18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:34
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
BLOW OFF dog
WhyMe? • 2011-06-08, 13:48

Krótkie wyjaśnienie "BLOW OFF" wkłada się do samochodu które posiada silnik benzynowy napędzany turbiną. Działa tak że TURBO głośniej słychać i jest ładny charakterystyczny PSSSTT.. Pies na filmiku robi podobnie Ten kto zna się w temacie będzie wiedział o co chodzi
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~Velture 2011-06-08, 14:08
Weź może kurwa zasięgnij troche wiedzy a nie pierdolisz ,ze zawór blow off działa tak ,ze głośniej słychać turbo. Sam tekst "głośniej słychać" jest żenujący jak dowcipy w familiadzie.
Są zawory ,których nie słychać nawet a ich funkcja to nie zwiększanie głośności turbo (jak mniemam chodzi ci o TURBOSPRĘŻARKE jak piszesz turbo.)
Zgłoś
mkmkmk2 2011-06-08, 14:17 15
WhyMe?

- to silnik napędza turbo a nie odwrotnie
- nie po to żeby było słychać turbo głośniej....

Velture

- jesteś bardziej naćpany niż kolega powyżej
- zawór bov jest po to żeby nie rozerwać układu dolotowego ciśnieniem kiedy zdejmujesz nogę z gazu lub zmienisz biegi, bo turbo jeszcze pompuje
- może także chodzić o kompresor (mechaniczny) pierdoło
Zgłoś
WhyMe? 2011-06-08, 14:28
Napisałem prostym językiem, bo nie każdy się zna. Mogłem napisać tak że połowa osób by szyfrowała.

Valture jeżeli twoim zdaniem blow off nie daje głośniejszego, i dynamiczniejszego dźwięku przy większych obrotach, to chyba kurwa zamontowałeś to w maluchu ojca.
Zgłoś
Ryuk 2011-06-08, 15:10 8
"Każdy ponad każdym..." Jak dla mnie to ten pies jedynie chrapie, a nie wydaje jakieś odgłosy "turbo" xD
Zgłoś
mkmkmk2 2011-06-08, 15:13
WhyMe? z całym jebanym szacunkiem, ale:

- turbina daje świst podczas ciąglej jej pracy
- bov daje "psssss" jsie odzywa jak upuszcza niepotrzebne ciśnienie z dolotu (świstu turbo wtwedy nie słychać)
Zgłoś
WhyMe? 2011-06-08, 15:18
@UP

Tak zgodzę się z twoją wypowiedzią:

Cytat:

bov daje "psssss" jsie odzywa jak upuszcza niepotrzebne ciśnienie z dolotu

Myślę że nasze (mądrości, doznania) można zakończyć
Zgłoś
~Velture 2011-06-08, 15:19
@whyme

Kurwa przykład prosty ci podam - f1-z (podróbka chińska wzorowana na hks ssqv) bov jak zdejmiesz końcówke to nie wydaje żadnego dzwięku. Nawet jak prawie przy odcince zmieniasz biegi pod pełnym obciążeniem.

@mkmkmk2
wiem doskonale do czego służy zawó bov bo miałem u siebie w starym aucie jak mi padła membrana w dv i aby nie wymieniać względnie świeżej turbiny dałem zawór bov (bo naprawić się nie dało więc trzebaby kupić nową więc poprostu zaśpepiłem dv).....
Zgłoś
WhyMe? 2011-06-08, 15:21
Fakt trochę źle zinterpretowałem co chciałem powiedzieć ale wypowiedź mkmkmk2 jest poprawna:

Cytat:

bov daje "psssss" jsie odzywa jak upuszcza niepotrzebne ciśnienie z dolotu

Zgłoś
PrezesTegoBurdelu 2011-06-08, 15:22
WhyMe? napisał/a:

"BLOW OFF" wkłada się do samochodu które posiada silnik benzynowy napędzany turbiną. Działa tak że TURBO głośniej słychać i jest ładny charakterystyczny PSSSTT..

Łoo znawco .

Zawór blow off można zamontować w każdym samochodzie benzynowym z turbosprężarką. I nie chodzi tutaj o głośniejsze turbo ale o upuszczanie części powietrza które jest ściśnięte pomiędzy kompresorem a zamkniętą przepustnicą. Dzięki temu kompresor kręci się swobodnie a wytworzone ciśnienie ucieka przez otwarty zawór. Dzięki temu po wciśnięciu gazu dysponuje się od razu pełnym ciśnieniem doładowania. Czyli podtrzymuje turbo.

Ale co ja tam mogę wiedzieć na ten temat...

MEGA BEKA GRANA
Zgłoś
bonq07 2011-06-08, 16:12 1
To może jeszcze ja:
Blow off to ...

Kurwa. Nie wystarczy raz napisać?
-.-'
Zgłoś
WhyMe? 2011-06-08, 16:18
W Anal Wjeżdżam gdzie to wyczytałeś? Google? Nie rób z siebie znawcy jak nim nie jesteś. Sam starałem się wam wytłumaczyć jak najprościej a nie kopiuj i wklej z google. Równie można też blow offa włożyć do silników diesel.
Zgłoś
aveyron 2011-06-08, 17:48
bonq07 napisał/a:

To może jeszcze ja:
Blow off to ...

Kurwa. Nie wystarczy raz napisać?
-.-'

Blow job: inaczej "fellatio" pochodzi z łacińskiego czasownika fellare (ssać). Jest to nazwa używana znacznie rzadziej niż określenie seks oralny, odnoszące się także do żenskiego odpowiednika, którym jest cunnilingus. Istnieje wiele potocznych i wulgarnych określeń tej formy aktywności seksualnej.
Zgłoś
Damian198025 2011-06-08, 17:51
aaa o Blow job chodziło teraz ogarniam
Zgłoś
soqu1 2011-06-08, 18:11
śmieszne jak kawały Strasshotdoga
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem