Przecież holokaust nie mógł wypalić bez pomocy ludzi na miejscu, czyli Polaków. Niemieckich żołnierzy w okupowanej Polsce było zaledwie kilka dziesiąt tysięcy. Nie bez powodu wszystkie obozy śmierci ulokowane były w Polsce.
Były ulokowane na okupowanym terytorium Polski czyli w Generalnym Gubernatorstwie i na ziemiach Rzeczypospolitej włączonych do Rzeszy. Tak to wygląda formalnie.
Po drugie. Tak Polacy zabijali Żydów... Największe pogromy miały miejsce po czerwcu 1941 roku na terenach zajmowanych w latach 1939-1941 przez Sowiety. Jednak największe ze wszystkich pogromów miały miejsce na terytorium państwa Litewskiego. Jednak podstawowa różnica jest taka, że nie był to sterowany państwowo terror i eksterminacja - pogrom jakich wiele było w poprzednich wiekach jednak nie ma się tu czym szczycić i jest to hańbiące. Ludzie ci chcieli zemścić się za współpracę Żydów z Sowietami na początku okupacji. Potem Sowieci wywozili na wschód Żydów tak samo jak Polaków, Litwinów, Łotyszy, Estończyków, Rumunów... ale zadra i chęć odwetu została. Ogólnie historia nie jest czarno-biała i Żydzi też dali się poznać reszcie swoich "braci w wierze" np. Tewje Bielski. Jest to paskudny okres w historii świata, zwłaszcza od 1937 do 1945 roku, gdzie nie było dobrych i złych. Wszyscy byli źli i wszyscy popełniali mniejsze lub większe zbrodnie. Czynnikiem wyjściowych z dzisiejszej perspektywy jest raczej to, kto tę wojnę przegrał i kto ją wygrał, w imię zasady "zwycięzców nikt nie sądzi"[/b]
Nowa ustawa odnosi sie do masowych publikacji, jak np prasa."
Zależy ile osób przeczytalo danego posta, to akurat idzie sprawdzić na sadisticu, oj bedzie topienie czerwonych trolli.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.Przecież holokaust nie mógł wypalić bez pomocy ludzi na miejscu, czyli Polaków. Niemieckich żołnierzy w okupowanej Polsce było zaledwie kilka dziesiąt tysięcy. Nie bez powodu wszystkie obozy śmierci ulokowane były w Polsce.
Aby zebrać cały pociąg nieuzbrojonych obywateli wystarczyła jedna ciężarówka może dwie liczące 20 +/- żołnierzy, pociąg, maszynista, +/- 1 może 2 karabiny maszynowe na wagon aby nikt nie spierdolił, łańcuchy i kłódki aby zamknąć wagon na czas podróży. Na miejscu aby zabezpieczyć teren wystarczy 30 żołnierzy z karabinami na wieżyczkach i w patrolu plus jakieś psy. Łącznie wystarczy około 100 może z 200 osób od obsługi całego obozu, plus tych 20 do łapanek. Tak wiec nie trzeba być geniuszem zbrodni aby przeprowadzić holocaust na cywilach którzy się nie bronili i byli rozbrojeni. A ci którzy służyli w obozach pod groźbą śmierci to nie robili tego raczej z własnej woli ale pod presją przetrwania tj/ przeżycia i głodu. Żyd który wywoził zwłoki z gazowni do mogiły nie robił tego odpłatnie lecz miał gwarancję przeżycia. Jak widać honor nie jest czymś za co zawsze warto umierać. Nie bronię całego narodu żydowskiego czy polskiego, bo w tej kwestii winnymi byli tylko Naziści, a w momencie kiedy został przeprowadzany holocaust ludzie którzy dla nich pracowali byli po prostu ludźmi którzy dostosowali si do obecnych realiów. Tak samo jest w przypadku żołnierzy na froncie, nie ważne która ze stron jest winna wojny, żołnierze na froncie nie mogą być osądzani za korupcję i wpływy polityków czy szlachty.
Tak ciebie nie znoszę jebany trollu co zapierdalasz na zmywaku w anglii, że zgłaszam to na policję.
Nie robię sobie jaj. Poświęciłem swój czas, pojechałem na policję, dałem im linka i zgłosiłem ciebie za "polskie obozy zagłady".
Taki ze mnie jebany kutas i konfident. Jakby to napisał ktokolwiek inny to miałbym wyjebane ale mam nadzieję, że ciebie namierzą w UK.
Kurwa dlaczego tacy jak ty zużywają tlen...
O karwa ale karmisz trolla . w sumie ten laoloa czy jak mu tam kurwa jest to jeden z lepszych trolli bo nie pisze takich oczywistych pierdół a wam dupa pęka tak bardzo, że aż mi się ryj cieszy haha
O karwa ale karmisz trolla . w sumie ten laoloa czy jak mu tam kurwa jest to jeden z lepszych trolli bo nie pisze takich oczywistych pierdół a wam dupa pęka tak bardzo, że aż mi się ryj cieszy haha
Nikomu dupa nie pęka, po prostu frajera z miejsca się wyjaśnia. Ile razy gdzieś w klubie łaził cwaniaczek, napinał się i prowokował, aż któryś z miejsca takiego uspokaja i wyciąga się ich na noszach.
Ło kurna. Jest i napinacz z wiejskiej dyskoteki. Teraz to już naprawdę mam przejebane.
Przecież holokaust nie mógł wypalić bez pomocy ludzi na miejscu, czyli Polaków. Niemieckich żołnierzy w okupowanej Polsce było zaledwie kilka dziesiąt tysięcy. Nie bez powodu wszystkie obozy śmierci ulokowane były w Polsce.
Jesteś imbecylem, nie potrafisz poprawnie napisać liczebnika i gówno wiesz.
A to jest mapa niemieckich obozów śmierci (kolor czarny) i gett (kolor szary).
Kolega mówił :/
A mnie zastanawia dlaczego tak bardzo niektórym środowiskom (szczególnie zagranicznym) tak bardzo zależy na ujebaniu Polski w gównie.Pierdolenie o Jedwabnem jest rzeczą powszechną,ale o np wzorowym kolaborowaniu z bagietami i wysłaniu grzecznie kilkadziesiąt tysięcy żydów przez ich koleje prosto do piecyka jakoś nikt się nie rozpisuje.Ciekawe kiedy podludzie przeczytają coś o polskich dywizjach ss. Znowu będziemy musieli tym idiotom przedstawiać fakty historyczne,w które pewnie i tak nie uwierzą :/
Czemu? A temu. Kto głośniej skamle ten bardziej umoczony
P.S. To tylko żart. Nie obrażać się.
Szalom!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus.A mnie zastanawia dlaczego tak bardzo niektórym środowiskom (szczególnie zagranicznym) tak bardzo zależy na ujebaniu Polski w gównie.Pierdolenie o Jedwabnem jest rzeczą powszechną,ale o np wzorowym kolaborowaniu z bagietami i wysłaniu grzecznie kilkadziesiąt tysięcy żydów przez ich koleje prosto do piecyka jakoś nikt się nie rozpisuje.Ciekawe kiedy podludzie przeczytają coś o polskich dywizjach ss. Znowu będziemy musieli tym idiotom przedstawiać fakty historyczne,w które pewnie i tak nie uwierzą :/
Bo biorąc pod uwagę to jak bardzo mają te kraje teraz przejebane z ciapatymi, to chcą pokazać Polskę w jak najgorszym świetle (każdy wie, że co najmniej 80% społeczeństwa to ułomne lemingi podążające za mediami), by swoje przyjmowanie tak zwanych uchodźców usprawiedliwić przed swoimi wyborcami.
Wolą pokazać Polskę w świetle ksenofobicznych i zaściankowych "murzynów", niż przyznać się do błędów i stwierdzić, że przyjęły zamiast uchodżców w postaci dzieci i biednych matek to młodych byczków w myśli teraźniejszej krucjaty muzułmańskiej, która pierwsze miejsce miała za czasów VIII wieku... Wtedy zostali odparci, teraz jednak nie jest już to możliwe, więc w myśl zasady jak my już przejebaliśmy sprawę to dojebmy temu, który jeszcze się trzyma.