HAL9000/2 napisał/a:
Do faszysty mi daleko, raczej estetą,
Jak na mój gust póki komuś prawie coś zabraniasz, nieważne z jakich przyczyn ale nie licząc krzywdzenia nadal żywych ludzi to jesteś faszystą.
HAL9000/2 napisał/a:
to co nazywasz oryginalnością czczenia pamięci nijak nie mieści mi się dobrze pojętym szacunku dla nich...raczej odpustowym jarmarkiem w malutkim miasteczku i tą całą plastikową tandetą z tym związaną.
Jedyną osobą która ma prawo narzekać na formę czci jest osoba którą się właśnie czci. A że ona nie żyje to niestety musimy to przeżyć. A może jednak jesteś faszystom i sobie uzurpujesz prawo do mówienia kogo jak należy czcić?
HAL9000/2 napisał/a:
Wystarczy właśnie taki NYT by ukazać mentalność polaków przez pryzmat tej grupki już nie małej grupce w USA i tak rodzą się opinie o polakach...
Pudło... Wystarczy jedna nie sprawdzona plotka o nazistowskiej II RP a potem o polskich obozach śmierci by wyrobić światu zdanie o polakach.
Albo jeden tekst korespondenta mówiący że na Ukrainie nie było Wielkiego Głodu...
Tu nie trzeba zachowania Polaków by komuś coś powiedzieć, tu wystarczy cokolwiek napisać i opublikować...
HAL9000/2 napisał/a:
masz wrażenie że wszyscy na ulicy patrzą na pryszcza na nosie który ci akurat wyskoczył? jest brzydki i wolał byś się z nim nie obnosić, prawda?
Rozumiem że uzurpujesz sobie prawo do nazywania całej Polski swoim ciałem i uzurpujesz kolejne prawo by każdego pryszcza, czyli człowieka o innym sobie bytu, móc ich uciszać?