18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Pierwsze filmy z odgłosami do złudzenie przypominającymi basowe wycie rogu, lub też trąby pojawiły się w sieci kilka tygodni temu. Pochodziły one z Kijowa, a autor nagrań przekonywał, że to nie odgłos żadnego instrumentu czy też przelatującego samolotu. Wkrótce później nastąpił prawdziwy wysyp podobnych zjawisk. Azerbejdżan, Indie, Pakistan, obydwie Ameryki, a nawet Australia.
Sprawa mogła by być internetowym żartem gdyby nie to, że rząd Malezji zajął się nią oficjalnie – wówczas nawet najwięksi sceptycy zaczęli wierzyć, że przynajmniej część z nagrań jest autentyczna.

W internecie zawrzało. Wszystko przez pojawiające się w sieci filmy z dziwnymi tajemniczymi dźwiękami. Nagrania pochodzą z całego świata: Ukrainy, Azerbejdżanu, Malezji, a także z Polski. Co to za tajemnicze odgłosy słyszalne między innymi w Bytomiu? Naukowcy twierdzą, że hałas może mieć związek z większą niż zwykle aktywnością słońca. Internauci wiedzą jednak swoje i przeczuwają przebiegunowanie ziemi, a nawet początek KOŃCA ŚWIATA!

Co to za dźwięki?
Zdania na temat tego skąd pochodzą odgłosy są jak zwykle podzielone. W internecie króluje teoria, że to syndromy przebiegunowania. Równie popularny – choć mniej fantastyczny - jest też wątek dotyczący bardzo płytkich trzęsień ziemi.
A co na to naukowcy? Są w kropce. Żaden z szanujących się instytutów badawczych nie zarejestrował tego zjawiska, ale eksperci skłaniają się do teorii słonecznej. Takie dźwięki mogą powstawać np. w czasie zorzy polarnej. Różne konstrukcje, szczególnie przestrzenne bombardowane cząstkami wyrzuconymi przez słońce mogą wydawać właśnie takie tajemnicze buczenie.

Koniec świata 21.12.2012
Sprawa dziwnych hałasów budzi tak wielkie poruszenie w Internecie nie przypadkowo. Rok 2012 jest przecież wyjątkowy pod względem zjawisk nadprzyrodzonych – głównie dlatego że 21 grudnia ma być datą końca świata. Czy te odgłosy mają coś wspólnego z zapowiadaną przez niektórych apokalipsą?
Nie brakuje głosów, że to biblijne trąby jerychońskie…

Czekam na komentarze "znaffcUw" w tym temacie i trolli krzyczacych, ze to fejk W sumie ciekawa sprawa. Dam znac jak cos uslysze
Zgłoś
wielkiwu 2012-07-22, 22:12 7
Żniwiarze ! Shepard ostrzegał ;<
Zgłoś
genghiskhan 2012-07-22, 22:13 4
blasjas napisał/a:

była kiedyś podobna kampania, masa ludzi podniecała się nią tym w necie a na końcu okazało się, że to kampania reklamowa - tylko właśnie nie za bardzo już pamiętam czego ;d

@Tander
trolujesz nas czy jesteś naprawdę tak głupi i naiwny?

A co do filmików, przeglądnąłem parę i jak dla mnie to ewidentny fejk - bardzo słaby jak na kampanię reklamową, dlatego bardziej bym obstawiał na psikus internautów.

Oczywiście każdy filmik kręcony na jakimś jebanym odludziu, gdzie nie ma ani jednej osoby oprócz kamerzysty. Jakby to była reklama to mogliby opłacić parunastu stażystów, wrzucić ich na jakąś mniej uczęszczaną ulicę w większym mieście co by wyglądało bardziej realistycznie.

Z drugiej strony jakby to była kampania reklamowa i zatrudniliby stażystów to szybko wyszłoby na jaw, że to fejk.

Poważnie ktoś w to uwierzył? Może czas odłożyć harrego pottera...

chyba statystów jełopie
Zgłoś
zbyszko z lublina 2012-07-22, 22:14 5
powiem wam gibgibgibon może mieć racje,kiedyś u nas coś tam się porobiło w kuli ziemskiej, że na CB radiu można było usłyszeć w południowo wschodzniej Polsce na kanale 19 słychać było jak taksówkarze z moskwy gawarit po ruski. temat dla krótkofalowców na wypasie
Zgłoś
thewhitestar 2012-07-22, 22:29
Ja już sram po gaciach!
Zgłoś
Quasit 2012-07-22, 22:32
Eee, taki penis. Jeden chłoptaś nakręcił filmik przedstawiający jego podwórko, dowalił te fajne odgłosy, wpieprzył na yt... Innym się spodobał pomysł, filmików się pojawia coraz to więcej... I tyle z ciekawej sprawy.
Zgłoś
cannabis7777 2012-07-22, 22:32
List do Kościoła w Smyrnie:
8 Aniołowi Kościoła w Smyrnie napisz:
To mówi Pierwszy i Ostatni,
który był martwy, a ożył:
9 Znam twój ucisk i ubóstwo -
ale ty jesteś bogaty -
i [znam] obelgę wyrządzoną przez tych, co samych siebie zowią Żydami, a nie są nimi, lecz synagogą szatana.
10 Przestań się lękać tego, co będziesz cierpiał.
Oto diabeł ma niektórych spośród was wtrącić do więzienia,
abyście próbie zostali poddani,
a znosić będziecie ucisk przez dziesięć dni.
Bądź wierny aż do śmierci,
a dam ci wieniec życia.
11 Kto ma uszy, niechaj posłyszy, co mówi Duch do Kościołów.
Zwycięzcy śmierć druga na pewno nie wyrządzi szkody.

początek końca XXI wiek

Jak Ryszard Siwiec płonę byś myślał.
Zgłoś
Skora2 2012-07-22, 22:33 1
Przecież to betoniarka zawalona do końca betonem z rozjebanym mechanizmem zębatym....
Zgłoś
K................n 2012-07-22, 22:35 11
A co to za odgrzewany stary kotlet? Przecież już było to poruszane szeroko w każdych mediach.

Kiedyś w Kijowie nagrano film z dziwacznymi metalicznymi harmonijnymi dźwiękami. Dźwięki te pochodziły z modernizacji tamtejszej- kijowskiej ;P- linii metra. Jako, że efekt (metaliczne dźwięki z niewiadomego źródła) był dość zatrważający to masa kretynów z całego globu zaczęło tworzyć swoją spreparowaną wersję filmiku. Trzeba być naprawdę kompletnym idiotą aby wierzyć w ten bullshit...

Ps. Tekst o NASA rozbawił mnie doszczętnie, większej bzdury dawno nie czytałem.
Zgłoś
szczavic 2012-07-22, 22:36 3
pilaf666 napisał/a:

Koniec świata 21.12.2012

Ja pierdole, nie będzie prezentów na gwiazdkę :/
Zgłoś
tored 2012-07-22, 22:40 3
To projekt H.A.A.R.P na Alasce,było już o tym wiele razy na Sadisticu,poczytajcie w necie np:http://pl.wikipedia.org/wiki/HAARP
To miała być tzw:,,projekcja na niebie"(projekt BLUE BEAM)
Sa tez podejrzenia ze HAARP stoi miedzy innymi za trzęsieniem ziemi na Haiti kilka lat temu.
Zgłoś
rockface123 2012-07-22, 22:41 3
Wielki potwór w postaci węża otworzy swój odbyt i wciągnie wszystko do niego oceany, lasy ,miasta i ludzi strzeżcie się wielkiego złego odbytu ukażcie mu szacunek i poświęćcie trochę pieniędzy jako datek dla wielkiego złego odbytu potwora węża a może los sie odwróci

co ja pierdole ide spać

Ślepota żywi świata szaleństwa
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Zgłoś
Mrmaniek 2012-07-22, 22:46 1
Nigdy na Maydayu nie byliście ???
Zgłoś
�................a 2012-07-22, 22:46
Nikt nie napisał jeszcze ,że ludzie słysząc te dźwięki jakoś na nie ,nie reagują Chciałbym dostać rzetelną informację czy to jest rezonans Schumana czy ten projekt HAARP ?
Zgłoś
6gexidge 2012-07-22, 22:50 9
Zgłoś
no14 2012-07-22, 22:54 1
to kur***wo było słychać kiedyś też w Lublinie, w poprzednie wakacje(ale nie było to takie głośne jak na filmikach, robiło wrażenie, ale te dźwięki musiały się wydobywać kilka ładnych km od Lublina ), gdybym ja miał wtedy telefon to bym to nagrał, a tak to mnie to chujumuju obudziło o 5 rano w wakacje i czym miałem nagrać...telewizorem chyba.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów