Może w końcu coś się ruszy
Trailer 1-
Trailer 2-
Jeśli ktoś ma zamiar tutaj wjeżdzać na kibiców, proszony jest o opuszczenie strony. Dziękujemy.
@lapps
czyli wg Ciebie to nic, że demolują "krzesełka", bo drą ryja przeciwko obecnej władzy? Na dodatek, nawet jeśli obecny rząd jest zły, to i tak nie zmienia faktu, że gówno zmieniają. Zmiana jest wtedy, kiedy mamy własnych kandydatów, mamy jakiś plan jak zmienić kraj i mamy punkty programowe które chcemy zrealizować. A tu? Hołota... oj, przepraszam, kibice drą ryja, że "wojna, wojnaa" ale chuj z tego. Równie dobrze mógłbym zebrać 100 znajomych, ustawiać się co piątek pod pałacem kultury i wrzeszczeć jakieś postępowe hasełka i, tak jak wrzeszczenie na stadionach, tak i moja "inicjatywa" gówno by zmieniła, a w gazetach by tylko napisali, że jakieś oszołomy domagają się zmian.
Kibice piłkarscy, jak sama nazwa wskazuje powinni kibicować, a nie brać się za politykę, bo gówno o niej wiedzą i gówno zrobią. Tu mamy trailer jakichś pajaców, co dużo opowiadają jak ich policja biła, mamy sceny w kościele jacy to oni przykładni i mamy scenę jak policja ustawiła linię przeciwko motłochowi, który tytułuje się kibicami i wyszedł na ulicę zrobić rozróbę. Łatwo dopisywać hasełka, ale prawda jest taka, że gdyby kibice naprawdę chcieli coś zmienić, to by nie nazywali się kibicami.
Masz problemy z czytaniem, bo o kibolach napisałem tylko raz, a ty srasz jakbym napisał tekst typu: "każdy kibic to kibol i chuj".
Nie dziwię się, że media obsmarowują kibiców z błotem, bo stadion to jest kurwa stadion a nie wiec polityczny albo parlament i nie jest to miejsce do pokazywania swoich opcji politycznych i poglądów, a miejsce gdzie powinno się kibicować ulubionemu klubowi
Jak kibice tak chcą zmian i myślą, że naród ich poprze, to niech założą partię polityczną (Partia Kibiców?) i startują do rządu. Mają do tego pełne prawo i równe szanse jak każdy, bo co jak co, ale wybory w PL są prowadzone per excellence (szkoda tylko, że jak już naród przemówi i wybiorą nieudaczników, to od razu zaczyna się wrzask, że żyjemy w kraju w którym nic się nie da zmienić)
Na koniec powiem, że kibice to idioci, bo komuna☭ to jest taki ciekawy system społeczny i ekonomiczny w którym nie ma czegoś takiego jak własność prywatna lub pieniądz, wszyscy są równi i wszystkie dobra należą do wszystkich. No ale cóż, kibice najwidoczniej nie chodzili na historię i nie wiedzą, że jedynym krajem który de facto zbliżył się do komuny☭
i to w bardzo makabryczny sposób, była Kambodża za Pol Pota...
@lapps
czyli wg Ciebie to nic, że demolują "krzesełka", bo drą ryja przeciwko obecnej władzy? Na dodatek, nawet jeśli obecny rząd jest zły, to i tak nie zmienia faktu, że gówno zmieniają. Zmiana jest wtedy, kiedy mamy własnych kandydatów, mamy jakiś plan jak zmienić kraj i mamy punkty programowe które chcemy zrealizować. A tu? Hołota... oj, przepraszam, kibice drą ryja, że "wojna, wojnaa" ale chuj z tego. Równie dobrze mógłbym zebrać 100 znajomych, ustawiać się co piątek pod pałacem kultury i wrzeszczeć jakieś postępowe hasełka i, tak jak wrzeszczenie na stadionach, tak i moja "inicjatywa" gówno by zmieniła, a w gazetach by tylko napisali, że jakieś oszołomy domagają się zmian.
Kibice piłkarscy, jak sama nazwa wskazuje powinni kibicować, a nie brać się za politykę, bo gówno o niej wiedzą i gówno zrobią. Tu mamy trailer jakichś pajaców, co dużo opowiadają jak ich policja biła, mamy sceny w kościele jacy to oni przykładni i mamy scenę jak policja ustawiła linię przeciwko motłochowi, który tytułuje się kibicami i wyszedł na ulicę zrobić rozróbę. Łatwo dopisywać hasełka, ale prawda jest taka, że gdyby kibice naprawdę chcieli coś zmienić, to by nie nazywali się kibicami.
Masz problemy z czytaniem, bo o kibolach napisałem tylko raz, a ty srasz jakbym napisał tekst typu: "każdy kibic to kibol i chuj".
Nie dziwię się, że media obsmarowują kibiców z błotem, bo stadion to jest kurwa stadion a nie wiec polityczny albo parlament i nie jest to miejsce do pokazywania swoich opcji politycznych i poglądów, a miejsce gdzie powinno się kibicować ulubionemu klubowi
Jak kibice tak chcą zmian i myślą, że naród ich poprze, to niech założą partię polityczną (Partia Kibiców?) i startują do rządu. Mają do tego pełne prawo i równe szanse jak każdy, bo co jak co, ale wybory w PL są prowadzone per excellence (szkoda tylko, że jak już naród przemówi i wybiorą nieudaczników, to od razu zaczyna się wrzask, że żyjemy w kraju w którym nic się nie da zmienić)
Na koniec powiem, że kibice to idioci, bo komuna☭ to jest taki ciekawy system społeczny i ekonomiczny w którym nie ma czegoś takiego jak własność prywatna lub pieniądz, wszyscy są równi i wszystkie dobra należą do wszystkich. No ale cóż, kibice najwidoczniej nie chodzili na historię i nie wiedzą, że jedynym krajem który de facto zbliżył się do komuny☭
i to w bardzo makabryczny sposób, była Kambodża za Pol Pota...
EdmundKemper, No tu mnie masz, na śmierć zapomniałem, że ze Pol Pota to była Kampucza
Co do mojego avataru i sygnatury to raczej mają słaby związek z tym co tu piszę. Nie podoba mi się ten paradoks, że kibice zamiast kibicować biorą się za politykę. Solidarność w 1989 też się wzięła i ch*j z tego wyszło, bo mieli de facto 2 kandydatów, z czego jeden był kapusiem bezpieki...
Nie zrozum mnie źle, szanuję ich zdanie i wolę zmian, ale uważam, że robienie plakatów i krzyczenie haseł typu "wojnaa" tylko ich ośmiesza. Nawet ten trailer zaprezentował ich jako ludzi pokroju "Kościół, Chonor, Saksy"...
Tak jak Popiełuszko i kościół gówno zmienili za PRL, tak jak górników i stoczniowców rozmazywano po chodnikach, tak i kibice nic nie zmienią i tylko będą niestety tracić reputacje i poparcie. Skoro chcą zmian, to niech zaczną organizować kampanie społeczne i niech edukują ciemny lud, bo teraz nie ma komuny i za 3(?) lata będą kolejne wybory i wszystko można diametralnie zmienić. Polska demokracja jest jedną z najczystszych i jeśli ktoś jest poważnym graczem, który dobrze się zapowiada i jest wiarygody (kibice twierdzą, że są) to niech próbują. Jestem tylko za. Ale jak na razie to widzę ich jako bandę krzykaczy którym się nic nie podoba, ale nie mają żadnych argumentów i, co ważniejsze, pomysłów na zmiany - ja chętnie bym posłuchał jak oni chcą uzdrowić Polskę, ale jak narazie to słyszę z ich strony tylko 4 rzeczy:
-Wyborcza i TVN kłamią (jakby Polsat i Uważam rze mówiły tylko prawdę
-Rząd jest do dupy
-Precz z komuną
-Policja nas bije
Jednak na sadolu towarzystwo ma swój rozum i nie wstrzykniesz im kitu o błogosławionych kibolach ...bo każdy wie ,że jak po pijaku wracasz przez miasto to masz duże szanse spotkania sie z kolegami w klubowych czapkach... nie potrzebują żadnego pretekstu na ulicy ,nie mówiąc już o stadionie...Więc jeżeli chcesz zaginać rzeczywistość to wypie**alaj....
To co podają nam środki masowego przekazu na temat kibiców to zaledwie wierzchołek góry lodowej. Pod powierzchnią znajduje się znacznie większa jej część - różne działania, mające niewiele wspólnego ze stereotypami przyjętymi na ich temat. Inicjatywy związane z pomocą Kresowiakom, domom dziecka, inwalidom, innym ludziom potrzebującym pomocy. Są też działania patriotyczne, upamiętniające najnowszą historię Polski, tą nieobecną w podręcznikach historii i o której się nie uczy, i nie rozmawia w mainstreamie