Cytat:
Człowieku, wielu ludzi siedzi za niewinność.
Ludzie byli, są i będą siedzieć za niewinność. Margines błędu wynosi może procent i nic się z tym nie zrobi.
Cytat:
Zresztą ci ludzie na filmikach nie stawiali dużego oporu, większość z nich była zapewne pijana.
Na filmiku masz wycięte kilkanaście do kilkudziesięciu sekund z akcji, które mogły trwać tyle samo, ale minut. A to, że byli pijani i wcale nikogo w barze nie zlali, nie grozili nożem, ani nie wybili szyby, to można się tylko domyślać.
Cytat:
Jeżeli według ciebie taka postawa policjanta jest właściwa, to życze ci aby przekopał ci ktoś tak samo morde jak będziesz wracał naj***ny do domu.
Nigdy nie wracam najebany do tego stopnia, żebym kogokolwiek po drodze obrażał, nie mówiąc o przemocy. Mam inne autorytety, którymi się kieruję.
Cytat:
zadymiarz nie ma się bać policji/milicji/wojska itp. itd., oni nie wymierzają sprawiedliwości, taki delikwent w jednym kawałku, poturbowany czy nie, ma trafić do sądu i tam być skazany.
No i niech trafia poturbowany w jednym kawałku. Czy ja coś pisałem o ucinaniu rąk?
Cytat:
Kiedyś w Polsce było MO, ZOMO, ORMO, oni wtedy działali jak ty mówisz, było wtedy ludziom dobrze?
Nie raz spotykałem się z opiniami, że gdyby po wulgarne i agresywne dzieciaki przyjechała policja i je spałowała, to byłby spokój.
Ale i tak za bardzo nie widzę tutaj związku ze sprawą.