📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
niestety, ale coroczne badania dla tego przedziału wiekowego powinny być normą...
kuba1986 napisał/a:
Brama bardzo solidna...
A bo to brama przesuwna jest. Taka nowość.
Od 2024 roku w Polsce planowane są zmiany w prawie jazdy, które wprowadzą nowe przepisy dotyczące osób starszych.
Osoby w wieku 65 lub 70 lat, które chcą przedłużyć ważność swojego prawa jazdy, będą musiały przejść badania psychologiczne. Test ten ma ocenić ich zdolności psychiczne oraz wykryć ewentualne problemy z koncentracją. Seniorzy, którzy uzyskają pozytywny wynik, będą nadal mogli prowadzić pojazdy.
Zwolennicy takiej kontroli wskazują na przykłady funkcjonujących już rozwiązań w Hiszpanii, Danii i Szwajcarii. Autorzy projektu przewidują również wprowadzenie odświeżających testów dla osób powyżej 70. roku życia.
Maksymalny termin ważności prawa jazdy dla seniorów prawdopodobnie zostanie skrócony do 5 lat, a niektóre propozycje sugerują, że osoby powyżej 75. roku życia będą musiały przechodzić badania psychologiczne co roku.
kuba1986 napisał/a:
Brama bardzo solidna...
tak powinna być. Po prosty wypadła z prowadnic. Wystarczy założyć i będzie chodzić jak nówka
piterpiotrek napisał/a:
mamy nagranie ze środka samochodu
To mnie rozbawiło Najlepszy egzaminator jak się wyjebał. Miał ciekawy dzień w pracy.
Haha, o kurwa, dopóki ten dziad nie wychynął z samochodu, to byłem święcie przekonany, że auto stacza się z górki, bo ten goniący typ zapomniał o ręcznym Ale kabaret
petru23 napisał/a:
Ale jak się odwrócił w kluczowym momencie.
jak zobaczył że to piąta brama w tym miesiącu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów