Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Niby zabezpieczenie ok, ale o ile więcej kosztów produkcji takiego urządzenia? (...) Moim zdaniem trochę to zabija w ludziach instynkt samozachowawczy.
A wyobraź sobie dzisiejszych mlodych, tych co w wojsku nie byli... Albo lekarzy/inżynierów, którzy w końcu będą musieli zacząć zapierdalać.
Jeszcze z innej strony, technologia staniala i koszty takiej pily do kosztow leczenia i wyeliminowania z procesu produkcji (nawet na krotko) specjalisty sa znacznie wieksze niz nawet ewentualna koniecznosc naprawy maszyny.
wynalazek na dzień dzisiejszy dość stary już...
tu z palcem,.. gdzies pod koniec filmu
Zajebisty sprzęt... szybciej krajzega się rozjebie niż tarcza... teraz wiadomo co jest jednorazowe
A wyobraź sobie dzisiejszych mlodych, tych co w wojsku nie byli... Albo lekarzy/inżynierów, którzy w końcu będą musieli zacząć zapierdalać.
Jeszcze z innej strony, technologia staniala i koszty takiej pily do kosztow leczenia i wyeliminowania z procesu produkcji (nawet na krotko) specjalisty sa znacznie wieksze niz nawet ewentualna koniecznosc naprawy maszyny.
Mam 2020 a komuchy dalej pierdola "Bo kto nie był w wojsku nie zna życia". Chuj do tego ma wojsko. Co Cię nauczyło? Być kopanym na rozkaz czy ki chuj? A co do filmiku to maszyna fajna, tylko jaki pracodawca kupi taka maszynę. Pewnie z 3x droższa od zwykłej.
Niby zabezpieczenie ok, ale o ile więcej kosztów produkcji takiego urządzenia? Ludzie od lat pracują na piłach tarczowych, krajzegach, cyrkularkach, czy jak to sobie tam nazywają, i z reguły wystarczy nie robić na niej nic najebanym i mieć elementarną wiedzę, tzn nie pchać łap w ostrza i nie stać w stronę ruchu piły, bo może drewno odbić. Trochę to tak wygląda, jakbym miał taką piłą ciąć na dyskotece, tnę sobie, ale musi się zatrzymać, bo nagle na blat wpierdoli się najebany seba. Moim zdaniem trochę to zabija w ludziach instynkt samozachowawczy.
Ciekawe skąd u mnie na budowie tyle pracowników bez palców?
Doświadczenie i instynkt samozachowawczy nie mają tu nic do gadania. Każdy może popełnić błąd i się zagapić.
Mam pracownika, który pracował zawsze bardzo ostrożnie a przez jeden błąd, jedną zaskakującą sytuację, która nikomu by nie przyszła do głowy stracił palec.
Żadne ulepszenie BHP nie jest za drogie jeśli może uratować pracownikowi zdrowie lub życie.
Koszty wypadku dla firmy są gigantyczne i zakup bezpiecznej piły jest po prostu tańszy.
Niestety w kraju cebuli nikt tego nie pojmuje.
A wyobraź sobie dzisiejszych mlodych, tych co w wojsku
Następny idiota co uważa, że polskie pseudo wojsko tworzy super samców. Ja pierdolę.
Każdy po ZSZ wychodził normalnie samiec komandos.
No chociaż z tym masz rację.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów