18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Brudny Harry - Winda
razor7 • 2011-01-17, 19:54
Zajebista scena z filmu Nagłe zderzenie:

Tłumaczenie (w pewnym sensie):

Zdenerwowany Clint po procesie, w którym uniewinniono oskarżonego, gdyż Clint nielegalnie zdobył dowód jedzie windą razem z byłym oskarżonym. Ten się niego nabija, żeby próbował dalej. Clint mu odpowiada:
- Posłuchaj dupku. Znaczysz dla mnie tyle co psie gówno. Rozumiesz? A z psim gównem można zrobić wiele rzeczy. Można je wyrzucić. Można je zdeptać. But będzie brudny, ale czasem warto. Więc lepiej uważaj.

Wulgaryzmy dobrze oddają ekspresjonizm i nasycenie emocjami w wypowiadanym zdaniu, tudzież sentencji.
Zgłoś
awaria666 2011-01-17, 20:54 33
Co Wam powiem, to Wam powiem, a jak mówię, to wiem: stare filmy miały klimat. I chuj. Poszło i nie wróci...
Zgłoś
chybeck 2011-01-17, 21:21 5
@up
co racja to racja, nie ma już filmów, które prezentowałyby klasę brudnego harry'ego, pierwszych szklanych pułapek, godfellas, człowieka z blizną i wiele innych tytułów. wielka szkoda. rzygać mi się chce, jak widzę teraz avatara, zmierzch i inne filmy dla pedałów i innych emosów.
Zgłoś
xqvz 2011-01-17, 23:33
Kurwa ale to się dzieje na wszelakich gruntach. O grach komputerowych i muzyce można dokładnie to samo powiedzieć. Wszystko jest nastawione tylko na sprzedaż i zarobek, serwują nam ładnie zapakowane, wyreklamowane gówno : ( Sam już nieraz nie wiem czy tak się dzieje dlatego, że oni z nas robią debilów czy po prostu spełniają potrzeby debilnego społeczeństwa
Zgłoś
zodiacr 2011-01-18, 0:23 1
@up dokładnie tak jak mówisz ... kiedyś był Dirty Harry, teraz jest też jest Harry, z tym, że Potter ...
Zgłoś
omgomgomgomg 2011-01-18, 1:45
a ja myslalem ze ta babka z anim dostanie z łokcia :<
Zgłoś
Twój Stary 2011-01-18, 1:49 1
to samo beda mowily gimusy za 10 lat, ze juz nie ma takich filmow jak kiedys. hary poter to bylo cos, a zmierzch? te wampiry to wymiataly. Nawet kurwa nie ogladalem tego jebanego zmierzchu ale domyslam sie ze to straszna lipa musi byc. jakis pedal wampir co sie zakochal i nie umie sie pogodzic ze swoja natura czy cos w tym stylu. Ogladalem za to wywiad z wampirem. To byl film. Ale na nim sie wychowalem. A malolaty sie wychowuja na zmierzchu. I jak za 10 lat zrobia film pod tytulem "Wampirki lubia rh+" to bedzie to samo pierdolenie fanow zmierzchu ktore ja uskuteczniam w tej chwili.

Twoja stara szyje dresy i pierze je w Wisle
Zgłoś
Kastrator 2011-01-18, 7:12
Ja tam zmierzch oglądałem 2 razy... raz do połowy bo usnąłem i drugi raz od połowy. Udało się nie usnąć... @UP- nie masz czego żałować...
Zgłoś
awaria666 2011-01-18, 8:07 1
Twój Stary napisał/a:

to samo beda mowily gimusy za 10 lat, ze juz nie ma takich filmow jak kiedys.

Trochę racji jest, ale zwróć uwagę, że gimbus czasem zerknie na Ojca Chrzestnego, Harrego czy inne starocie i powie: "Kurwa, wyczesane." Ja tak o nowych filmach z rzadka mówię i tu jest różnica. Podobnie z muzyką czy wspomnianymi grami. Cały świat zachwyca się Starcraftem 2, bo zacny jest, ale to w zasadzie jedynka w ładnym opakowaniu, czyli nic nowego nie wprowadzono, a młodym się podoba to, co starszym naście lat temu. Ergo: to nasz gust jest najzajebistszy i tylko my wiemy, co jest dobre .
Zgłoś
Sebeq91 2011-01-18, 8:46
A ja wam powiem, że gadacie, że tylko stare filmy są dobre. Za 20 czy 30 lat będziecie wspominać dzisiejsze filmy i mówić: "taaa kiedyś to robili filmy a nie to co teraz".

Ostatnim wrogiem który zostanie pokanany jest śmierć...
Zgłoś
Gwizd 2011-01-18, 10:24
@razor7 widzę że pracujesz przy tłumaczeniu filmów kinowych, a wiesz po czym to poznałem? po tym że twoje i kinowe są równie nieprecyzyjne -> gówno warte
Zgłoś
suiCid3R 2011-01-18, 11:28
@up up up up up up

"Każde pokolenie ma własny czas
Każde pokolenie chce zmienić świat
Każde pokolenie odejdzie w cień
A nasze nie"

Powiedzcie Fochnie gdy was zapyta, ze nie ma woja nad Wita!!
Zgłoś
grek 2011-01-18, 14:10
@razor 7, kiepsko ci to tłumaczenie wyszło, jest to wyśmienity kawałek filmu wiec zasługuje na trochę lepsze tłumaczenie:

"Sluchaj śmieciu, dla mnie jesteś niczym innym a psim gównem, rozumiesz? Wiele rzeczy moze sie przydażyc psiemu gównu. Może zostać zdrapane szpadlem z powierzchni ziemi, może wyschnąc i zostać rozwiane przez wiatr albo można w nie wdepnąc i rozgnieść. Wiec posłuchaj mojej rady i uważaj gdzie cie pies sra."

nie lepiej?
Zgłoś
razor7 2011-01-18, 17:42
grek napisał/a:

@razor 7, kiepsko ci to tłumaczenie wyszło, jest to wyśmienity kawałek filmu wiec zasługuje na trochę lepsze tłumaczenie:

"Sluchaj śmieciu, dla mnie jesteś niczym innym a psim gównem, rozumiesz? Wiele rzeczy moze sie przydażyc psiemu gównu. Może zostać zdrapane szpadlem z powierzchni ziemi, może wyschnąc i zostać rozwiane przez wiatr albo można w nie wdepnąc i rozgnieść. Wiec posłuchaj mojej rady i uważaj gdzie cie pies sra."

nie lepiej?

Gwizd napisał/a:

@razor7 widzę że pracujesz przy tłumaczeniu filmów kinowych, a wiesz po czym to poznałem? po tym że twoje i kinowe są równie nieprecyzyjne -> gówno warte

eastwood.stopklatka.pl/gadki.html

"Haters gonna hate" ;*

Wulgaryzmy dobrze oddają ekspresjonizm i nasycenie emocjami w wypowiadanym zdaniu, tudzież sentencji.
Zgłoś
grek 2011-01-18, 21:48

@razor7, niedość że jesteś zagłupi i nie jesteś w stanie przetłumaczyć to w dodatku głupio upierasz się przy swoim w oparciu o nędzne tłumaczenie kretynów takich jak ty! Właśnie przejrzałem ową stronę i 90% "przetłumaczonych" tekstów nie jest zgodna z oryginałem! To nie jest hejting, to poprawianie cudzego partactwa kmiocie! A teraz marsz do księgarni po słownik angielsko-polski bo nawet nie potrafisz w necie znaleźć dobrego, wiarygodnego tłumaczenia!

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów