Najnowszy film od Man at Arms. W tym odcinku robią bastardowy miecz Jona Snowa z "Gry o tron".
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja pierdole, zamiast docenić kunszt i umiejętności tych ARTYSTÓW to pierdolicie o ich narodowości czy nazwie miecza. Wracać do pisania wypracowań bezużyteczni poloniści, tylko sobie pizdy nie poobcierajcie. Szacun dla Panów (to od lwa to facet czy baba?) za oddanie ich pasji.
@ajgor_aa
Każdy miecz ćwoku jest obusieczny. Nie ma takiego czegoś dla kultury zachodu jak miecz jednosieczny.
Każdy miecz ćwoku jest obusieczny. Nie ma takiego czegoś dla kultury zachodu jak miecz jednosieczny.
akurat w tym wypadku ,nazwa "bastardowy" pasuje i sądziłem na początku ,że chodzi o odniesienie co do pochodzenie jona ,a tu proszę zaskoczenie ,interesowałem się kiedyś mieczami ,ale określenie bastardwoy na póltoraka słysze po raz 1-szy ;D
I pomyśleć sobie, że taki miecz kilka stuleci temu był wykuwany bez tej całej automatyki i machin... Ale i tak widać tutaj wielki kunszt i pasję kowala. Piwo zdecydowanie, dobra robota.
@Crewloor
Ci kowale mogliby wykuć miecz bez tych maszynek, ale zamiast dajmy takiego tygodnia od fazy zaprojektowania do zbudowania minąłby co najmniej miesiąc.
Ci kowale mogliby wykuć miecz bez tych maszynek, ale zamiast dajmy takiego tygodnia od fazy zaprojektowania do zbudowania minąłby co najmniej miesiąc.
Jak kurwa chcieliśmy, żeby wykuł miecz Geralta, to nas wyśmiano, że po kiego wała ma facet robić "zwykły" scyzoryk...
A ja sie kurwa nadal domagam Warglavie of Azinoth ;< Te kosy Illidana
Widzę w komentarzach co niektórych poważne braki edukacji przez gry komputerowe. Jak można nie wiedzieć, co to miecz półtoraręczny "bękart", obrażenia 2k4?
w secie pieknie sie prezentowaly, tylko, ze to byl rare stuff
gość jest mistrzem w swoim fachu. Radzę obejrzeć kilka innych jego dzieł. Mi zaimponował bronią z AC. Coś niesamowitego. Chętnie zobaczyłbym wiedźmiński miecz w jego wykonaniu
Może się mylę, ale w PL mówi się na takie miecze raczej półtorareczne, a bastard to w odniesieniu tylko do mieczy katowskich
Morthaliar napisał/a:
Jak kurwa chcieliśmy, żeby wykuł miecz Geralta, to nas wyśmiano, że po kiego wała ma facet robić "zwykły" scyzoryk...
Bo to zależy co jest w modzie. Teraz wszyscy się jarają grą o tron. A muszę przyznać, że serial mnie zaciekawił.
No i trzeba było powiedzieć żeby wykuli srebrny miecz Geralta.
@dth
Miecz prosty zawsze jest obusieczny. Nie ma w kulturze łacińskiej czegoś takiego jak miecz jednosieczny.
Pozostałe typy broni które podane są na wiki, mają nazwy własne i żaden historyk militariów nie nazwie ich mieczem.
Pałasz, katana, szabla, sejmitar, dao.
Miecz prosty zawsze jest obusieczny. Nie ma w kulturze łacińskiej czegoś takiego jak miecz jednosieczny.
Pozostałe typy broni które podane są na wiki, mają nazwy własne i żaden historyk militariów nie nazwie ich mieczem.
Pałasz, katana, szabla, sejmitar, dao.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów