Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Nie chodzi o strach, tylko o to, że od chrztu jakiś chłop lubujący się w sukniach będzie zbierał informacje o dzieciaku, wpierdalał mu do głowy jakieś powieści fantastyczne, no i oczywiście uwzględniał jeszcze w statystykach.
Jak ktoś chce, niech będzie wierzącym bądź też nie, ale niech to będzie świadoma decyzja. Póki co dzieci przez całą szkołę są indoktrynowane (na większości profili w szkołach jest więcej godzin religii, niż np fizyki albo historii (sic!)), ciekawe ilu było by "wierzących" gdyby nie ta praktyka.
Poza tym dzieciak nie boi się wody, tylko faceta, który przyczynia się do gwałtów na dzieciach. Albo sam gwałci, albo broni gwałcicieli, przez co pomaga im. Jeszcze nigdy nie widziałem księdza, który by nie bronił z całych sił pedofilii. każdy się wypiera i zaczyna zmieniać temat.
Nie bronie Kościoła, ale pieprzysz głupoty, bo:
- uogólniasz (nie wszyscy księża to pedofile, znam wielu naprawde dobrych księży mimo, że do kościoła nie chodzę od kilku lat)
- nie wiem skąd masz te dane, ale ja w gimnazjum i liceum miałem 1 godzinę religii a 2-3 fizyki. Historii bodajże 2. Winą jest złe szkolnictwo, które z jednej skrajności poszło w drugą czyli np w liceum profilowanym ścisłowcy nie będą nic wiedzieć o historii swojego kraju, bo wszystko jest tak ukrócone.
Sam nie jestem zwolennikiem Kościoła, ale na debilizm też nie będę pozwalał.
nie wiem skąd masz te dane, ale ja w gimnazjum i liceum miałem 1 godzinę religii a 2-3 fizyki. Historii bodajże 2.
zscielcza.pl/?q=sp/plan/4-6
2 godziny religii tygodniowo, 1 godzina wychowania do życia w rodzinie, 1 godzina muzyki, 1 godzina plastyki, 1 godzina informatyki, 1 godzina historii.
Religia w szkole, to największy błąd edukacyjny jaki mógł być popełniony. Pamiętam jak jeszcze chodziłem do podstawówki, jak nie chodzenie na religię, nie było możliwe, dlatego że wtedy religia liczyła się do średniej oceny semestralnej. Srogi żart? Nie, przykra rzeczywistość.
Chciałbym tylko zauważyć jak pełne hipokryzji są wypowiedzi gimnazjalnych ateistów, <ironia> którzy są w 150% przeciwnikami kościoła</ironia> i uwielbiają używać sformułowań "każdy to pedofil", "bronią pedofilów" ale są śmiertelnie oburzeni i obrażeni w przypadku używania stereotypów. Jebie hipokryzją bardziej niż od katolików.
jak żyje nie słyszałem o przypadku i nie znam nikogo na kogo wiara wpłynęłaby negatywnie
Strasznie krótko żyjesz i/lub nie chcesz słyszeć o niektórych sprawach.
pl.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik
pl.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Laden
pl.wikipedia.org/wiki/Kach
pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCihad
pl.wikipedia.org/wiki/Hamas
pl.wikipedia.org/wiki/Abu_Sayyaf
pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
pl.wikipedia.org/wiki/Himmler
pl.wikipedia.org/wiki/Stalin
Jeżeli żeby być dobrym, moralnym, uczciwym człowiekiem potrzebujesz jakiegoś niewidzialnego starszego pana który Ci będzie pokazywał drogę
Nie, nie trzeba. Mi w każdym razie. Ale ja mam w większości tego typu wątków ateistyczne podejście.
a chęć mordowania i czynienia zła - psychopatii
Psychopatia to choroba która sprawia, że człowiek nie ma emocji i sumienia często w zamian będąc np inteligentniejszym w innych dziedzinach. Nie koniecznie chce czynić zło, ale jeśli chce to taki ktoś ma do tego wspaniałe staty, bo mogą spokojnie torturować dziewczynkę przez tydzień nie wpadając w obłęd.
A chęć mordowania i czynienia zła to część człowieka. Człowiek chętnie coś podpierdoli, żeby mieć więcej, chętnie skłamie, żeby uniknąć konsekwencji i będzie robił mase złych rzeczy, jeśli się mu na to pozwoli.
Znasz taki eksperyment (SPE) więzienny, gdzie podzielono zdrowych niepsychopatycznych ludzi na strażników i wieźniów? Mili studenci bez żadnych sadystycznych skłonności znęcali się nad więźniami. Poczytaj sobie o tym. W człowieku siedzi masa zła, religia typowemu człowiekowi wyimaginowanym ludkiem pokazuje, jak unikać robienia tego złą. A ateiści są wolni bez żadnych wskazówek wypuszczeni w świat. I teraz oczywiście część mądrych fajnych ateistów będzie nawet lepszymi ludźmi niż większość chrześcijan, a masa z nich okaże się debilami którzy w dodatku jeszcze będą pozbawieni stałych wartości i w efekcie krzycząc i myśląc że są najmądrzejsi będą po prostu zindoktrynowanymi przez chuj wie kogo pionkami.
Czy Ty wiesz jaka jest różnica między fanatyzmem, a prawdziwą wiarą? Popierdolić w głowie się może każdemu bez względu na wyznanie. Ateistom też sie pierdoli we łbach patrz. pedalstwo. Każdy wyznawca islamu to według Ciebie też dzihadzista? Skoro tak twierdzisz to coś jest z Tobą nie tak.
„ Każdy człowiek ma prawo wolności myśli, sumienia i wyznania; prawo to obejmuje swobodę zmiany wyznania lub wiary oraz swobodę głoszenia swego wyznania lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi, publicznie i prywatnie poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i przestrzeganie obyczajów.”
Powszechna Deklaracja Praw Człowieka, artykuł XVIII
Skoro ktoś postanawia być rodzicem to ma być nim od początku do końca i nie liczyć że ktoś lub coś odwali nawet część tego obowiązku za niego.
@Alfa i Omega
Czy Ty wiesz jaka jest różnica między fanatyzmem, a prawdziwą wiarą? Popierdolić w głowie się może każdemu bez względu na wyznanie. Ateistom też sie pierdoli we łbach patrz. pedalstwo. Każdy wyznawca islamu to według Ciebie też dzihadzista? Skoro tak twierdzisz to coś jest z Tobą nie tak.
O chuj Ci chodzi teraz? Odniosłem się tylko do twojej opinii, że wiara nie zrobiła z nikogo nic złego a Ty się osrałeś ze złości, bo Ci przytoczyłem kilka przykładów. Wiesz z czego rodzi się fanatyzm religijny? Fanatycy rodzą się normalni, stają się pojebani przez otaczające ich osoby które wpajają im zasady wiary na siłę i załamują poprawny system moralny. Myślisz, że gdyby Osama bin Laden był ateistą, a nie islamistą lub był wychowywany z dystansem do wiary odjebałby taki cyrk w imie Allaha? Wiara robi z ludzi fanatyków, kurwa jego mać.
wielu katolików biega do kościoła, s
Najśmieszniejsze w wierze katolickiej jest właśnie sprawa odnośnie kościoła. Jahwe przecież wyraźnie napisał
Bóg, który stworzył świat i wszystko na nim, On, który jest Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach zbudowanych ręką ludzką
Ale do nich to nie dociera. Na siłę wpychają swojego boga do kościołów i figurek mimo, że ich boga tam nie ma. Więc modlą się do księdza, nie do boga. Trololo.
Co do wychowywania dzieci, wychowaj swoje jak najlepiej potrafisz, ale uważam, że dla dziecka największym autorytetem są rodzice, więc równie dobrze możesz dzieciaka uczyć moralności i samemu mu pokazywac co jest dobre a co złe, a nie odsyłać do kościoła po nauki z ,,fantastycznej książki'' (Lubię fantasty, ale biblia to już przesada ). Ale do życia Ci się nie wpierdalam, to tylko sugestia, uważam tylko, że każdy powinien mieć swój własny wybór w tym czy chcę być wierzącym czy nie.
Ja na przykład żałuję, że nie otrzymałem takiego wyboru i jestem z góry przypisany do chrześcijan. Co do całego strachu przed bogiem, jak to nazwałeś, obawiamy sie jego istnienia? W wiekszym strachu wg. mnie żyją wierzący. Sądzisz, że skoro bóg istnieje, to bedzie rozliczać mnie z tego czy uczęszczałem na mszę, dawałem na tace czy odpierdalałem zdrowaśki na kolanach, czy za to jakim byłem człowiekiem przez cale swoje życie?
Zaczynacie się wpierdalać tam gdzie nie powinniście.
Kościół też się wpierdala tam gdzie nie powinien, przyklad - Polityka.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów