Wg biblijnej Księgi Rodzaju Bóg stworzył świat w ciągu sześciu dni, a siódmego dnia odpoczywał. O ile biblijna historia pozostaje dobrze znana, o tyle mało kto zna historię stworzenia spisaną przez mieszkańców Mezopotamii. Porównajmy zatem obie opowieści o stworzeniu świata.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
44 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Gorti, chłopie ten odcinek jest zajebisty. Szanuję za obiektywne podejście do tematu. Podoba mi się, że jako żródła nie dajesz "ktoś komuś coś powiedział" tylko podajesz autorów, literaturę, cytaty, etc.
Bawicie się w naukę jak dzieci w piekarnie robiąc babki z piasku, na siłę próbujecie udowodnić swoje paranoje.
bercisko napisał/a:
Gorti, chłopie ten odcinek jest zajebisty. Szanuję za obiektywne podejście do tematu. Podoba mi się, że jako żródła nie dajesz "ktoś komuś coś powiedział" tylko podajesz autorów, literaturę, cytaty, etc.
wiesz czemu tak jest? bo i tak nikt nie sprawdzi źródeł które podał. z reszta bazować na wiedzy nomadów którzy, znali świat w obrębie 40 km... serio?
To ci skrócę;
to jest wizja stworzenia wg. żydów i Sumerów; nie naukowa. To, że prawdopodobnie jest błędna (choć nie musi w całości być przekłamana ) to fakt i nikt nie próbuje je wcisnąć jako tej prawdziwej.
Widzę że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
To ci skrócę;
to jest wizja stworzenia wg. żydów i Sumerów; nie naukowa. To, że prawdopodobnie jest błędna (choć nie musi w całości być przekłamana ) to fakt i nikt nie próbuje je wcisnąć jako tej prawdziwej.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów