📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
60 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Mnie zawsze bawi to, jak gawiedź się nakręca takimi filmami. Tymczasem ludzie, którzy do czegoś dochodzą robią to bez takich filmów bo ich motywacja jest wewnętrzna i najczęściej wrodzona. Tak więc jeżeli musisz oglądać taki filmik, żeby ruszyć dupę to znaczy że tak naprawdę w ogóle nie wiesz czego chcesz i przez to do niczego nie dojdziesz bo rozproszy cię byłe głupota na twojej drodze.
Druga sprawa - obszar ludzkiej działalności jaki jest przedstawiany w tych filmach jako wymagający "żelaznej woli" i "poświecenia" - siłka, sztuki walki czyli sport w ogólności to też typowa "karma" dla gawiedzi. Weźmy takie machanie żelastwem - jest to obszar działalności gdzie stosunkowo szybko można osiągnąć widoczne rezultaty i poprawić sobie samoocenę. Często jest to też jedyne osiągnięcie takiej osoby w całym jej życiu. Stąd też tak duże przywiązywanie wagi do niego i robienie z tego filozofii.
Tymczasem sport w ogólności to jeden z najmniej przydatnych społecznie obszarów działalności człowieka. Dużo więcej wysiłku, talentu i czasu wymaga nawet głupie nauczenie się dobrze grać na gitarze nie mówiąc już o zdobyciu realnego i przydatnego zawodu. Ale jakoś nikt się nie spuszcza się i nie robi filmów jak to trudno zostać lekarzem czy programistą i ile to samozaparcia i poświecenia to wymaga.
Druga sprawa - obszar ludzkiej działalności jaki jest przedstawiany w tych filmach jako wymagający "żelaznej woli" i "poświecenia" - siłka, sztuki walki czyli sport w ogólności to też typowa "karma" dla gawiedzi. Weźmy takie machanie żelastwem - jest to obszar działalności gdzie stosunkowo szybko można osiągnąć widoczne rezultaty i poprawić sobie samoocenę. Często jest to też jedyne osiągnięcie takiej osoby w całym jej życiu. Stąd też tak duże przywiązywanie wagi do niego i robienie z tego filozofii.
Tymczasem sport w ogólności to jeden z najmniej przydatnych społecznie obszarów działalności człowieka. Dużo więcej wysiłku, talentu i czasu wymaga nawet głupie nauczenie się dobrze grać na gitarze nie mówiąc już o zdobyciu realnego i przydatnego zawodu. Ale jakoś nikt się nie spuszcza się i nie robi filmów jak to trudno zostać lekarzem czy programistą i ile to samozaparcia i poświecenia to wymaga.
gówniany lektor to i gówniana motywacja - niech się nauczy intonacji i oddziaływania słowem a potem "czyta" innym
za skopanie tego kawałka należy się chłosta !!!
za skopanie tego kawałka należy się chłosta !!!
RexDex - był już jeden taki, co nie mówił o sporcie a o życiu ogólnie, coś niby, że jestem zwycięzcą. Ja wolę jednak te obrazowane sportem.
Co do drugiej kwestii, że motywacja jest tylko do sportu a nie ma motywowania do zdobywania zawodu lekarza - zgoda. Ale chciałbyś oglądać gościa siedzącego nad książką do medycyny, czy fana flanelowych koszul stukającego sobie coś w dosowym okienku w rytm melodyjki z dźwięków Windowsa? Raczej nie...
No i nie oszukujmy się - nauka przy zdobywaniu zawodu (tak to nazwijmy) może i nie jest najprzyjemniejsza, ale też nie powoduje fizycznego bólu, tak jak sport...
Co to jednego się z Tobą zgodę - filmik nie jest "motywacją instant". Ale nawet nie wiesz jak przyjemnie trafić na takie coś w zjebany dzień, gdzie od rana przypierdala się do Ciebie szef, na dworze piździ i mży, w baku masz rezerwę, całe ciało domaga się przerwy od jakiejkolwiek aktywności fizycznej - a ty wiesz, że zamiast wytrąbić ze 2 piwka mimo to wstajesz z wyra, pakujesz manele i idziesz na matę.
Co do drugiej kwestii, że motywacja jest tylko do sportu a nie ma motywowania do zdobywania zawodu lekarza - zgoda. Ale chciałbyś oglądać gościa siedzącego nad książką do medycyny, czy fana flanelowych koszul stukającego sobie coś w dosowym okienku w rytm melodyjki z dźwięków Windowsa? Raczej nie...
No i nie oszukujmy się - nauka przy zdobywaniu zawodu (tak to nazwijmy) może i nie jest najprzyjemniejsza, ale też nie powoduje fizycznego bólu, tak jak sport...
Co to jednego się z Tobą zgodę - filmik nie jest "motywacją instant". Ale nawet nie wiesz jak przyjemnie trafić na takie coś w zjebany dzień, gdzie od rana przypierdala się do Ciebie szef, na dworze piździ i mży, w baku masz rezerwę, całe ciało domaga się przerwy od jakiejkolwiek aktywności fizycznej - a ty wiesz, że zamiast wytrąbić ze 2 piwka mimo to wstajesz z wyra, pakujesz manele i idziesz na matę.
Co za ściema z tym dążeniem do celu! Mam kochającą kobietę, miałem prace do której chętnie chodziłem jednak zarobek na tyle niski, że coś mi mówiło by realizować się w inny sposób i tak założyłem firmę podobną do tej w której pracowałem i przez takie dążenie do celu by mieć przynajmniej na utrzymanie rodziny (bo nie dążyłem do bogactwa) jestem kilkanaście tysięcy w plecy, firma upada a ja zapewne trafię na bezrobocie. Zauważcie w jakim języku jest film, angielskim. Dlaczego? Bo w Polsce dążenie do celu się po prostu nie opłaca!
trzeba być skończoną pizdą żeby motywować się filmikami z yt. dziękuję.
mi to chyba tylko wpierdol może pomóc ruszyć dupsko:) Nadal sztanga leży i rdzewieje, a brzuch rośnie...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów