Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Chuj z tym co biegł, mam w dupie czy miał pierwszeństwo czy nie, ale wyprzedzanie na przejściu dla pieszych to chyba jest przestępstwem drogowym w całym cywilizowanym świecie.
Zgadzam się jak najbardziej, a poza przepisami kierowców obowiązuje jeszcze zdrowy rozsądek i jest oczywistym, że kierowca w każdej sytuacji musi jechać bezpiecznie, patrzeć daleko do przodu i przewidywać również niepoprawne i nieprzepisowe zachowania innych użytkowników drogi. Zatem podjeżdżając do jakiegokolwiek przejścia dla pieszych czy skrzyżowania kierowca powinien zachować jak to się lekturowo mówi "szczególną ostrożność" i po prostu zwolnić, a już na pewno nie przyśpieszać.
Chuj z tym co biegł, mam w dupie czy miał pierwszeństwo czy nie, ale wyprzedzanie na przejściu dla pieszych to chyba jest przestępstwem drogowym w całym cywilizowanym świecie.
To PIESZY powinnien zachować sczególną ostrożności a nie kierowca. W razie wypadku to których z nich zawita na cmentarzu? A tak poza tym od kiedy pieszy ma pierwszeństwo na przejsciu z sygnalizacją świetlną?
Generalnie tak, ale nie kiedy ruch na drodze jest kierowany światłami - a tu był. Kierowca na lewym miał pełne prawo wyprzedzać w tym miejscu.
Tylko na przejściach bez sygnalizacji świetlnej.
Zgadzam się jak najbardziej, a poza przepisami kierowców obowiązuje jeszcze zdrowy rozsądek i jest oczywistym, że kierowca w każdej sytuacji musi jechać bezpiecznie, patrzeć daleko do przodu i przewidywać również niepoprawne i nieprzepisowe zachowania innych użytkowników drogi. Zatem podjeżdżając do jakiegokolwiek przejścia dla pieszych czy skrzyżowania kierowca powinien zachować jak to się lekturowo mówi "szczególną ostrożność" i po prostu zwolnić, a już na pewno nie przyśpieszać.
Tak, i dlatego ja jeżdżę zawsze z wielką szklaną kulą na kolanach i zawsze mam przy sobie kubek z fusami a na lusterku wahadełko.
Rosje też zaliczasz do cywilizowanego świata?
Tak. Na dobrą sprawę wszystko można podciągnąć pod potrzebę zachowania "szczególnej ostrożności". Jak wychodzisz z domu, jak wchodzisz pod prysznic, jak wieszasz żyrandol. W trakcie spania też lepiej zachować "szczególną ostrożność", bo nie tak dawno temu kot mojej żony zrzucił mi książkę na ryj. Gdybym nie spał i zachował szczególną ostrożność, to by do tego nie doszło. Kurwa ludzie. Pech chodzi po ludziach i najczęściej (jak widać na wideo) parami. Pieszy prosił się o guza, bo nie biega się po pasach jak się ma czerwone światło, a kierowca też powinien hamować na żółtym świetle, a nie dojebac gazu do oporu.
A tak poza tym od kiedy pieszy ma pierwszeństwo na przejsciu z sygnalizacją świetlną?
Generalnie tak, ale nie kiedy ruch na drodze jest kierowany światłami - a tu był. Kierowca na lewym miał pełne prawo wyprzedzać w tym miejscu.
Miał prawo wyprzedzać, ale na zielonym świetle, a nie na żółtym, które zaświeciło się 2 s przed jego wjazdem na pasy.
Tylko na przejściach bez sygnalizacji świetlnej.
Napisałem, że pieszy ma pierwszeństwo? No to mi debile pokażcie w którym miejscu tak napisałem. Poza tym jakim chujem można wjechać na kierowane światłami przejście na żółtym świetle?
Rosje też zaliczasz do cywilizowanego świata?
A tam nie obowiązują żadne przepisy? Pojedź do Rosji i miej w dupie przepisy. Potem napisz jak to jest w kolonii karnej. Nawet w Indiach przepisy są obowiązujące. To, że nie są przestrzegane kończy się zazwyczaj śmiercią czy kalectwem.
Na światłach można wyprzedzać.
W naszym państwie możesz wyprzedzać na pasach na których jest sygnalizacja świetlna. I jest to dozwolone, ponieważ nikt kurwa nie ma prawa znajdować się wtedy na pasach. Filmik wyżej to piękna selekcja naturalna, więc tak jak mówisz, chuj z tym co biegł.
W naszym państwie możesz wyprzedzać na pasach na których jest sygnalizacja świetlna. I jest to dozwolone, ponieważ nikt kurwa nie ma prawa znajdować się wtedy na pasach. Filmik wyżej to piękna selekcja naturalna, więc tak jak mówisz, chuj z tym co biegł.
Miał prawo wyprzedzać, ale na zielonym świetle, a nie na żółtym, które zaświeciło się 2 s przed jego wjazdem na pasy.
Napisałem, że pieszy ma pierwszeństwo? No to mi debile pokażcie w którym miejscu tak napisałem. Poza tym jakim chujem można wjechać na kierowane światłami przejście na żółtym świetle?
A tam nie obowiązują żadne przepisy? Pojedź do Rosji i miej w dupie przepisy. Potem napisz jak to jest w kolonii karnej. Nawet w Indiach przepisy są obowiązujące. To, że nie są przestrzegane kończy się zazwyczaj śmiercią czy kalectwem.
Kurwa nie ma czegoś takiego, że nie może wyprzedzać na żółtym świetle zjebie. Ocenił sytuację, że nie wyhamowałby, widać, że to dwu pasmówka na której dozwoloną jest wyższa prędkość niż 50km/h i jadą pewnie 80-90km/h i nie wyhamujesz do 0 na 60 metrach bo tyle mniej więcej wynosi odległość od świateł przy tej prędkości przy czasie dojazdu tych wyliczonych przez Ciebie 2 sekund. Ty kurwa w życiu za kierownicą nie siedziałeś chyba albo jeździsz jak pizda po prostu. Pojeździj trochę po naszym kraju to zauważysz, że nie zawsze zatrzymanie się na pomarańczowym to dobry pomysł.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów