📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
25 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Nie żebym się jakoś czepiał, bo tekst był niezły, ale ten dowcip jest tak stary, że opowiadała mi go moja babcia (nawet nie wiem ile lat temu to było)
Babcia ci go opowiadała w kiblu przy kolacji...
Facet odpowiada:
- Tu się nie je, tu się sro
Niby jedna literka, a zjebałeś 50% kawału
- Je tu kto?
Facet odpowiada:
- Tu się nie je, tu się sro
Niby jedna literka, a zjebałeś 50% kawału
W gwarze góralskiej nie mówi się je zamiast jest
Nie Jestem z Warszawy!!!
Ten kawał jest z roku 1908. Cały sejm II Rzeczypospolitej nabijał się z Wincenta Witosa posła na sejm ze Stronnictwa Ludowego. Śmiano się z jego wiejskiej gwary.
Adirespect napisał/a:
@up
Zabłysnąłeś żartem jak neon nad burdelem.
Przyciągam uwagę prawiczków?
Baca wchodzi do kibla, wiec pyta 'jest tu ktoś?' w gwarze góralskiej 'je tu ktos?'
a jakis krakus czy chuj wie kto mówi 'tu sie nie je, tu sie sra' . gdyby odpowiedział w gwarze góralskiej tak jak przytoczyłeś oznaczało by tu 'tu sie nie jest, tu sie sra'.. ale kurwa w szkole narzekaliście, po co wam 'co autor miał na myśli'
nie, to Ty zjebałeś
Baca wchodzi do kibla, wiec pyta 'jest tu ktoś?' w gwarze góralskiej 'je tu ktos?'
a jakis krakus czy chuj wie kto mówi 'tu sie nie je, tu sie sra' . gdyby odpowiedział w gwarze góralskiej tak jak przytoczyłeś oznaczało by tu 'tu sie nie jest, tu sie sra'.. ale kurwa w szkole narzekaliście, po co wam 'co autor miał na myśli'
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów