18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Postąpie podobnie jak z Elektrownią Jądrową w Żarnowcu i założę drugi temat z obszerniejszą relacją z danego miejsca z nadzieją że ten nie zostanie wywalony lub scalony. Historia miasta opisana w poprzednim wątku więc pomijam. W materiale umieszczę zdjęcia z samego Bornego, z muzeum, z miasta Kłomino, z bazy głowic jądrowych oraz schronów znajdujących się właśnie obok całej bazy głowic jądrowych. Więcej zdjęć w komentarzach:

Dodam jedną rozmowę, którą odbyliśmy z pracownikiem stacji benzynowej:
Cytat:

- Są tu jeszcze jakieś ciekawe miejsca po Rosjanach?
- A co tu ciekawego jest? Nie ma nic!
- Noo a w Kłominie stoi osiedle bloków. Są tu jeszcze jakieś podobne?
- Nic tam nie ma. Gruzy same już!
- W takim razie są tu jeszcze w okolicy podobne gruzy? (pytam mając przed oczami widziane przed chwilą 4 bloki i 3 domy oficerskie)
- Nic tu nie ma po Ruskich. Chyba, że dzieci jakieś! [ ]

Więcej zdjęć w komentarzach.
Zgłoś
PanSzatan666 2012-11-03, 15:38
wrzucaj.
Zgłoś
SemirN 2012-11-03, 15:39 15
Silosy i magazyny w samym miescie Borne Sulinowo:

Tablica co po hitlerowcach została:

Tablica co po ruskich została:

Schody w szpitalu:

Miasto Kłomino:

Malunek w jednej z piwnicy

Stołówka

Kotłownia:

Zbiornik z wodą:

Baza głowic:

Bunkier: (są dwa takie)

Zgłoś
m................s 2012-11-03, 15:55 7
Jakim cudem tam jeszcze te rury zostały i cały ten złom przeca to istne bogactwo
Zgłoś
MCH 2012-11-03, 15:56
Wg mnie miejsce lepiej prezentuję się na zdjęciach niż w rzeczywistości ale kto co lubi.
Zgłoś
IjonTichy 2012-11-03, 16:09
Co jak co, ale lepszej meliny do chlania nie widziałem:)

In the valley, we will gather there/ Helpless in our surrender/Tomorrow the plow becomes the sword/
Make us stronger in our danger/

Wishbone Ash dziffko!
Zgłoś
pozorowo 2012-11-03, 17:20 11
Oj, jak ja dobrze znam te okolice , jedno z lepszych miejsc do airsoftu w Polsce.
Zgłoś
kalwi89 2012-11-03, 21:53 1
W Bornym są zajebiste zloty militarne co roku - polecam każdemu :]

"Sugeruję trzymać Was wszystkich w zamknięciu" - Tool : Aenema
Zgłoś
Holineks 2012-11-03, 22:00
"Tablica co po hitlerowcach została"
Coś mi mówi że to jednak jest kamień
Zgłoś
Rzelek 2012-11-03, 22:03 1
Borne Sulinowo zostało fajnie opisane w książce Marcina Ciszewskiego "www.ru2012.pl"
Zgłoś
i................a 2012-11-03, 22:24
Byłem w tym roku w Kłominie, niestety wyburzają sukcesywnie jeden budynek był zaadaptowany na potrzeby lokalnej społeczności i to tyle. Niby straszne, a jak się dojeżdża, to panuje sielski klimat
Zgłoś
paczfiko 2012-11-03, 22:42 1
Borne Sulinowo - Ja lubię je

<lol>
Zgłoś
kamilnorbert 2012-11-03, 23:06
Ciekawe czy dąb Hitlera jeszcze rośnie jak w 1933r posadził to jest już spory.
Zgłoś
peersil 2012-11-03, 23:18 3
zastanawialiscie sie kiedys co by bylo jak byscie wpadli do takiego zbiornika z woda...? Za chuja nie idzie wyjsc chyba najgorsza meczarnia jaka mozna spotkac przed smiercia
Zgłoś
Perel 2012-11-03, 23:28
mieciuziomus napisał/a:

Jakim cudem tam jeszcze te rury zostały i cały ten złom przeca to istne bogactwo

Jakiś czas temu bezdomni znaleźli beczkę z iperytem (taki bojowy środek trujący) i przetoczyli ją przez połowę Bornego więc wiele rzeczy da się jeszcze stamtąd zabrać

Tak nawiasem mówiąc co jakiś czas wydobywa się takie "skarby" co czasami skutkuje ewakuacją przynajmniej części mieszkańców
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów