Coby Persin sprawdza, czy nowojorczycy chętniej dadzą pieniądze bezdomnemu mężczyźnie zbierającemu na rodzinę czy na narkotyki i alkohol. Wynik eksperymentu niełatwy do przewidzenia.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mnie się wydaje, że to wszystko przez podświadomość. Ludzie gdzieś tam widzą meneli, jako bandę pijusów, także jeśli ktoś im "mówi", coś co jest "prawdą", zgodną z ich przekonaniem, to chętniej mu pomogą. Poza tym, część osób potraktuje coś takiego z przymrużeniem oka, tak jak typa, który zbierał na czołg, żeby roz***ć sejm
Kurwa toż to jedno wielkie gówno. Młody zdrowy koleś leży z 10 letnią córką na ulicy jako "bezdomny"?
Taki mamy klimat prawda jest ze predzej ci bezdomny pomoze jak inny...
wcale nie widać, że połowa ludzi podchodzi do gościa przeczytać karteczkę już z gotówką w rękach, wy też często chodzicie z gotówką w rękach?
Wypierdalać mi z tym.... ;/
Tłumaczcie sobie, że to "pseudosocial eksperiment" - a sami nigdy nawet złamanego grosza nie daliście.
tak, tylko zazwyczaj każdy cygan i inne zwierze, które siedzi z "chorym" dzieckiem, albo udaje bezdomnego to pierdolony kłamliwy szczur, któremu sie nie chce poszukać roboty, bo siedząc jak ostatnia łajza na ulicy wyciąga tyle za godzine co niektórzy dniówke.
KURWA tak ustawione że aż oczy bolą, goście podchodzą z pieniędzmi w dłoniach i dopiero potem czytają na głos tabliczkę...
li[pa w chuj widac ze zaden zniego bezdomny i wycieli to co chcieli jebac moje bledy i lamusow
Pomyślcie, jak się muszą prawdziwi bezdomni żebracy wkurwiać jak widzą takich przebierańców podjebujących im "klientelę"...
Nawet jeżeli to nie jest ustawione (w co wątpię) to u ludzi zadziałała nie chęć do wsparcia narkomana czy alkoholika, tylko szczerość takiego bezdomnego.
teraz juz wiem, żeby nie dawać nikomu hajsu bo to na pewno kręcą jakiś skurwiony eksperyment
(no mam nadzieję, że przynajmniej te hajsy dla narkomana wydali zgodnie z przeznaczeniem czyli na wódę i narkotyki)
(no mam nadzieję, że przynajmniej te hajsy dla narkomana wydali zgodnie z przeznaczeniem czyli na wódę i narkotyki)
Nigdy by mi nawet do głowy nie przyszło dyskryminować bezdomnego ze względu na powód jego bezdomności. Nie daję pieniędzy nikomu.
Kolesiowi z córką nikt kasy nie dawał, bo koleś z córką mógłby ruszyć głową i zarobić więcej, niż można "wysiedzieć" na ulicy Nowego Jorku.
Kolesiowi z córką nikt kasy nie dawał, bo koleś z córką mógłby ruszyć głową i zarobić więcej, niż można "wysiedzieć" na ulicy Nowego Jorku.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów