📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
LuoXiahong napisał/a:
Przepis:
-butelka
-kret do rur
-woda
-folia aluminiowa
Do butelki lejemy wody, wsypujemy "kreta do rur" do butelki. Dobrze jest trzymać butelkę w jakimś większym zbiorniczku wody czytaj wiaderku z wodą, by łagodziła temperaturę zachodzącej reakcji. Jak kret się rozpuści, wsypujemy alumunum(w formie folii), zakręcamy butelkę. Dla doświdaczenia efektu wwybuchu butelkę trzymamy w ręce.
chuja sie znasz... zamiast kreta może być soda kaustyczna
na chuj sie wymadrzasz? Skoro efekt ten sam to po co szukac jakiejs tam soli gdy kreta mozna kupic w pierwszym lepszym sklepie/
killer788 napisał/a:
chuja sie znasz... zamiast kreta może być soda kaustyczna
Skoro ZAMIAST niego MOŻE BYĆ soda kaustyczna, to potwierdzasz,że mój sposób też działa, więc paradoksalne "chuja się znasz" nie pasuje w tej Twojej wypowiedzi.
Wygląda na to,że tylko chciałeś użyć tego magicznego sformułowania, by wyjść na kogoś nieprzeciętnie mądrego, a ze mnie zrobić debila. Może i jesteś intelekt nie z tej Ziemi albo po prostu mądrym człowiekiem, nie wiem, zbyt mało Cie znam, ale na pewno tym komentarzem tego nie udowodniłeś.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów