakby to była kampania reklamowa i zatrudniliby stażystów to szybko wyszłoby na jaw, że to fejk.

Poważnie ktoś w to uwierzył? Może czas odłożyć harrego pottera...

Problem w tym, ze NASA stara sie to wyjasnic a jedno panstwo juz wszczela postepowanie w sprawie tych dzwiekow, wiec napewno nie jest to zadna kampania reklamowa. Dosc nietypowe zjawisko, ktore najczesciej slyszalne jest w Kanadzie. Dlatego wielu mysli, ze to przez przebiegunowanie ziemskie.

@wszyscy
Wiekszosc z was w tym tekscie widzi tylko bulszit religijny o koncu swiata a nikt nie podlapuje, ze jest tam napisane takze o innych rzeczach, ktore moga te dzwieki powodowac.

Ogladnijcie filmiki i zobaczcie, ze w wiekszosci przypadkow (wiadomo, ze znajda sie tacy, ktorzy to obrobia by narobic sobie wyswietlen na YT) jest to autentyk. Filmik ze Szwajcarii np.

Wiem tylko na obecna chwile, ze to nie jest fejk. Niestety.
Zgłoś
babycow 2012-07-22, 22:03
Nie wiem, samobojcy to wymyslaja, czy inni pojebani ludzie ktorym spieszno do smierci? Dzien jak codzien, zimno w pizdu, a raz slonce, kula ziemska jest cala, nie rozpada sie i taka bedzie jeszcze przez conajmniej 100.000LAT!!!. Koniec swiata bedzie dla nas, gdy sami umrzemy.
Zgłoś
johjohnson 2012-07-22, 22:05 1
tak kurwa pojebało... Koniec świata 21.12.2012 bo Majom nie chciało się dalej kalendarza robić Prędzej to wojsko czy inny chuj testuje jakieś nowe maszyny latające. A z resztą chuj mnie to obchodzi.
Zgłoś
solteck 2012-07-22, 22:07 3
co trzeci golf, czy civic ma 1000Wat w bagażniku...
tego chyba wystarczy

Jakie życie, takie bajki...
Zgłoś
teken 2012-07-22, 22:07 4
to tylko żniwiarze.

Zgłoś
gibgibgibon 2012-07-22, 22:09 12
Rezonans Schumanna pl.wikipedia.org/wiki/Rezonans_Schumanna

coś nie coś
Zgłoś
mua 2012-07-22, 22:10
No kosmity przyleciały

Piłeś? Nie jedź.
Jedziesz? Nie masz za co pić.
Zgłoś
zbyszko z lublina 2012-07-22, 22:12
a ja chciałem sie ożenić w 2013 ;(
Zgłoś
skandal89 2012-07-22, 22:12 5
21.12.2012 otworze browara i pierwszy raz od paru lat wejde na demoty itp żeby pośmiać sie z idiotów czekających na koniec.

VT700 85'
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów