📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
48 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Takie łowienie to ja rozumiem wbijasz bez wędki w taką chmare i masz kilkanaście kilogramów w 5 min
Tej ojciec tego goscia z opowiadania "moj stary to fanatyk wędkarstwa" bylby zadowolony nie musialby podpierdalac nikomu lodzi i trolować na fikcyjnych kontach
Siekas napisał/a:
Pytanie do ekspertów - co to za gatunek ryby ?
ekspertem nie jestem, skoro skacze zgaduje, że pstrąg....
nowynick napisał/a:
ekspertem nie jestem, skoro skacze zgaduje, że pstrąg....
To są Tołpygi, rzeka Wabash w USA
Siekas napisał/a:
Po prostu się wkurwiły ?
Zobaczyły, że się kameruje i chciały zaistnieć na YouTubie. Od dawna wiadomo, że tołpygi mają duże parcie na szkło.
kuooo ma rację to tołpygi. Dźwięk łodzi je pobudza do ucieczki a mają taką metodę.
Mnie to przypomina kota który ucieka przed autem, najpierw biegnie równolegle, aby w pewnym momencie przeciąć drogę "zdezorientowanemu przeciwnikowi" - instynkt.
Podobnie te ryby - są gatunkiem inwazyjnym z Azji (?) i taki wykształciły sposób ucieczki przed wrogiem, a że w ich mniemaniu dźwięk płynącej łodzi to wróg.....
Mnie to przypomina kota który ucieka przed autem, najpierw biegnie równolegle, aby w pewnym momencie przeciąć drogę "zdezorientowanemu przeciwnikowi" - instynkt.
Podobnie te ryby - są gatunkiem inwazyjnym z Azji (?) i taki wykształciły sposób ucieczki przed wrogiem, a że w ich mniemaniu dźwięk płynącej łodzi to wróg.....
Złowiłam kiedyś tołpygę. 30 kg miała. Tak, chwalę się. Nie, nie na stawie hodowlanym, tylko w jeziorze.
kuooo napisał/a:
To są Tołpygi, rzeka Wabash w USA
Jestę ekspertę potwierdzam! Tołpyga pstra
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów