📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
Był, nie był. Na chuj drążyć temat? Jest po sprawie. Wyjebać tylko w pizdu wszystkich starych urzędasów, sędziów i matołów z wiejskiej. Leszek Czarnecki też miał teczkę, też podpisał współpracę, jego nikt już nie pyta o tamte czasy.
Wypada rozliczyć się z przeszłością.
Nie było mnie na świecie kiedy to się działo, ale to co widzę tzn. podejrzenia i dziwne tłumaczenia się, to jaki system panuje u nas, to ja nie jestem przekonany że cokolwiek w 89' się zmieniło (mam wrażenie że to mistyfikacja zgadza się?). Jak już wspomnieliście jest także kwestia że sam na pewno nic nie zrobił, więc dla mnie ten dziadek gbur nie zasłużył na nobla ani na opinie bohatera, jeśli ktoś jest czysty i ma zasługi każdy o tym wie a tu ta jakaś propaganda jak Smoleńsk.
A nawet jak był to co? Może dzięki temu nie został zamknięty, wywieziony gdzieś i mógł walczyć o swój kraj? Może musiał być agentem w imię wyższych celów jak Wallenrod? „Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia – trzeba być lisem i lwem”. Za grosz empatii... Myślę, że jakbym był na jego miejscu, walczył o coś i był później za to tak opluwany, to bym wyjechał w pizdu i nawet bym nie splunął w tę stronę. Agentura L.W. nas nie dotyczy, nasze pokolenie nie brało w tym udziału (mówię o większości użyszkodników), a zawsze najwięcej ma do powiedzenia. Formalnie 80% nie wie nawet o co chodzi z tym agentem bolkiem i co to oznaczało. Ks. Jerzy Popiełuszko nie był agentem i jak skończył? Wiele osób walczyło o wolność kraju, zawsze musi być jakiś kozioł ofiarny, tak samo jak osoba zbierająca laury.
A może SB spreparowało dokumenty tak, żeby właśnie Wałęsa został opluty i wyszydzony? Nie wiemy jak było więc może lepiej pomyśleć zanim wyda się wyrok?
A może SB spreparowało dokumenty tak, żeby właśnie Wałęsa został opluty i wyszydzony? Nie wiemy jak było więc może lepiej pomyśleć zanim wyda się wyrok?
Walka o kraj? Jedna wielka bujda - komuchy wiedziały, że czas na poważne zmiany. Krew by się lała strumieniami, więc "oddali" władzę i zrobili szopkę żeby te walczące pokolenie wierzyło, że coś zdziałali. Prawda - zwykli ludzie dużo zrobili, nadstawiali dupy, ale nie zmienia to faktu, że wszystko było z góry ukartowane. Ludzie szczęśliwi, że padł komunizm, że demokracja itp... Ale główne założenia takie jak kontrola i manipulacja społeczeństwa się nie zmieniły - one ewoluowały.
Ludzie chcieli zmian to je dostali, ale w taki sposób, że stara władza i tak dalej jest u władzy lub na wysokich stanowiskach. Co się więc zmieniło? Dalej mają nas w dupie i plują nam w twarz.
A co do Wałęsy - nawet jeśli w jakiś cudowny sposób jest niewinny to i tak zwyczajnym skurwysyństwem jest mówić, że "to ja pokonałem komunizm". Z całym szacunkiem, ale było dużo więcej osób, które zrobiły więcej i bardziej nadstawiały karku niż Boluś.
Temat trzeba drążyć, bo ktoś kto jest uznawany za kapusia SB i jednocześnie dostaje pokojową nagrodę Nobla... Coś tu chyba nie gra, nie? Jeśli dla kogoś temat jest zamknięty... to współczuję takiego podejścia.
Ludzie chcieli zmian to je dostali, ale w taki sposób, że stara władza i tak dalej jest u władzy lub na wysokich stanowiskach. Co się więc zmieniło? Dalej mają nas w dupie i plują nam w twarz.
A co do Wałęsy - nawet jeśli w jakiś cudowny sposób jest niewinny to i tak zwyczajnym skurwysyństwem jest mówić, że "to ja pokonałem komunizm". Z całym szacunkiem, ale było dużo więcej osób, które zrobiły więcej i bardziej nadstawiały karku niż Boluś.
Temat trzeba drążyć, bo ktoś kto jest uznawany za kapusia SB i jednocześnie dostaje pokojową nagrodę Nobla... Coś tu chyba nie gra, nie? Jeśli dla kogoś temat jest zamknięty... to współczuję takiego podejścia.
Tak kurwa wielcy patrioci i znawcy historii się znaleźli - zasrane gówniarstwo wypierdalać do gimnazjum śmiecie jebane bo zaśpicie. Jak ja stałem z matką w 50 osobowej kolejce po mięso na kartki przed rzeźnikiem to wasi zjebani starzy jeszcze nawet nie wiedzieli co to jest ruchanie. Tak kurwa nic się nie zmieniło - oprócz tego, że 25 lat temu kurwa nic tu nie było oprócz bloków, a teraz jest wszystko na wyciągnięcie ręki, wszystkie zdobycze techniki i względny spokój na ulicach. Znajdę 10000 osób które dostają 5 cyfrowe pensje za PSI CHUJ, a osobie która stała na czele największych przewrotów tego świata nie oddajecie należnego szacunku? Jesteście zwykłymi frajerami i jakby przyszło co do czego sami weszlibyście do komory gazowej nie pytając nawet czemu, bo jesteście zwykłymi ciotami z gównem zamiast mózgu. Tym właśnie jesteście frajerzy.
Jedno jest pewne.
Jakby nie był agentem to by go zaje**li tak jak Popiełuszkę.
Jakby nie był agentem to by go zaje**li tak jak Popiełuszkę.
@up
Przeczytaj komentarz Muzza i zastanów się jeszcze raz nad sensem tego co napisałeś.
Przeczytaj komentarz Muzza i zastanów się jeszcze raz nad sensem tego co napisałeś.
furyy127 napisał/a:
Co to ku**a forum polityczne? coraz wiecej tego badziewia...
to wracaj do piaskownicy
@Y0SH
Czuć mocno twoje powiązania z ruchem wałęsowskim... Był agentem czy nie był, mnie boli, że dorobił się na czym, czego był tylko symbolem. Tak - Wałęsa to symbol setek ludzi, którzy nawet przelali krew. Wybór padł na niego (stety czy nie) i trzeba z tym żyć. Nie zmienia to jednak faktu, że jest zwykłym gburem i prostakiem. Nie mówię tym oburzeniu na filmie, to jestem w stanie zrozumieć, tylko o mnóstwie innych wypowiedzi. Robienie z tego człowieka wielkiego autorytetu i wspaniałego przykładu chodzącej "mondrości" jest śmieszne i już na stałe wpisało się w TVNowską propagandę. No ale oczywiście wpadnie taki Y0SH, powyzywa ludzi od kurew i tępaków i powie, że chuj i kurwa i była jego mać i każdy musi się z tym zgodzić, bo przecież on tak dobrze przekonuje - prawie jak Wałęsa, tylko jeszcze bardziej poniżej poziomu i norm kultury osobistej.
Jesteś dla mnie tym o czym piszesz - frajerem z gównem zamiast mózgu. Takie prawo internetu.
Czuć mocno twoje powiązania z ruchem wałęsowskim... Był agentem czy nie był, mnie boli, że dorobił się na czym, czego był tylko symbolem. Tak - Wałęsa to symbol setek ludzi, którzy nawet przelali krew. Wybór padł na niego (stety czy nie) i trzeba z tym żyć. Nie zmienia to jednak faktu, że jest zwykłym gburem i prostakiem. Nie mówię tym oburzeniu na filmie, to jestem w stanie zrozumieć, tylko o mnóstwie innych wypowiedzi. Robienie z tego człowieka wielkiego autorytetu i wspaniałego przykładu chodzącej "mondrości" jest śmieszne i już na stałe wpisało się w TVNowską propagandę. No ale oczywiście wpadnie taki Y0SH, powyzywa ludzi od kurew i tępaków i powie, że chuj i kurwa i była jego mać i każdy musi się z tym zgodzić, bo przecież on tak dobrze przekonuje - prawie jak Wałęsa, tylko jeszcze bardziej poniżej poziomu i norm kultury osobistej.
Jesteś dla mnie tym o czym piszesz - frajerem z gównem zamiast mózgu. Takie prawo internetu.
On pierwszy sprzedał Polskę razem z Jaruzelskim, to były 2 małpy na sznurkach. Jak można było osiągać porozumienie z komuchami kiedy cała polska czekała tylko na sygnał, kiedy można było mieć wszytsko, a oni na prezydenta dają Jaruzelskiego pierwszego Towarzysza PRL. Ten facet to patriota? Jak przyjechał 15 lat temu do mojego miasta, podczas wizyty w Elektrociepłowni kiedy to ludzie najbardziej prosci zaczeli zadawać pytania, on na to " Że sam nie może rachunków popłacić, że brakuje mu pieniędzy", tak na ściemniał ludzi że ci jeszcze chcieli mu pieniądze dawać . Jedyne co umie to kłamać, kłamać i kłamać. Teczkę bolek osobiście spalił jak jeszcze w pałacu urzędował... Brak mi słów tymbardziej że własnie przez niego nasza pozycja gospodarcza wygląda jak wygląda, od takich ludzi nie dowiesz się prawdy bo tak naprawdę on powinien być pierwszy w wyjaśnieniu sprawy "Bolek".
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów