18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Film ukazuje historię odkryć asteroid w naszym układzie.

Kolory oznaczają obiekty:
biały - nowo odkryte
zielony - poza orbitą naszej planety
czerwony - przecinające orbitę Ziemi

Zwróćcie uwagę na rok i licznik w lewym dolnym rogu i co się dzieje od 1998r.

W 2009r. dzięki sondzie WISE widzimy dwa dodatkowe źródła odkrywanych asteroid

Ciekawostka: rozdzielczość filmu oryginalnego to 4096x4096

P.S. Niezły syf mamy w tym naszym idealnym wszechświecie
Zgłoś
michal100022 2012-08-07, 12:01
mi się wydaje że to zależy od monitora.. co jak co ale mój komputer nie jest rewelacyjny zanadto ... 4gb ram, procesor 3,0 GHz , garta graficzna Radeon HD 6770.. a pomimo to widzę wszytko doskonale bez zacinania..a wgl ciekaw jestem ile jeszcze zostanie odkryte
Zgłoś
ArkaSzatana 2012-08-07, 13:42
Zapomnieli o kilku odkrytych w 89r.
Zgłoś
the1funky 2012-08-07, 18:19
Tak jak chcieliście tu jest link na youtube do oryginału
/watch?v=ONUSP23cmAE&feature=plcp

można zobaczyć w najlepszej jakości

ponadto jak kogoś interesuje "astrologia" to podaję link do strony z obserwatorium Armagh gdzie zapaleńcy znajdą coś dla siebie, a póki co dołączam dwie fotki które mnie osobiście zmiażdżyły

Na tym widać obiekty w bliskim rejonie Ziemi z ich kierunkiem poruszania się. Czerwony okrąg to odległość 10x odległości do Księżyca

To niestety jest w słabej jakości bo plik był za duży

Pamiętajcie, że te czerwone przecinają naszą orbitę
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów