śliczna bazooka na propan kaliber 75mm /240mm gościu napierdala z butelek po cocacoli napełnionych benzyną na korku jest zapewne zapalnik z siarki i czerwonego fosforu wiem bo jestę inżynierę
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Taliby już zaczynają masową produkcję
Bazooka to model wyrzutni rakiet, "działo" by tu lepiej pasowało.
Autorze, masz tutaj kilka przecinków i kropek, przydadzą ci się: ,,,,,,,,,,,............
sędzę że ten kto znajdzie plany techniczne i opublikuje dostanie dużo piw...
Szkoda że Powstańcy Warszawscy na to nie wpadli, to lepszy granatnik od brytyjskich piatów
GODDAMNED napisał/a:
na korku jest zapewne zapalnik z siarki i czerwonego fosforu wiem bo jestę inżynierę
jesteś debilem. nie istnieje miks siarki i P czerwonego który był by wrażliwy na uderzenie/potarcie. każde z nich jednak w połączeniu z silnym utleniaczem już jest, np P czerw + KClO3 tzw mieszanina Armstronga, lekko zmodyfikowaną mamy w korkach i kapiszonach. siarkę z chloranem ucierał jakiś nieuk na festiwalu nauki w 2010r w Legnicy, można poczytać. ja jestem inżynierem.
Achtung88 napisał/a:
jesteś debilem. nie istnieje miks siarki i P czerwonego który był by wrażliwy na uderzenie/potarcie. każde z nich jednak w połączeniu z silnym utleniaczem już jest, np P czerw + KClO3 tzw mieszanina Armstronga, lekko zmodyfikowaną mamy w korkach i kapiszonach. siarkę z chloranem ucierał jakiś nieuk na festiwalu nauki w 2010r w Legnicy, można poczytać. ja jestem inżynierem.
Tak,masz rację zapomniałem o chloranie,mój błąd,ale nie spinaj tak piczki bo na starość będziesz miał zmarszczki
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów