18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 47 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
pertys 2013-10-01, 20:52 2
PW była desperacką próbą ratowania polski. Teraz po 70 latach to każdy może być mądry (bo to było takie oczywiste, że GB i Francja nam nie pomoże w 39). Pomyśl dzieki nam GB żyję, my otworzyliśmy drogę do Rzymu Sprzymierzonym, wiec mieli nadzieję, że jeżeli odbijemy Warszawę to coś otrzymamy.

I jeszcze jedno czy tylko mi się zdaję, że informacje o ustaleniach podjętych podczas konferencji w Teheranie nie zostały przekazane polskiemu rządowi na uchodźstwie, więc wszystkie te punkty o konferencji to bujda
Zgłoś
Maziaki30 2013-10-01, 20:53
2@up Już skończyłeś się chwalić ?
Zgłoś
MdF 2013-10-01, 20:55 1
Przecież nie od dziś wiadomo że PW nie miało szans na wygraną.Bardziej mnie zastanawia fakt że na temat powstań śląskich czy wielkopolskich się milczy;]

A Warszafkę w rzeczywistości cała Polska odbudowała( została okradziona),kiedy zwrócone zostaną prawowitym miastom różne rzeźby i dzieła sztuki?

Pieroński Żabol
Zgłoś
IjonTichy 2013-10-01, 21:01 5
A ja powiem tak: po wojnie gen. Anders stwierdził, że Bora-Komorowskiego należy postawić przed sądem wojennym za wydanie decyzji o wybuchu powstania. Tyle.

In the valley, we will gather there/ Helpless in our surrender/Tomorrow the plow becomes the sword/
Make us stronger in our danger/

Wishbone Ash dziffko!
Zgłoś
Stawiam piwa pojebom 2013-10-01, 21:02 2
Nie grzmi bo nie istnieje
Zgłoś
milosciprzyjazn 2013-10-01, 21:10 6
irish (o ironio) Hahaha Twój komentarz chyba najbardziej rozjebał system! och, największy patriota Sadistica! Patrzcie jak wzorowo umie wierszyk i hymn Polski! Brawo, piątka! Obyś był trollem
Zgłoś
Asteroth 2013-10-01, 21:20 2

Tak mi sie z twoim wierszykiem od Irish skojarzylo
Zgłoś
bania88 2013-10-01, 21:23 4
Ogladalem wywiad z jakims powstancem. Mowil on, ze nie czuje sie bohaterem, a wrecz przeciwnie. Nie bierze udzialu w obchodach rocznicy PW i nie moze patrzyc na tych co sie maja za bohaterow PW. Mowil, ze do dzis przesladuja go spojzenia cywilow w podziemiach podczas powstania, byla w nich tylko nienawisc.
Zgłoś
Mom and Death 2013-10-01, 21:28
Ja tam się nie znam więc tylko wstawię coś na rozluźnienie atmosfery:

Zgłoś
białywęgorz 2013-10-01, 21:41 3
Co za głąby. My nie czcimy tego, że przegraliśmy, wygraliśmy, straty czy też nie, czy chuj wie jeszcze co, tylko że złapaliśmy za broń, Francja nie w Polsce...
Zgłoś
Lordzik92 2013-10-01, 22:04
Panstwo to sztuczny twor, ktory ma trzymac masy za mordy. Dobre dla niewolnikow, ale nadczlowiek przekroczyl juz dawno tego typu bariery...
Zgłoś
p................a 2013-10-01, 22:06 2
Jak to łatwo dziś mówić że głupi walczyli po sprzedaniu nas na konferencjach. A skąd wtedy mieli o tym wiedzieć?
Zgłoś
KebabRemover 2013-10-01, 22:07
Gdyby nie powstanie Warszawa wyglądała by jak Paryż czy Londyn, to co przywieżli na odbudowę poszłoby na dobudowę. Pozdrawiam 14/88
Zgłoś
kruszek03 2013-10-01, 22:28 3
zaraz zaraz zapominacie chyba jaki był naprawdę powód wybuchu powstania ? to nie miała być rzeźnia bezsensu przecież powstanie było planowane w Warszawie, Wilnie czy innych miastach i miasteczkach, dlaczego ? może ktoś słyszał o akcji burza? walczyliśmy po to żeby przywitać ruskich na naszej ziemni jako gospodarze i pokazać na zachodzie że Polska walczy, a wtedy stalin w Poczdamie nie mógłby w oczach zachodu mienić się wyzwolicielem ziem polskich
Zgłoś
adam onn 2013-10-01, 22:30 1
Kolego! Zapraszam Cię na Powązki w rocznice Powstania Warszawskiego i powiedz to tym którzy przeżyli ze ich walka nie miała sensu, była niemalże zbrodnią! Sorry! Ale sam pierwszy dał bym Ci w mordę!!!!!
Pozdrawiam!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów