Po drugie ten autobus ma dwie trasy na tej ulicy. Jedna trasa to skręt w lewo bez zatrzymywania się na tym przystanku a druga to właśnie zatrzymanie się na przystanku. Widać, że kierowca pomylił trasę i wybrał zły pas ruchu.
Widać jedną rejestrację SO. Wszystko jasne!
to jest w Katowicach (SO to tylko przejazdem).
ale cię zniszczyła
wymuszanie przy wyjeżdzanie z zatoki gdzie praktycznie nie masz możliwości wyhamowania
tiaaaaa. Kolejne prawo jazdy do niszczarki... Jeśli w ogóle je masz.
tiaaaaa. Kolejne prawo jazdy do niszczarki... Jeśli w ogóle je masz.
Sam miałem taki przypadek nie raz. Uspokoili się dopiero, gdy jednego z kierowników ukarali i wywalili z roboty.
Autobuśnik wrzuca kierunkowskaz, ale musi czekać, aż go przepuścisz. Nie wolno mu z zatoczki ruszyć gdy mu nie ustąpisz, lub nie ma wolnego pasa.. Sam fakt, że włączył kierunkowskaz nie czyni go pojazdem uprzywilejowanym.
Sam miałem taki przypadek nie raz. Uspokoili się dopiero, gdy jednego z kierowników ukarali i wywalili z roboty.
Autobuśnik wrzuca kierunkowskaz, ale musi czekać, aż go przepuścisz. Nie wolno mu z zatoczki ruszyć gdy mu nie ustąpisz, lub nie ma wolnego pasa.. Sam fakt, że włączył kierunkowskaz nie czyni go pojazdem uprzywilejowanym.
Przepisy mówią jasno, że masz ustąpić pierwszeństwa autobusowi wyjeżdżającemu z przystanku jeśli sygnalizuje taki zamiar.
Mówię o obszarze zabudowanym oczywiście czyli o 99% przypadków.
Więcej się nie muszę rozpisywać a KAŻDY któremu się wydaje inaczej jest jebanym debilem, amebą i powinien swoje prawo jazdy wypierdolić do niszczarki z miejsca.
Więcej się nie muszę rozpisywać a KAŻDY któremu się wydaje inaczej jest jebanym debilem, amebą i powinien swoje prawo jazdy wypierdolić do niszczarki z miejsca.
Velture, czy Ty kurwa umiesz czytać ze zrozumieniem? Przeczytaj jeszcze raz to co napisał i się zreflektuj.
co nie zmienia faktu że spora czesc autobusiarzy wrzuca kierunek już po rozpoczęciu manewru (albo wraz z jego rozpoczęciem) - bez sygnalizowania zamiaru - łamiąc przepisy jak ten turbomatoł z filimiku
Przepisy mówią jasno, że masz ustąpić pierwszeństwa autobusowi wyjeżdżającemu z przystanku jeśli sygnalizuje taki zamiar.
Mówię o obszarze zabudowanym oczywiście czyli o 99% przypadków.
No ale kierowoca autobusu jest zobligowany do bezpiecznej zmiany pasy ruchu, więc jak ktoś się trafi, kto nie przepuści autobusu, to wcale pojazd ten nie może sobie po prostu wymusić. Jeżeli ktoś nie przepuszcza - jest debilem, jeżeli kierowca autobusu i tak wymusza - jest debilem. Jak widać wszyscy w czipsach prawka poznajdywali i się zebrali na sadolu...