📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
podczas tej reakcji wydziela się dużo ciepła dlatego butelka sie rozdęła jak brzuch po piwie
Przepis:
-butelka
-kret do rur
-woda
-folia aluminiowa
Do butelki lejemy wody, wsypujemy "kreta do rur" do butelki. Dobrze jest trzymać butelkę w jakimś większym zbiorniczku wody czytaj wiaderku z wodą, by łagodziła temperaturę zachodzącej reakcji. Jak kret się rozpuści, wsypujemy alumunum(w formie folii), zakręcamy butelkę. Dla doświdaczenia efektu wwybuchu butelkę trzymamy w ręce.
-butelka
-kret do rur
-woda
-folia aluminiowa
Do butelki lejemy wody, wsypujemy "kreta do rur" do butelki. Dobrze jest trzymać butelkę w jakimś większym zbiorniczku wody czytaj wiaderku z wodą, by łagodziła temperaturę zachodzącej reakcji. Jak kret się rozpuści, wsypujemy alumunum(w formie folii), zakręcamy butelkę. Dla doświdaczenia efektu wwybuchu butelkę trzymamy w ręce.
Ostatnio zapalnik przez telefon , dziś bomba. Edukacja pełną parą . Jeszcze tylko brakuje map google z trasa do tego cyrku w warszawie i niech się naród uczy
wystarczy suchy lód włożyć bo on zamiast przechodzić w stan ciekły, przechodzi w gazowy i to szybko ^^
Można prosić źródło filmiku? Może koleś ma więcej tego typu "przepisów"...
Fazer6 napisał/a:
karbid , jak zawsze niezawodny
to nie karbid, to ameliniowa folia z popularnym kretem do czyszczenia rur i ciepłą wodą, polecam spróbować
A ja opierdolę moderatorów: bawicie się tagami, wpisujecie jakieś chuje-muje a potem wypierdalacie tematy do "było", bo nie da się ich znaleźć na stronie.
No za chuja wacława nie wymyśliłbym, żeby szukać tematu słowem "wubetlka".
Przepraszam, nie chciałem tak ostro
No za chuja wacława nie wymyśliłbym, żeby szukać tematu słowem "wubetlka".
Przepraszam, nie chciałem tak ostro
wypraszam sobie "wubetlka" została wpisana przez autora tematu
chciałem dopisać poprawny i ujebałem babola ale prawidłowy tag dopisał Kuń
chciałem dopisać poprawny i ujebałem babola ale prawidłowy tag dopisał Kuń
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów