Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nie wiem jak jest w rusach ale u nas wg przepisów masz obowiązek wpuścić autobus...
Mogę się mylić, ale kiedyś patrzyłem na coś w stylu drogówki. Autobus wyjeżdżał z zatoki i samochód nie ustąpił mu pierwszeństwa. Kierowca autobusu kłócił się, że wina kierowcy osobówki. Przyjechała policja i ukarany został ten w autobusie, ponieważ nie ustąpił pierwszeństwa włączając się do ruchu.
Dokładnie, przepisy zostały zmienione i teraz powinniśmy przepuścić autobus, ale podczas stłuczki to kierowca autobusu odpowiada za wymuszenie.
Coś takiego słyszałem
"In the eyes of bus driver,
The unsuspecting driver,
Had better know the truth of wrong from right.
Cause the eyes of bus driver are upon you.
Russian bus of justice gonna see...
When you're in Russia, look behind you.
Cause that's where the buses gonna be."
Mogę się mylić, ale kiedyś patrzyłem na coś w stylu drogówki. Autobus wyjeżdżał z zatoki i samochód nie ustąpił mu pierwszeństwa. Kierowca autobusu kłócił się, że wina kierowcy osobówki. Przyjechała policja i ukarany został ten w autobusie, ponieważ nie ustąpił pierwszeństwa włączając się do ruchu.
Bo to nie jest tak, że masz się obowiązkowo zatrzymać, kiedy autobus sygnalizuje włączenie się do ruchu. Masz zmniejszyć prędkość i w razie czego, umożliwić mu włączenie do ruchu. Nikt nie oczekuje od kierowcy, żeby ten gwałtownie hamował, jak tylko zobaczy kierunek, bo to by się mijało z celem. Kierowcę autobusu również obowiązują pewne przepisy:
Art. 18.
2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.
jechałem ostatnio z kolegą i stwierdził że jestem pojebany bo wpuściłem przed siebie autobus miejski
po dłuższej rozmowie wynikło że go takich manewrów nie uczyli na kursie
ja natomiast byłem uczony że jeżeli autobus włącza kierunek z zamiarem wyjechania z przystanku to muszę mu ustąpic
więc kurwa nie napierdalajcie klaksonem za mną jak wpuszczam przed siebie autobus wieśniaki
Nie wiem z jakiego ty zjebanego miasta pochodzisz, ze na ciebie trabia jak chcesz wpuscic autobus...teraz juz nie ma takiego obowiazku, ale wiekszosc kierowcow i tak wpuszcza komunikacje miejska...
przeczytałeś tylko ten jeden komentarz? Przecież kilka razy był podany przepis, że JEST obowiązek wpuszczenia autobusu.
macie linka, bo widzę, że instrukcja jak znaleźć to dla niektórych dalej za mało
prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dnia-20-czerwca-1997-r-prawo-o-ruchu-dro...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów